Coronavirusul a reuşit să închidă o primărie din județ. Jumătate dintre angajați, pozitivi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Coronavirusul a reuşit să închidă o primărie din județ. Jumătate dintre angajați, pozitivi

GALERIE
primarita ciortesti
  • primarita ciortesti
- +

Activitatea continuă să se desfăşoare online, acolo unde este posibil.

Nu mai puţin de 10 persoane dintre cei 23 de angajaţi ai Primăriei Ciorteşti au fost testate pozitiv. Printre ele, şi Alina Apostol, primarul comunei.

„Inevitabilul s-a produs, din păcate până pe data de 3 noiembrie 2020 am fost nevoită să întrerup activitatea la sediul Primăriei comunei Ciorteşti“, a anunţat ea ieri pe pagina proprie de Facebook.

„Din fericire, starea de sănătate a tuturor este acceptabilă, încercăm să rezolvăm urgenţele de la distanţă“, a adăugat ea.

Primăriţa ne-a explicat că va întocmi în această perioadă actele de stare civilă de acasă, pe care le va lăsa la poartă solicitanţilor. „Acum (ieri, n.r.) se face dezinfecţia sediului şi, până pe 3 noiembrie, vom acoperi de la distanţă toate urgenţele“, a spus Alina Apostol.

Cât priveşte constituirea noului Consiliu Local, aceasta va avea loc după redeschiderea sediului, termenul fiind de 60 de zile de la desfăşurarea alegerilor locale.

Nu se ştie cine a fost sursa molipsirii de Covid-19. Neatinşi de maladie sunt viceprimarul, casiera şi angajaţii din partea de gospodărire comunală. Norocul acestora din urmă a fost că nu stau în sediul administraţiei locale şi au evitat astfel contactul cu cei testaţi pozitiv.

În ceea ce-i priveşte pe cei care s-au îmbolnăvit, ei au forme uşoare şi doar doi prezintă simptomul dispariţiei simţului olfactiv (mirosul).

În postarea de pe Facebook, primăriţa a precizat că o chinuie o tuse şi are medicaţie de luat. „Vă rog respectaţi normele impuse şi încercaţi să vă protejaţi sănătatea!“, a încheiat ea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.