Copilul învingător
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Copilul învingător

GALERIE
Equester-club-de-echitatie-Iasi
  • Equester-club-de-echitatie-Iasi
- +

Primul impact a pornit de la privirea sa, ochii și comportarea acestuia exprimând un amestec dintre demnitate și noblețe. Așa l-am perceput eu pe Șoimul.

Elev fiind, Școala on-line poate aduce și multe provocări. De aceea, petrecerea timpului liber este importantă.

Acum câteva zile am fost într-un loc cu o însemnătate aparte pentru mine.

Ghiciți unde? La Clubul Sportiv Equester, echitația fiind una dintre dorințele mele de copil. Acest centru se situează la vreo 14 km de Iași, la Voinești.

Cine merge pentru prima oară, cum este și cazul meu, drumul te tot duce. Ne-am rătăcit puțin pe traseu și ne-am întors apoi, nefiind vreun semn distinctiv la poarta de la intrarea în Clubul Sportiv care să-ți atragă atenția, adică la vedere...

Odată ajuns acolo, am fost luat în primire de monitorul Iustina care, îndată m-a ajutat să urc pe cal. În timpul ei liber, aceasta face voluntariat. Ea m-a îndrumat, cu răbdare și înțelegere, cum să fac exercițiile fizice pentru întărirea echilibrului meu pe cal.

Șoimul este un animal care inspiră prietenie și poate duce în spinarea lui pe oricine, dacă are mai puțin de 75 kg.

Alți cai de aici, mai mari, nu țin cont de greutatea și de înălțimea persoanei care participă la orele de călărie.

Revenind la Șoimul, acesta este căluțul cel mai îndrăgit de copii. Este alb, cu pete gri și nu se dă lături de la gustări delicioase, cum sunt cubulețele de zahăr.

Fascinat fiind, am petrecut momente minunate, pline de bucurie.

Caii reprezintă o alternativă pentru TV, internet, jocuri video etc. și pot fi o bună alegere pentru petrecerea timpului liber. Ajută la dezvoltarea caracterului și la creșterea gradului de concentrare a unui copil.

Pe mine echitația mă disciplinează, iar prezența acestui cal, Șoimul, mă binedispune.

Acest sport, nefiind agresiv, mă ajută să fiu învingător fricii mai întâi și îmi insuflă un fel de demnitate, acolo sus, pe căluț, dar și de noblețe...

 

Alexandru-Victor Crețiu
elev în clasa a VI-a C,
Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ din Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.