Coronavirusul ”cucerește” noi școli și licee din Iași. Elevii de la ”Vasile Alecsandri" trec la cursuri online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Coronavirusul ”cucerește” noi școli și licee din Iași. Elevii de la ”Vasile Alecsandri" trec la cursuri online

GALERIE
liceu vasile alecsandri iasi
  • liceu vasile alecsandri iasi
- +

Cinci elevi au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Alte şcoli au cerut suspendarea cursurilor "faţă în faţă" pentru mai multe clase

O şcoală din municipiul Iaşi a solicitat trecerea la învăţarea online pentru 14 zile după ce cinci elevi au fost diagnosticaţi pozitiv la testarea pentru Covid-19, iar alte patru unităţi de învăţământ din judeţ au raportat câte un caz de îmbolnăvire, solicitând trecerea la învăţarea online pentru mai multe clase.

Astfel, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi va întrerupe în totalitate învăţarea „faţă în faţă”, cursurile urmând să fie susţinute în mediul online pentru următoarele 14 zile. Solicitarea a fost făcută de către unitatea şcolară după ce cinci elevi au fost confirmaţi pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

Alte patru unităţi de învăţământ din judeţ au raportat noi cazuri care au dus la întreruperea învăţării „faţă în faţă” pentru mai multe clase. Cea mai gravă situaţie a fost raportată la Şcoala Gimnazială „Vasile Conta” din Iaşi, unde îmbolnăvirea unui singur cadru didactic a dus la întreruperea cursurilor pentru nouă clase. Mai exact, trei colective de elevi în clasa pregătitoare, dar şi elevi din clasa I, a III-a sau elevi din clasele gimnaziale vor învăţa exclusiv în mediul online pentru 14 zile.

Îmbolnăvirea unui cadru didactic a dus la trecerea la învăţarea exlusiv online pentru patru clase la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Iaşi, fiind vorba de clase de elevi din ciclul primar. Trei clase de la Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana, din ciclul gimnazial, vor învăţa de asemenea în perioada următoare exclusiv în mediul online, un cadru didactic fiind diagnosticat pozitiv, iar îmbolnăvirea unui cadru didactic de la Grădiniţa cu Program Prelungit Hârlău a dus la suspendarea activităţii „faţă în faţă” pentru 14 zile la una din grupele de elevi.

Cererile de suspendare a activităţilor „faţă în faţă” au fost făcute de către unităţile de învăţământ menţionate, cu aprobarea consiliului de administraţie al şcolii, aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Decizia oficială a fost luată însă de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

În toate şcolile amintite s-a dispus izolarea cazurilor confirmate, dezinfectarea tuturor spaţiilor şcolii, dar şi reinstruirea personalului cu privire la regulile de igienă şi portul măştii de protecţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.