anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Copiii pot învăţa la Palatul Culturii cum se pictează ceramica și cum se ţese la gherghef

GALERIE
palat
 • palat
- +

Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi propune ieşenilor săptămâna aceasta patru ateliere destinate copiilor, ateliere care îi vor învăţa pe cei mici cum să picteze pe o suprafaţă ceramică, cum să realizeze un portret, cum să ţeasă la gherghef sau cum pot picta un peisaj floral.

Atelierele se vor desfăşura de marţi şi până vineri, urmând ca pe 21 septembrie, de la ora 14.00, să se desfăşoare atelierul de pictură "Tainele ceramicii Cucuteni", recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani. Preţul unui bilet este de 20 de lei şi include o vizită a expoziţiei "Cucuteni" din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei, dar şi materialele necesare activităţii de pictură realizate în Sala de Educaţie Muzeală.

Miercuri, de la ora 14.00, se va desfăşura atelierul "(Auto)portret", recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani, preţul unui bilet fiind de 15 lei. Acesta include vizitarea expoziţiei "Maeştrii artei interbelice româneşti în colecţiile muzeului de Artă Iaşi" şi materialele necesare parcurgerii etapelor de realizare a unui portret.

Joi, pe 23 septembrie, de la ora 14.00, va avea loc atelierul de ţesut la gherghef, preţul unui bilet fiind de 20 de lei. Cei mici vor vizita expoziţia "Grindare, păretare, scoarţe. Poveşti ţesute", urmând să realizeze la final şi activitatea practică a atelierului.

Vineri, de la ora 11.00, se desfăşoară atelierul de pictură "Tu, Eu, şi Florile", recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani. Preţul unui bilet este de 15 lei, iar cei mici vor putea admira lucrările din cadrul expoziţiei "Maeştrii picturii româneşti în patrimoniul Muzeului de Artă Iaşi" şi apoi vor învăţa cum să picteze propriile flori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.