Cornuleţe şi fapte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cornuleţe şi fapte

GALERIE
Patratel MARTI, 20 septembrie - 1Patratel MARTI, 20 septembrie - 2Patratel MARTI, 20 septembrie - 3
 • Patratel MARTI, 20 septembrie - 1
 • Patratel MARTI, 20 septembrie - 2
 • Patratel MARTI, 20 septembrie - 3
- +

* Ieri s-a împlinit o săptămână de şcoală; se cuvine, aşadar, să efectuăm un bilanţ al acestor zile, să scoatem în evidenţă neajunsurile şi să le facem cu ou şi cu oţet, să încurajăm faptele bune şi comportarea frumoasă, să tragem linie, să adunăm şi să scădem, apoi să încercăm concluzii, în caz că nu ne iese zero sau cu minus:

* La Şcoala din Consumatori s-au adus, marţi, lada cu cornuleţe şi tava cu pahare de lapte; doi copii care se fugăreau au vărsat din greşeală laptele peste colegul Rareş Zgaibă, care stătea cuminte. Laptele s-a întărit, iar Rareş a rămas lipit cu funduleţul de bancă; Gică, meşterul şcolii, a încercat cu dizolvant, dar n-a izbutit, iar Rareş stă şi acum în bancă, spre bucuria vecinilor, care pot dormi liniştiţi. Nea Gică a păstrat laptele, să-l folosească în loc de aracet la diverse reparaţii.

* Miercuri, patru elevi ai aceleaşi şcoli au ajuns la cabinetul medical, după ce s-au bătut în pauză cu cornuleţele; au fost pansaţi şi trimişi acasă, iar domnul director a anunţat că vor fi pedepsiţi toţi şcolarii care se pocnesc cu cornuleţe în cap şi că acestea pot fi folosite doar la tras linii pe asfalt, pentru şotron. În aceeaşi zi a fost nevoit să interzică şi folosirea cornuleţelor pe post de bumerang, după ce alţi doi copii au ajuns la cabinetul medical cu dinţii din faţă lipsă.

* Şi elevii Şcolii din Dăunători au primit cornuleţe şi lapte şi s-au bucurat, mai ales că ştiau de anul trecut câte lucruri frumoase şi utile se pot meşteri din acestea la cercul "Iată ce pot face două mâini dibace!". Băieţii au tăiat cornuleţele la traforaj, iar fetiţele au lipit piesele cu lapte: din mâinile lor au ieşit, astfel, suporturi pentru reviste, dulapuri pentru burete, cantine pentru păsărele şi etajere. Alte cornuleţe, bine fixate cu lapte, au fost folosite pentru a întări structura de rezistenţă a clădirii.

* Şi structura de rezistenţă a şcolii din Hămesiţi a fost întărită recent, însă nu cu cornuleţe şi lapte, ci cu PC-uri, monitoare LCD, imprimante, tastaturi şi alte piese de echipament IT din dotarea laboratorului de informatică - piese cu care domnul director Tălâmbă, numit politic, n-are ce face, fiindcă nu ştie la ce folosesc şi nici cum se pornesc. El a luat decizia după ce iniţial a vrut să le arunce, fiindcă s-a curentat când a băgat un cablu USB în priză, să prindă Antena 3.

* Miercuri a fost ziua de vizită medicală la Şcoala din Datornici: doamna doctor şi două asistente au trecut prin clase pentru a depista şcolarii cu păduchi şi râie. Vineri, doamna doctor şi cele două asistente au fost văzute trecând prin sat tunse zero, împrăştiind miros de gaz şi scărpinându-se între degete şi pe fund...

* Şcoala din Bugetari n-a primit fonduri, dar părinţii elevilor au compensat lipsa de interes a autorităţilor: tatăl fetiţei Petronela Oaie a donat o talangă de la stâna sa, cu care să se anunţe începerea orelor, Matei Gândac, fabricant de sicrie, a dăruit şcolii dulapuri capitonate, cu mânere, uşor de transportat, iar nea Drojdie, gropar şi tatăl elevilor Romulus şi Remus, a dotat laboratorul de biologie cu material didactic pentru lecţia "Sistemul osos".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.