Coronavirus: Cinci “roboţi” angajaţi la Spitalul Judeţean Timişoara
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Coronavirus: Cinci “roboţi” angajaţi la Spitalul Judeţean Timişoara

GALERIE
ROBOT
  • ROBOT
- +

Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara are cinci noi "colegi virtuali", care vor înlătura contacte cu potenţial de infectare.

Unitatea sanitară beneficiază de un proiect-pilot, alături de alte şase spitale din ţară. Realizatorii proiectului "Infirmiera Virtuală" estimează că în două luni un singur device poate elimina până la 180 de contacte cu potenţial de infectare a cadrelor medicale, arată un comunicat de presă al spitalului transmis, vineri, AGERPRES.

"Prezenţa avatarurilor în prima linie din "zona roşie" a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara reduce la minimum riscul de contaminare a personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în zonele cu suspecţi/confirmaţi cu SARS-CoV-2. Alături de Fundaţia United Way România, Metropolitan Life se implică în proiectul Infirmiera Virtuală, o reţea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o soluţie ready to use din primul minut de la instalare, simplă şi sociabilă", menţionează sursa citată.

Cu ajutorul lor, medicii, asistentele şi infirmierele pot comunica video şi text cu pacienţii, având contact direct în situaţii esenţiale pentru sănătatea acestora.

În altă ordine de idei, Spitalul Judeţean Timişoara va primi în cel mult două săptămâni un computer tomograf de ultimă generaţie, care va funcţiona pe întreaga perioadă a pandemiei ca triaj suplimentar, pentru scanarea pulmonară a tuturor pacienţilor suspecţi de infectarea cu SARS-CoV-2 care ajung aici, dar care nu vor mai trece prin interiorul unităţii spitaliceşti în perioada dintre testarea COVID şi primirea rezultatelor.

Potrivit managerului spitalului, Raul Pătraşcu, se va reduce şi mai mult riscul de contaminare a spaţiilor şi a personalului angajat, deşi există deja circuitele şi triajul epidemiologic necesare.

"După terminarea pandemiei, computerul tomograf va fi utilizat la dezvoltarea unui Centru de AVC (accident vascular cerebral) de ultimă generaţie, în spitalul judeţean, demers pentru care instituţia a făcut deja primii paşi, şi care poate oferi nu doar imagistică, ci şi partea de tratament intervenţional pe accident vascular". AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.