anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Copilul "zecist" din Voinești pleca dimineața pe întuneric la pregătire

GALERIE
vasile amariutei
 • vasile amariutei
- +

Vasile Amăriuţei a demonstrat că elevii din mediul rural pot face perfomanţă! Tânărul a absolvit clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”din Voineşti şi a reuşit să obţină media 10.00 la examenul de Evaluare Naţională. Este singurul elev din mediul rural ieşean care a obţinut un astfel de rezultat!

 

Vasile are 14 ani şi locuieşte alături familia sa în satul Voineşti, la 17 km de Iaşi. Acesta are două surori mai mari, de unde a avut de-al lungul anilor modele demne de urmat: cea mai mare soră urmează cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, iar cea de-a doua este elevă a Colegiului Economic „Virgil Madgearu”. Mezinul are şi el planuri măreţe: pasionat de matematică de când se ştie, îşi doreşte să urmeze Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi. Vasile spune că nu îşi aminteşte un moment în care a ştiut că iubeşte matematica, dar această materie a făcut mereu parte din pregătirea sa. „Mi-a plăcut matematică dintotdeauna, am învăţat cu drag, am înţeles ce am de făcut. Profesoara noastră de matematică a făcut şi pregătire cu noi, de la 7 dimineaţa, înainte de prima oră de la 8. Era totul opţional, fără niciun cost. Doamna profesor ne spunea că putem veni oricâţi, ea va susţine ora oricum. Uneori eram doar 5 elevi în clasă, eu am mers de fiecare dată, deşi uneori plecam pe întuneric.”, povesteşte Vasile, elevul de 10 din Voineşti.

Părinţii l-au susţinut în tot ce a realizat

Tatăl lui Vasile este plecat în străinătate, iar mama sa, Mihaela Amăriuţei, se ocupă cu îngrijirea casei şi cu pregătirea copiilor. Părinţii îl susţin, dar spun că dorinţa de a face perfomanţă a venit mereu din partea băiatului. „Niciodată nu l-am împins de la spate. I-am spus că oricum învaţă pentru el, dar niciodată nu am avut probleme. Când a simţit că nu se descurcă de unul singur la limba şi literatura română, ne-a rugat să înceapă pregătirea, chiar ne-a spus că va plăti singur orele din banii de bursă. L-am ajutat oricum, dar înainte de această probă a fost foarte stresat, şi-a dorit să nu dezamăgească, dar a reuşit prin toată voinţa lui să ne facă doar mândrii.”, spune mama sa cu zâmbetul pe buze.

Pasionat de jocurile video, dar şi conştincios la învăţătură

Vasile îşi petrece timpul liber jucându-se pe calculator, dar o ajută şi pe mama sa la treburile din curte. Spune că aşa se relaxează el, dar niciodată înainte să îşi finalizeze lecţiile. A învăţat cum să îşi gestioneze timpul şi acum se bucură de vacanţa de vară, acasă, unde are în curte pisici şi căţei. De mic s-a împrietenit cu tineri educaţi şi buni la învăţătură, astfel că acum se bucură alături de ei de rezultatele deosebite obţinute de toţi. „Are un verişor care a obţinut o medie foarte bună şi el la Evaluarea Naţională; ei noi s-au motivat reciproc, e mai uşor între ei să facă acest lucru, comunică altfel”, explică Mihaela Amăriuţei. Îşi va duce pasiunile mai departe, astfel că se va alătura elevilor de la LIIS, acolo unde, speră să devină membru al uni club de robotică. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.