Copiii din Iaşi, la Poliţia de Frontieră. Au fost fascinaţi de câini şi de aparatură (FOTO)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Copiii din Iaşi, la Poliţia de Frontieră. Au fost fascinaţi de câini şi de aparatură (FOTO)

GALERIE
copii la politia de frontiera (10)copii la politia de frontiera (1)copii la politia de frontiera (2)copii la politia de frontiera (3)copii la politia de frontiera (4)copii la politia de frontiera (5)copii la politia de frontiera (6)copii la politia de frontiera (7)copii la politia de frontiera (8)copii la politia de frontiera (9)copii la politia de frontiera
 • copii la politia de frontiera (10)
 • copii la politia de frontiera (1)
 • copii la politia de frontiera (2)
 • copii la politia de frontiera (3)
 • copii la politia de frontiera (4)
 • copii la politia de frontiera (5)
 • copii la politia de frontiera (6)
 • copii la politia de frontiera (7)
 • copii la politia de frontiera (8)
 • copii la politia de frontiera (9)
 • copii la politia de frontiera
- +

Vineri, pe 30 mai, începând cu ora 10, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Copilului sub egida Ziua Porţilor Deschise.

Sărbătoarea a debutat cu prezentarea aparaturii şi tehnicii folosite pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat. Copiii au avut ocazia să vadă cum funcţionează autospecialele cu termoviziune, aparatele de vedere, dar au avut parte şi de o scurtă demonstraţie a poliţiştilor de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ. Activitatea s-a încheiat cu un momentul de maximă atracţie pentru cei mici respectiv prezentarea unor exerciţii demonstrative desfăşurate cu ajutorul câinilor de serviciu specializaţi în detectarea stupefiantelor, produselor din tutun, explozibilor şi de exerciţiile de predresaj a tineretului canin, folosit în misiune de poliţiştii de frontieră.

Cei aproximativ 400 de copii, care pentru câteva ore au fost musafirii poliţiştilor de frontieră ieşeni au desluşit primele taine ale meserie de poliţist de frontieră.

Ziua Internaţională a copilului este în multe ţări o sărbătoare pentru copii şi se sărbătoreşte în România în fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”.

Şi în acest an Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşişi-a „deschis porţile” pentru a primi sărbătoriţii Zilei de 1 Iunie: copiii. Aproximativ 400 de copii au fost sărbătoriţi de poliţiştii de frontieră ieşeni.

Poliţiştii de frontieră ieşeni urează tuturor copiilor: La mulţi ani şi să păstreze veşnic în suflet spiritul copilăriei!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.