De Sănătate

Punem punctul pe știi

Copiii adoptați vor petrece Ziua Națională a Adopției în comunitate: duminică, 2 iunie, în Parcul Expoziției

miercuri, 29 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Copiii adoptați vor petrece Ziua Națională a Adopției în comunitate: duminică, 2 iunie, în Parcul Expoziției

Un eveniment important pentru copiii adoptați va avea loc în Iași și în alte 4 orașe din țară pe 2 iunie, organizat de Alianța România Fără Orfani (ARFO) și Asociația Tzuby’s Kids. Ziua Națională a Adopției va fi celebrată în București în Pacul Herăstrău, la Iași în Parcul Expoziției, iar în rest în fiecare dintre celelalte trei orașe în locuri predefinite ce urmează a fi stabilite. Vor fi manifestări organizate la Iași, București, Sibiu, Brașov și Târgoviște.

Cititi aici integral Ziarul de Sanatate nr. 8

Spre exemplu, sunt planificate în ansamblu ateliere pentru copii cu diverse teme – tir cu arcul, activități interactive, pictură pe față, zone senzoriale, jocuri sportive, cât și povești transformatoare ale unor familii care au experimentat adopția. Conform membrilor organizațiilor, în sistemul de protecție din România sunt 42.000 de copii care așteaptă să fie adoptați, pentru a deveni membri dintr-o familie în mod permanent.

„La nivel personal, adopția este o tranziție de la criza care a dus la separarea copilului de familia biologică la speranța unui nou început într-o familie adoptivă. La nivel social, suntem, de asemenea, într-o tranziție de la criza orfelinatelor și a îngrijirii rezidențiale către soluții de îngrijire în familie, temporar sau definitiv. În orice paradigmă am fi, speranța stă în a ne deschide în calitate de familii pentru copiii care au nevoie de dragostea, apartenența și siguranța pe care numai aici le pot găsi în esența lor”, a declarat Liviu Mihăileanu, fondator Tzuby’s Kids și membru în boardul organizației Europe Without Orphans.

La Iași manifestarea va avea loc între 15.00 și 18.00, în Parcul Expoziției, și respectă tema națională: jocuri în aer liber, momente artistice, ateliere de creație, gustări oferite pentru copii, limonadă pentru ei și diferite surprize pentru copii.

„Vom fi împreună părinți adoptivi, copiii adoptați, specialiști, voluntari, persoane și familii care doresc să adopte sau care doresc să afle mai multe despre această modalitate unică de a oferi copiilor împlinirea visului lor cel mai mare: să aibă pe cineva căruia să îi spună tată și mamă pentru tot restul vieții. Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm de o zi cu totul specială, să creăm împreună amintiri frumoase și să aflăm lucruri valoroase!”, au precizat organizatorii de la Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii