Coronaviruşi chercheliţi descoperiţi în sate din zona Moldovei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Coronaviruşi chercheliţi descoperiţi în sate din zona Moldovei

GALERIE
Patratel VINERI, 14 august 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 14 august 2020 - 1
- +

* Pentru început, o ştire de ultimă oră, ca o rază de lumină care străpunge norii negri ai pandemiei de Covid-19: în urma testărilor efectuate prin mai multe sate din zona Moldovei au fost descoperiţi coronaviruşi ameţiţi, care se învârteau haotic în trupurile sătenilor, coronaviruşi adormiţi, precum şi coronaviruşi cu peplomerele (proeminenţe glicoproteice, acele excrescenţe cu extremităţi bulboase, ca nişte raze) îndoite, chiar rupte, ca în urma unei bătăi cu topoare sau pari. Din câte spun specialiştii, se pare că alcoolul chiar are efect în lupta cu viruşii; despre efectul săpunului specialiştii nu zic mare lucru, fiindcă localnicii testaţi au refuzat să consume aşa ceva, pe motiv că fac clăbuci la gură şi din el nu iese nimic la căzănel.

* Avem şi veşti din locurile în care românii petrec ultima parte din ultima lună a verii: inspectorii veniţi în control la piscina "Apa Sâmbetei" din Anemici s-au repezit să dea amenzi managerilor după ce au descoperit că în jurul bazinului există zece chioşcuri cu bere la dozator, dar nu au fost amenajate cabine de WC. Managerii au explicat că oamenii care petrec la piscină, clienţii, sunt localnici cu mult bun-simţ: "Când le vine ceva se încalţă şi trag o fugă până la ei acasă, să rezolve, nimeni nu face în bazin şi, de fapt, nimeni n-are curaj să intre în bazin ca să facă, la cât de murdară e apa!".

* Şi piscina "Crap sau pajură" din Consumatori a fost vizitată de inspectori, alarmaţi de numărul exagerat de clienţi care ies din bazin cu cucuie în creştet; patronul bazei a recunoscut că, de fapt, la origini, nici n-a fost piscină, ci fundaţia unei case: "A tras o ploaie mare prin iunie şi s-a umplut până la buză; decât să aduc motopompa şi să scot apa a fost mai ieftin să cumpăr nişte umbrele de pus pe margini. Cei care ies cu cucuie sunt cei care, în ciuda panourilor cu anunţuri, continuă să sară cu capul în jos de pe mal în partea aia, din stânga, unde a rămas pe fundul bazinului betoniera!".

* Nenumăraţi turişti fugăriţi de căldură şi de mirosul asfaltului au ales şi în ultimele zile răcoarea muntelui şi atracţiile specifice; mulţi s-au îndreptat spre poieniţele verzi, cu mure şi afine, alţii s-au repezit la izvoarele limpezi, în care şi-au băgat berile să se răcească, unii au rămas în cabane, unde e aer condiţionat, să joace table, iar câţiva au ales să exploreze peşteri cu mare potenţial turistic. Aceştia au fost însoţiţi de soţii, care au insistat să poarte părul în cocuri înalte, spre nefericirea lor, dar şi a câtorva mii de lilieci, pe care i-au trezit din somn. Doamnele vor avea cocuri la fel de mari prin 2022, după ce le va creşte părul, tăiat pentru a scoate jivinele...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.