Corbul Merlina, regina gardienilor înaripaţi de la Turnul Londrei, nu s-a mai întors
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Corbul Merlina, regina gardienilor înaripaţi de la Turnul Londrei, nu s-a mai întors

GALERIE
merlina
  • merlina
- +

Corbul „Merlina”, regina corbilor de la Turnul Londrei de peste 10 ani, n-a mai fost văzută de câteva săptămâni, iar gardienii fortăreţei se tem că aceasta a murit. Paznicul oficial al stolului de corbi a anunţat o perioadă de doliu.

Corbii sunt tradiţional parte din paza Turnului şi îngrijirea lor este sarcina paznicului Corbilor, care este ales cu multă grijă, el trebuind să fie potrivit pentru slujbă. Gărzile  „Yeomen” sau „Beefeaters”, cei care păzesc şi Palatul Regal, trebuie să îndeplinească condiţii dure, între care să aibă 22 de ani de serviciu militar.

Istoricii sunt de părere că prezenţa unui stol de şase corbi la Turnul Londrei a fost instituită prin decret de regele Carol al-II-lea (1649-1660), al Angliei, Scoţiei şi Irlandei de Nord. „Merlina” făcea parte din garda înaripată din 2007. Legenda spune că dacă una dintre aceste păsări părăseşte Turnul, regatul este sortit să piară.

Un purtător de cuvânt al gărzii fortăreţei a făcut anunţul trist. „Absenţa prelungită a Merlinei ne face să credem că, din nefericire, nu mai e printre noi. Merlina a fost şefa indiscutabilă a stolului, regina lor. Ceilalţi corbi, paznicul corbilor şi noi, cei de la Turn, îi vom duce dorul”.

Paznicul Turnului, Christopher Skaife, a anunţat că va lipsi o perioadă de la serviciu pentru a o plânge pe Melina. „Ştiu că mulţi dintre voi vor fi întristaţi de aceste veşti, dar eu sufăr cel mai tare.. Vă rog să-mi iertaţi absenţa, voi lipsi cîteva zile”, a scris acesta pe reţelele sociale.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.