anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 19.09.2020

Corpul E al Universităţii, din Fundaţie, va fi complet reabilitat cu patru milioane de euro

Investiţia a fost anunţată oficial ieri. Clădirea are statut de monument istoric.

GALERIE
Corpul E Universitate
  • Corpul E Universitate
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a semnat în cursul zilei de ieri un contract de finanţare în valoare de aproape 18 milioane de lei, adică aproximativ 4 milioane de euro, pentru reabilitarea Corpului E, clădire declarată monument istoric, situată în zona Fundaţie. Contractul de finanţare a fost semnat de prof.dr. Mihaela Onofrei, rectorul în funcţie al Universităţii „Cuza“, şi Vasile Asandei, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională „Nord-Est“ în cadrul unei întâlniri care s-a desfăşurat de la ora 12 în Sala Senat a instituţiei de învăţământ superior.

„Acest contract se referă la modernizarea, reabilitarea şi mobilarea şi reutilarea a unui corp de clădire tradiţional al Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi. Este vorba de Corpul E, monument istoric, care ani de zile a fost folosit pentru studenţii noştri de la facultăţile de Litere, Filosofie şi Psihologie pentru desfăşurarea de activităţi didactice. După cum se cu­noaşte, acest corp de clădire nu mai era funcţional, iar pentru noi, echipa de conducere a universităţii, a reprezentat o prioritate efectuarea de investiţii după ce, în prealabil, am urmărit securizarea juridică a patrimoniului şi implicit a acestui imobil“, a menţionat prof.dr. Mihaela Onofrei, rectorul în funcţie al Universităţii.

Corpul E a fost intabulat în anul 2016, iar pe data de 25 martie 2018 a fost finalizat şi depus proiectul pentru reabilitarea completă a acestuia. Durata de realizare a lucrărilor este de 19 luni, iar suprafaţa utilă care va fi dată în funcţiune va fi de peste 1.400 de metri pătraţi. Studenţii şi cadrele didactice ale universităţii vor avea la dispoziţie aproximativ 20 de spaţii, destinate atât desfăşurării orelor de curs, dar vor fi amenajate şi câteva birouri pentru profesori. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Untură specială

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.