anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 27.09.2020

Copiii pot face investigaţii la noul RMN de la Spitalul „Sf. Maria“

GALERIE
rmn
  • rmn
- +

Aparatul de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi a fost dat în folosinţă de curând, fiind făcute deja primele investigaţii copiilor internaţi. Reprezentanţii spitalului au precizat că acesta a început să fie folosit de câteva zile, iar pacienţii care au nevoie de investigaţii le vor putea face pe loc, fără să mai fie nevoie să meargă la un laborator de imagistică cu care spitalul avea încheiat un contract de colaborare. 

„Aparatul este funcţional şi se utilizează pentru copiii internaţi“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la unitatea medicală. Spitalul a fost dotat cu acest aparat încă din luna aprilie, însă nu a fost dat în folosinţă imediat, fiind necesare mai multe şedinţe de training pentru personalul medical care îl va folosi, dar şi alte investigaţii de probă care au fost făcute cu ajutorul voluntarilor. 

Aparatul este amplasat în clădirea în care funcţiona garajul spitalului, luându-se această decizie deoarece greutatea mare a RMN-ului nu putea fi suportată de planşeele spitalului. Achiziţia a fost făcută prin proiectul „Îmbunătăţirea serviciilor acordate în domeniul hematologiei şi oncologiei pediatrice în România, prin achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări de specialitate“, discuţiile despre achiziţionarea acestuia fiind demarate încă din anul 2011. 

Tot în cadrul proiectului au fost instruiţi 25 de specialişti medicali, adică doi medici, 15 asistente medicale şi 8 infirmiere. Prin intermediul aceluiaşi proiect, untiatea a fost dotată cu analizor toxicologic, osteodensitometru, aparat de anestezie, sistem de monitorizare la distanţă, dar şi alte dotări pentru Secţia de Oncologie Medicală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Buletin

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.