Copiii lui Adrian Păunescu au început lupta pe avere. „E neplăcut, e dureros şi din păcate îi facem rău tatălui nostru”

marți, 02 aprilie 2013, 08:28
2 MIN
 Copiii lui Adrian Păunescu au început lupta pe avere. „E neplăcut, e dureros şi din păcate îi facem rău tatălui nostru”

A încercat tot timpul să se înţeleagă pe cale amiabilă cu fraţii săi vitregi, a mers la ei acasă sau la pomenirile marelui poet Adrian Păunescu doar invitată, însă pentru împărţirea moştenirii îi acţionează în judecată.

Andreea Păunescu, fostă Bîrlea, îi cheamă în instanţă pe copiii Andrei şi Ana Maria Păunescu, precum şi pe ultima soţie a celebrului poet, Carmen Păunescu, pentru succesiune.

„Nu am vrut niciodată să se ajungă aici, dar nu am altă cale. Nici măcar nu ştiu despre ce moştenire este vorba. În primul rând, acest lucru mi-aş dori să se clarifice. Dacă demersul de stabilire a paternităţii nu putea fi făcut decât în instanţă, succesiunea se putea stabili în familie, fără să ştie nimeni, fără scandaluri. Pur şi simplu, la notariat", ne-a declarat, ieri, fiica lui Adrian Păunescu, Andreea. Femeia, grefieră la Judecătoria Sectorului 1, ne-a spus că a vrut să se înţeleagă cu Andrei, Ana Maria şi Carmen Păunescu.

În acest sens, între cei patru a avut loc o întâlnire, iar la finalul acesteia Andreea Păunescu a deschis dezbaterea succesorală pe cale notarială, în data de 12 martie 2013. Problemele au intervenit ulterior, când celelalte părţi nu s-au prezentat la nici una din cele trei termene acordate de notar, astfel că procedura a fost suspendată.

Mai mult, când notarul a încercat să inventarieze bunurile mobile succesorale şi a mers la imobilul în care a stat Adrian Păunescu, iar acum locuiesc urmaşii săi, nu i-a fost permisă intrarea în casă. Când a văzut că totul e în zadar, Andreea le-a scris câte o scrisoare fraţilor săi, aşteptând un răspuns prin prezentarea la notariat. Nici aşa nu i-a convins, astfel că, singura modalitate de a-i fi recunoscută calitatea de moştenitor şi de a intra în posesia părţii sale din averea tatălui a rămas acţiunea în justiţie.

„E neplăcut, e dureros şi din păcate îi facem rău tatălui nostru. Nu m-am grăbit, am aşteptat mai bine de doi ani. Ceea ce fac acum este un demers firesc şi necesar. Firesc pentru că aşa se întâmplă în toate cazurile şi necesar pentru că trebuie stabilite drepturile şi obligaţiile tuturor urmaşilor", ne-a mai spus Andreea Păunescu.

Restul citeste pe click.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii