Cum arată bugetul Iaşului pe acest an. Comparaţii cu alte oraşe mari
Bugetul Iasului pe anul în curs va fi aprobat la mijlocul acestei saptamâni. Municipalit (...)
citeste totluni, 19.04.2021
Pandemia Covid-19 a afectat companiile din întreaga lume, punând o presiune deosebită asupra organizaţiilor care se bazează pe comerţul internaţional, spun cercetătorii Kaspersky, care arată că atacatorii cibernetici din întreaga lume au început deja să profite de această situaţie, folosind activ în ultimele săptămâni subiectul pandemiei pentru a răspândi diferite programe malware, cum ar fi cele backdoor sau spyware.
”Infractorii cibernetici folosesc de multă vreme drept momeală e-mail-uri care vizează procesele de logistică ale organizaţiilor, cum ar fi comenzile sau rezervările, pentru a răspândi malware. Cu cât aceste e-mail-uri sunt mai aproape de realitate şi conţin mai multe informaţii corecte, cu atât ele reuşesc să-şi păcălească mai uşor victimele, iar odată cu popularitatea ştirilor legate de pandemie, escrocheriile devin şi mai convingătoare”, arată compania de securitate cibernetică într-un comunicat.
Toamna trecută, experţii Kaspersky au dat publicităţii rezultatele unei cercetări asupra campaniei RevengeHotels, în cadrul căreia atacatorii trimiteau e-mail-uri cu solicitări false de rezervare, care imitau diferite organizaţii de încredere şi chiar persoane reale, pentru a infecta calculatoarele hotelurilor şi pentru a fura datele cardurilor de credit ale clienţilor.
Acest tip de phishing este deosebit de periculos pentru angajaţii acelor organizaţii care vând bunuri. Aceştia primesc frecvent cereri de aprovizionare şi diverse comenzi din partea clienţilor. Este dificil să stabileşti dacă un e-mail este real sau nu, chiar atunci când ai experienţă şi eşti atent, motiv pentru care numărul de înşelătorii continuă să crească.
şÎn cele mai recente cazuri, infractorii cibernetici s-au folosit de problemele de livrare cauzate de pandemie: de la furnizorul din China, care nu nu a mai putut produce bunurile la timp, până la verificarea dacă victima mai este capabilă să finalizeze comanda plasată. În unele cazuri, escrocii fac comenzi în regim de urgenţă şi pun, astfel, presiune pe victime", spun soecialiştii.
Scopul principal al acestor e-mail-uri este de a face victima să deschidă un malware ataşat, acesta infectând dispozitivul şi oferind infractorilor acces la reţeaua organizaţiei. Pentru a o determina să facă acest lucru, ei cer victimelor să verifice informaţiile despre livrare, detaliile de plată sau de comandă, despre care susţin că se află în documentul ataşat.
“Aceste scheme de phishing nu sunt la fel de răspândite ca cele obişnuite pe care le vedem în mod normal, dar sunt adesea concentrate pe un grup specific de organizaţii. Cea mai bună metodă de protecţie în faţa unei astfel de ameninţări este o soluţie bună de securitate, care poate detecta diverse ameninţări în documente ataşate şi care are o bază de date de catalogare a acestor tipuri de escrocherii. Un alt sfat este să rămâneţi calmi şi atenţi la detalii, lucru pe care trebuie să îl faceţi în permanenţă, indiferent de circumstanţele externe”, spune Tatyana Shcherbakova, senior web content analyst la Kaspersky.
Pentru a minimiza riscul ca o afacere să devină o victimă a spam-ului şi phishing-ului, Kaspersky recomandă mai mulţi paşi. "Uitaţi-vă cu atenţie la extensiile de fişiere. Dacă este un fişier executabil, cel mai probabil nu ar trebui deschis. Verificaţi dacă expeditorul e-mail-ului există cu adevărat, căutând-l pe internet sau în social media. Dacă nu găsiţi nicio dovadă a existenţei sale, gândiţi-vă încă o dată dacă ar trebui să lucraţi cu o astfel de firmă. Verificaţi dacă informaţiile din semnătura automată şi din câmpul “Sent” sunt aceleaşi. Dacă sunt diferite, este foarte probabil ca e-mail-ul să fie trimis de un spammer", spun reprezentanţii Kaspersky.
Ei atrag atenţia că atacatorii pot crea documente false folosind informaţii despre compania pentru care se prefac că lucrează. Dacă informaţiile din e-mail-ul oficial sunt aceleaşi ca acelea care provin din sursele legitime ale organizaţiei, dar vă îndoiţi în continuare de siguranţa acestora, adresaţi-vă companiei pentru a primi o confirmare a trimiterii acelui e-mail.
"Kaspersky recomandă, de asemenea, să urmaţi aceste practici de securitate cibernetică: Organizaţi cursuri informative de securitate cibernetică, pentru angajaţii companiei, ca ei să recunoască acele e-mail-uri de tip phishing şi să nu deschidă fişiere ataşate sau să dea click pe link-uri de la adrese necunoscute sau suspecte. Pentru a consolida aceste abilităţi, efectuaţi în mod regulat simulări ale unor atacuri de phishing. Utilizaţi o soluţie antivirus fiabilă, cum ar fi Kaspersky Total Security for Business care include protecţia împotriva ameninţărilor prin e-mail şi a celor web, inclusiv detectarea comportamentului şi prevenirea exploatării", arată compania.
De asemenea, soluţia de securitate trebuie actualizată în mod regulat precum şi orice alt software utilizat de companie. Kaspersky este o companie globala de securitate cibernetica fondata în 1997. Portofoliul companiei include protecţie endpoint de top şi mai multe solutii specializate de securitate şi servicii, pentru combaterea ameninţărilor digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky, precum şi 270.000 de companii client.
Cuvinte cheie: + Covid-19, Iasi, Kaspersky, popularitate, client
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Iranul susține că suspectul care a pus explozibil la centrala nucleară Natanz a fost în România
Cercetătorii oferă 5.800 de euro tinerilor care acceptă să se reinfecteze cu coronavirus
Bâtrân de 80 de ani, ucis în curtea unei femei din Stolniceni-Prăjescu
Videochatista cu sparanghel anti-mască, faliment: datorii de zeci de mii de lei, credit Prima casă
Ratele de infectare COVID în Iași, în scădere. Ce localități au mai rămas în scenariul roșu
VIDEO Un cățel accidentat a învățat să meargă ca un om. A topit inimile internauților
VIDEO Imagini care îți taie respirația: Coregrafa Ariadna Hafez dansează tango la 10 metri sub apă
Prorector, ”prins” când căra saci de gunoaie dintr-un parc sucevean
Muguri de cântec românesc - Ansamblul CJ Iași promovează copii talentați
VIDEO La un pas de tragedie. Un avion a aterizat forțat pe malul mării, printre turiști
Medicul Emilian Imbri: Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului
Iaşi: Două pistoale, descoperite într-un rucsac aruncat lângă o ghenă de gunoi
România, campioană la scumpirea energiei electrice. De ce plătim facturi uriaşe la energie
Meseriile exotice pe care le-au avut membrii AUR inainte de a intra in politica
Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!
Zece cărţi pentru premiul de proză "Ziarul de Iaşi". Academia Română este partener de onoare
Cum arată bugetul Iaşului pe acest an. Comparaţii cu alte oraşe mari
Un ieşean a reuşit să oprescă ridicarea unui bloc lângă casa sa. Cum a convins judecătorii
Studiu: Ivermectina nu are efecte semnificative în tratarea bolnavilor de COVID
(VIDEO) Ce pedeapsă a primit proprietara câinilor Amstaff care au rănit mai mulţi ieşeni
S-a publicat calendarul înscrierilor: câte locuri sunt la creşe, pe cartiere?
Un caz interesant: dacă cel care te-a accidentat moare, rămâi nedespăgubit de asiguratori
Un revoluţionar ieşean „cu rol determinant”, refuzat de Primărie. Ceruse 1 ha de teren
Dosar penal pentru un şofer de BMW pentru că a vrut să dea prioritate. Cum e posibil?
Paturile libere de ATI se umplu cu pacienţi aduşi din toată ţara
Ingratitudine: părinţii şi-au luat înapoi casa donată fiicei şi ginerelui
Rezultate bune pentru elevi la simularea Evaluării Naţionale: au promovat 63% dintre candidaţi
Condamnată pentru că a rănit-o cu o piatră pe concubina fostului soţ
Medicii de familie vor putea monta dispozitive Holter pentru monitorizarea tensiunii
Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul
3 sugestii interesante care să te ajute la decorarea apartamentului tău (P)
Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)
Nichita DANILOVŞerban Axinte şi anxietăţile sale |
Dana ȚABREANoii infractori |
Michael ASTNER„Absolutismul” libertăţii de expresie |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.