anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Copilul "zecist" din Voinești pleca dimineața pe întuneric la pregătire

GALERIE
vasile amariutei
 • vasile amariutei
- +

Vasile Amăriuţei a demonstrat că elevii din mediul rural pot face perfomanţă! Tânărul a absolvit clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”din Voineşti şi a reuşit să obţină media 10.00 la examenul de Evaluare Naţională. Este singurul elev din mediul rural ieşean care a obţinut un astfel de rezultat!

 

Vasile are 14 ani şi locuieşte alături familia sa în satul Voineşti, la 17 km de Iaşi. Acesta are două surori mai mari, de unde a avut de-al lungul anilor modele demne de urmat: cea mai mare soră urmează cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, iar cea de-a doua este elevă a Colegiului Economic „Virgil Madgearu”. Mezinul are şi el planuri măreţe: pasionat de matematică de când se ştie, îşi doreşte să urmeze Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi. Vasile spune că nu îşi aminteşte un moment în care a ştiut că iubeşte matematica, dar această materie a făcut mereu parte din pregătirea sa. „Mi-a plăcut matematică dintotdeauna, am învăţat cu drag, am înţeles ce am de făcut. Profesoara noastră de matematică a făcut şi pregătire cu noi, de la 7 dimineaţa, înainte de prima oră de la 8. Era totul opţional, fără niciun cost. Doamna profesor ne spunea că putem veni oricâţi, ea va susţine ora oricum. Uneori eram doar 5 elevi în clasă, eu am mers de fiecare dată, deşi uneori plecam pe întuneric.”, povesteşte Vasile, elevul de 10 din Voineşti.

Părinţii l-au susţinut în tot ce a realizat

Tatăl lui Vasile este plecat în străinătate, iar mama sa, Mihaela Amăriuţei, se ocupă cu îngrijirea casei şi cu pregătirea copiilor. Părinţii îl susţin, dar spun că dorinţa de a face perfomanţă a venit mereu din partea băiatului. „Niciodată nu l-am împins de la spate. I-am spus că oricum învaţă pentru el, dar niciodată nu am avut probleme. Când a simţit că nu se descurcă de unul singur la limba şi literatura română, ne-a rugat să înceapă pregătirea, chiar ne-a spus că va plăti singur orele din banii de bursă. L-am ajutat oricum, dar înainte de această probă a fost foarte stresat, şi-a dorit să nu dezamăgească, dar a reuşit prin toată voinţa lui să ne facă doar mândrii.”, spune mama sa cu zâmbetul pe buze.

Pasionat de jocurile video, dar şi conştincios la învăţătură

Vasile îşi petrece timpul liber jucându-se pe calculator, dar o ajută şi pe mama sa la treburile din curte. Spune că aşa se relaxează el, dar niciodată înainte să îşi finalizeze lecţiile. A învăţat cum să îşi gestioneze timpul şi acum se bucură de vacanţa de vară, acasă, unde are în curte pisici şi căţei. De mic s-a împrietenit cu tineri educaţi şi buni la învăţătură, astfel că acum se bucură alături de ei de rezultatele deosebite obţinute de toţi. „Are un verişor care a obţinut o medie foarte bună şi el la Evaluarea Naţională; ei noi s-au motivat reciproc, e mai uşor între ei să facă acest lucru, comunică altfel”, explică Mihaela Amăriuţei. Îşi va duce pasiunile mai departe, astfel că se va alătura elevilor de la LIIS, acolo unde, speră să devină membru al uni club de robotică. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.