anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Copilăriile consilierilor: s-a pierdut o listă de semnături fix în toiul ședinței CJ

GALERIE
lista 1
 • lista 1
- +

O listă cu semnături s-a pierdut în toiul şedinţei CJ. Iniţiată de liberali, ea era menită să strângă adeziunea inclusiv a primarilor şi parlamentarilor pentru realocarea fondurilor necesare centurii ocolitoare a Iaşului.

Romeo Vatră a făcut un apel la colegii de CJ, în perspectiva obişnuitelor rectificări de vară la bugetul de stat, „să demarăm o campanie de strângere de semnături ale consilie­rilor judeţeni şi locali, ale parlamentarilor şi primarilor din Zona Metropolitană a oraşului, iar lista să i-o dăm doamnei Sevil Shhaideh, la Ministerul Dezvoltării Regio­nale, ca să reintroducă fondurile pentru centura ocolitoare Iaşi-Sud şi să prindă astfel nişte sume la această rectificare. Iniţial, ba­nii pentru centură erau în buget, 152 de mi­lioane de lei, dar au dispărut, iar în momentul de faţă Iaşul nu mai figurează cu nicio investiţie majoră la Ministerul Dezvoltării. „Este o iniţiativă pur administrativă şi e în interesul judeţului, al nostru, al tuturor să obţinem investiţii pentru judeţul Iaşi“, a spus consilierul liberal, lansând lista în jurul mesei de şedinţă.

O oră mai târziu, el a „chemat“ lista îna­poi. „La cine a rămas lista mea cu sem­nături?“ a întrebat Romeo Vatră. Liniştea care a urmat a fost spartă de râsete, atunci când a devenit clar că lista a dispărut. „Vă rog frumos să dăm dovadă de seriozitate“, a încercat liberalul să restabilească ordinea în sală, însă inclusiv colegii săi de partid se amuzau de subtilizarea foii de hârtie. „E ceva ce nu pot să înţeleg“, s-a resemnat iniţiatorul demersului, după ce a întreprins a scurtă investigaţie, întrebând consilierii PSD despre listă. „Nu pot să-mi explic un astfel de gest, ştiu sigur că a dispărut undeva în zona consilierilor PSD. |sta este rezultatul, ăsta este interesul pentru investiţiile mari. Chiar dacă o idee de investiţie vine din partea Opoziţiei, n-ar trebui să fie tratată în acest mod copilăresc“, a mai spus Romeo Vatră. 

Liderul grupului PSD din CJ, Cristian Stanciu, s-a delimitat oarecum de iniţiativa celor de la PNL: „Acest demers trebuia discutat în primul rând la nivelul conducerii partidelor politice şi ulterior multiplicat în rândul administraţiei publice locale. Noi suntem dispuşi să ne alăturăm unui asemenea demers, dar în condiţii discutate în alt cadru, şi nu în plenul Consiliului Judeţean, unde avem foarte clar alte subiecte care ţin de administraţia judeţeană, noi neavând totuşi competenţe pe subiectul respectiv.“

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.