anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

Corp echilibrat emoţional cu plante vindecătoare

GALERIE
paralute
 • paralute
- +

Plantele medicinale lucrează în vindecarea omului pe mai multe planuri: fizic, emoţional, mental, sufletesc. O boală este considerată a fi o urmare a unor blocaje emoţionale. Plante ce pot înlătura blocajele emoţionale: teiul, păducelul, părăluţele, ciuboţica cucului - sunt doar câteva buruieni medicinale care pot alunga tristeţea, furia, mânia sau durerile sufleteşti.

Plantele medicinale sunt în cea mai bună formă în această perioadă. Florile lunii iulie îşi eliberează puterea vindecătoare pentru oameni şi animale. Acum se adună multe dintre florile, frunzele şi o parte din rădăcinile plantelor de leac. Dacă unele buruieni medicinale au fost până acum strânse deja în luna mai şi iulie, păstraţi-le în farmacia verde din casă în pungi de hârtie sau săculeţi din pânză. Altele încep să se strângă acum, plante precum sunt lavanda, fructele de pădure, păducelul, părăluţele, ciuboţica cucului etc. Nu uitaţi să le depozitaţi în condiţii adecvate astfel încât acestea să-şi păstreze beneficiile de care avem nevoie şi să ne fie de un real ajutor.

Plantele medicinale lucrează în vindecarea omului pe mai multe planuri: cel fizic, vindecând sau ajutând la vindecarea corpului fizic; cel emoţional, alinând sau vindecând durerile sufleteşti; mental, eliminând gândurile negative şi spiritual ajutând omul la o conectare mai bună cu Sinele şi la înţelegerea mai profundă a lumii înconjurătoare şi a legăturii noastre cu Natura. Într-o ceaşcă cu ceai din plante medicinale poţi găsi alinare, vindecare, dar şi plăcerea unei băuturi calmante şi reconfortante. Pentru astăzi vom prezenta câteva plante medicinale care sunt alinare pentru emoţiile ce ne răvăşesc adesea fiinţa noastră şi care pot produce boli în corpul nostru.

Multe dintre emoţiile neconştientizate şi chiar conştiente se transformă în corpul nostru în afecţiuni mai grave sau mai puţin grave. O boală care este considerată a fi o urmare a unor blocaje este şi mastoza. Blocajele care produc mastoza sunt manifestate mai întâi pe plan emoţional, iar ulterior în plan energetic - funcţional, la nivelul centrului inimii, Anahata. Acest centru, canal de forţă al iubirii şi al credinţei, coordonează activitatea timusului, plămânilor, inimii, dar şi al braţelor, mâinilor şi al sânilor. Sânii sunt o expresie a feminităţii şi a iubirii care se dăruieşte, ocroteşte şi hrăneşte, sunt o expresie a iubirii de tip matern. Blocarea manifestării acestui sentiment poate provoca dureri, jenă, tensiune la acest nivel, chiar afecţiuni în plan fizic cum ar fi diversele forme de mastoză.

Pentru echilibrarea centrului, astfel ca această afecţiune manifestată în plan fizic să fie eliminată, practica fitoterapeutică recomandă plantele cu acţiune armonizatoare. Printre aceastea sunt feniculul, anasonul, coriandrul, socul şi busuiocul care stimulează manifestarea energiei la acest nivel al corpului. Ele induc bucurie, veselie, dar şi claritate, puritate şi discernământ.

Pentru depresie, expresie a blocajelor emoţionale care sunt şi la nivelului centrului inimii, Natura ne oferă plante care dinamizează pofta de viaţă şi focul interior. Este cazul valerianei care echilibrează atât la nivelul primirii cât şi al dăruirii iubirii sau al roiniţei care protejează inima cu blândeţe.

Teiul, regenerator psihic şi mental

Deşi cunoaştem teiul ca plantă din care preparăm un ceai pentru un somn odihnitor, florile parfumate sunt şi un remediu psihoemoţional. Teiul este utilizat pentru sublimarea trăirilor inferioare. Are acţiune de protecţie psiho-emoţională şi de echilibrare afectivă. Regenerează psihic şi mental înlăturând frica şi neîncrederea.

Păducel, echilibrator afectiv

Păducelul are efecte deosebite la persoanele care iubesc cu frică sau se încrâncenează, care au o nevoie excesivă de ceilalţi. La aceste persoane iubirea nu se poate manifesta din cauza mâniei sau a unor traume sufleteşti. Păducelul echilibrează afectiv atît în sensul dăruirii, cât şi al primirii iubirii, tonifică, aduce bucurie şi bună dispoziţie. În plan fizic cicatrizează, restabileşte circulaţia şi are acţiune sedativă scăzând frecvenţa cardiacă.

Părăluţele

Părăluţele sunt plantele recomandate celor care au suferit un traumatism la nivelul sânilor, cât şi persoanelor care nu se simt iubite, ci se simt folosite asemenea unor obiecte. Florile de părăluţe au întrebuinţări şi în cazul traumatismelor cu alte localizări, de exemplu, în cazul contuziilor cerebrale sau durerilor abdominale.

Ciuboţica cucului pentru cei trişti

Ciuboţica cucului este considerată remediul celor trişti şi deznădăjduiţi, astfel că ea poate fi folosită şi de cei a căror suferinţă este cauzată de pierderea unei fiinţe dragi, suferinţă care poate dura timp îndelungat. Fizic, această plantă are acţiune emolientă, cicatrizantă, hemostatică şi antiseptică.

Fenicul induce armonie şi echilibru

Feniculul este esenţa iubirii materne fiind o plantă care stimulează secreţia laptelui. Are acţiune totală asupra tuturor manifestărilor de tip apă, foc, aer, îndepărtând total blocajele energetice subtile sau grosiere. Planta induce echilibru, armonie, mulţumire şi libertate. Are recomandări în tulburări funcţionale de tip respirator, renal, cardiac, neuropsihic şi ginecologic. Nu trebuie însă folosit de femeile însărcinate şi de copii.

Coriandrul, medicament pentru cei nehotărâţi

Coriandru, medicament şi condiment, este bun pentru persoanele nesigure şi nehotărîte. Are puterea de a ajuta fiinţa să transforme furia în curaj, induce detaşare favorizînd conturarea şi manifestarea personalităţii. Coriandrul elimină blocajele energetice şi dinamizează fiinţa. Este folosit în tratamentul afecţiunilor digestive, urinare şi reumatice fiind şi un foarte bun stimulator al secreţiei lactate.

Pentru persoanele care suferă de mastoză chistică este recomandată cura cu fructe de una sau două zile pe săptămână. În cele două zile se vor consuma numai fructe, sub formă de sucuri sau proaspete. Fitoterapia recomandă şi adjuvante din farmacopeea naturii: cataplasme cu terci de tătăneasă şi coada calului, aplicaţii cu alifie de gălbenele, sau ceaiuri.

Ceai dintr-un amestec ce conţine următoarele plante: coada şoricelului 40 g, gălbenele 40 g, coada calului 40 g, sunătoare 20 g, tătăneasă 40 g, urzică 30 g, trifoi roşu 40 g, creţişoară 30 g. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de amestec care se infuzează timp de două minute în 250 ml apă clocotită. Se beau câte trei căni pe zi.

Să ne reamintim că, plantele medicinale sunt medicamentele naturii şi trebuie să fie utilizate cu discernământ. Iar atunci când problemele fizice sau psihice sunt de natură cronică sau gravă, să apelăm la un medic sau un specialist pentru a primi tratamentul corect şi în cunoştinţă de cauză. Plantele pot fi aliaţii noştri de nădejde. De aceea folosiţi-le cu chibzuinţă şi cu respect.

Sandu MARIN

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.