Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Corina Cretu acuza Politico de un atac "fara precedent si fara nicio baza reala": ”Schimbarile de personal nu sunt exceptionale”

GALERIE
Corina Cretu
  • Corina Cretu
- +

Comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu acuza Politico de un atac "fara precedent si fara nicio baza reala", dupa ce publicatia a relatat, citand surse din cabinetul sau, ca politicianul roman ar avea un program de lucru lejer, cu weekenduri prelungite si vizite de lucru care se transforma in mini-vacante, ceea ce ar fi determinat multi membri ai echipei sale sa plece in primul an de mandat.

Comisarul european nu adreseaza punctual criticile aduse de Politico (VEZI AICI), afirmand doar ca "schimbarile de personal in cabinetele comisarilor nu sunt exceptionale, in special in primul an de mandat, atunci cand multi realizeaza ca ritmul de activitate este mult mai alert decat si-au imaginat atunci cand au acceptat aceasta provocare", scrie hotnews.ro.

Corina Cretu arata ca primul an din mandatul sau "s-a caracterizat printr-o agenda extrem de incarcata, cu foarte multe intalniri si misiuni de lucru in statele membre" si ca agenda sa publica "reflecta aceasta intensitate a angajamentelor". 

Cretu mai scrie ca intentioneza sa mentina acest ritm de lucru in perioada urmatoare "pentru a asigura implementarea acestor programe, in teritoriu, cat mai repede".

Doresc insa sa va sigur pe toti ca onestitatea si integritatea au stat la baza intregii mele activitati, in ultimii 25 de ani si ca nu voi abdica niciodata de la aceste principii", incheie Corina Cretu.

Postarea integrala a Corinei Cretu

De dimineata primesc telefoane de la oamenii din echipa mea, socati de atacul fara precedent si fara nici o baza reala, aparut in Politico.

Din respect pentru adevar, pentru echipa mea si ma refer aici atat la cabinetul meu, cat si la colegii din DG Regio si, nu in ultimul rand, din respect fata de cei care imi urmaresc in mod constant activitatea, am decis sa fac urmatoarele precizari:

Primul an de mandat s-a caracterizat printr-o agenda extrem de incarcata, cu foarte multe intalniri si misiuni de lucru in statele membre. Spre exemplu: pana in prezent, am vizitat 24 de tari, am avut intalniri oficiale cu peste 40 de presedinti regionali, am participat la peste 10 dezbateri in Parlamentul European, in cadrul Comisiilor de specialitate sau in sesiuni plenare, la Strasbourg si am participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Ministri dedicate politicii de coeziune. Agenda mea publica reflecta aceasta intensitate a angajamentelor.

Asa cum am promis la inceputul acestui mandat, toate programele operationale ale FEDR pentru 2014-2020 au fost adoptate. Pe parcursul acestui an, eu si echipa mea ne-am concentrat asupra acestui obiectiv si astazi sunt mandra de ceea ce am realizat. Dispunem acum de pachete de investitii solide, axate pe performanta, pentru a ajuta regiunile si orasele sa realizeze obiectivele UE in materie de crestere economica si creare de locuri de munca.

Acest inceput bun ma face sa sper ca si anii ce vor urma vor fi cel putin la fel, daca nu chiar mai buni, fiindca aceste programe vor avea cu siguranta un impact substantial in viata de zi cu zi a oamenilor.

Intentionez sa mentin acest ritm si anul viitor pentru a asigura implementarea acestor programe, in teritoriu, cat mai repede.

Sunt mandra sa am o echipa de profesionisti cu experiente si realizari remarcabile. Impreuna, am reusit sa avem rezultate deosebite in acest an. Schimbarile de personal in cabinetele comisarilor nu sunt exceptionale, in special in primul an de mandat, atunci cand multi realizeaza ca ritmul de activitate este mult mai alert decat si-au imaginat atunci cand au acceptat aceasta provocare.

Doresc insa sa va sigur pe toti ca onestitatea si integritatea au stat la baza intregii mele activitati, in ultimii 25 de ani si ca nu voi abdica niciodata de la aceste principii.

Va multumesc!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri