Corul Angeli organizează preselecţii pentru copii şi adulţi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Corul Angeli organizează preselecţii pentru copii şi adulţi!

Copiii selectaţi pot participa la turnee şi concerte naţionale şi internaţionale.

GALERIE
corul_angeli
  • corul_angeli
- +

„Repetiţiile şi participarea la turnee îi ajută pe copii să îşi învingă timidatea, emoţiile, să devină mai responsabili şi mai atenţi. Îi invităm la preselecţii pe copii şi părinţi pentru a descoperi o activitate extraşcolară care îi va ajuta pe cei mici să crească altfel, mai conectaţi la lumea reală, mai comunicativi”, a subliniat Corina Dumitru, membru fondator al Asociaţiei Muzicale „Angeli” 

Corul Angeli organizează pe 28 septembrie şi 5 - 6 octombrie preselecţii pentru copii şi adulţi. Cu multe premii la festivaluri naţionale şi internaţionale, cu participări la concerte alături de  Corul si Orchestra Filarmonicii Moldova Iaşi şi Corul Madrigal, Corul Angeli oferă copiilor şansa de a se dezvolta şi a cunoaşte lumea prin intermediul muzicii. „Muzica în sine este o formă de comunicare între oameni. În ziua de azi copii suferă mult la capitolul comunicare din cauza reţelelor sociale virtuale. Copiii care fac parte din Corul Angeli descoperă lumea reală, cu provocări care îi învaţă să comunice şi să devină mai responsabili. Au ocazia să participe la festivaluri  naţionale şi internaţionale unde cunosc foarte mulţi oameni, adulţi şi copii din alte ţări, învaţă să comunice civilizat, descoperind lumea cu ajutorul culturii muzicale. De asemenea, cântând pe multe scene, copiii îşi înving timiditatea, învaţă să-şi stăpânească emoţiile, devin mai atenţi, mai responsabili şi mai disciplinaţi. În plus, reuşim să-i rupem pentru o perioadă de lumea digitală. În timpul repetiţiilor telefoanele se închid, iar în pauze organizăm jocuri pentru a-i ajuta pe copii să se cunoască şi să comunice între ei, în mod real. Practic, repetiţiile şi participarea la turnee îi ajută să vadă lumea cu alți ochi, să crească şi să se dezvolte armonios, având ca punct de plecare muzica şi tot ceea ce înseamnă cultura muzicală. Îi invităm la preselecţii pe copii şi  pe părinţi pentru a descoperi o activitate extraşcolară care îi va ajuta pe cei mici să crească altfel, mai conectaţi la lumea reală, mai comunicativi şi mai responsabili”, a subliniat Corina Dumitru, membru fondator al Asociaţiei Muzicale „Angeli”.

Preselecţiile vor avea loc pe 28 septembrie ( sâmbăta aceasta) şi pe 5 şi 6 octombrie ( weekend-ul viitor), la Biblioteca Centrală „Mihai Eminescu”. La preselecţie sunt aşteptaţi copii cu vârste între 6-10 ani pentru corul Mini Angeli şi copii între 10-16 ani pentru Corul Angeli Junior. De asemenea, sunt aşteptaţi şi adulţi  cu vârste între 25 şi 50 de ani, pentru Corul Angeli Senior. Cei interesaţi pot obţine mai multe detalii despre preselecţie  la telefon 0766.558.522. 

Corul Angeli susţinut de Radio şi Televiziunea Română Iaşi

Corul Angeli a luat naştere în 1991, susţinut de Radio şi Televiziunea Română Iaşi. În cei 10 ani de activitate, corul a avut nenumărate turnee şi concerte, finalizate cu succes.
Această primă etapa a corului s-a încheiat în 2001. Întâlnirea foştilor corişti şi nostalgia amintirilor, a dus la dorinţa de a renaşte acest cor. Astfel, în iulie 2015 s-a înfiinţat Asociaţia Muzicală Angeli, pentru ca mai apoi să înceapă primele preselecţii pentru Corul de copii Angeli Junior. Au fost selectaţi 70 copii. În acelaşi an, copiii au avut primul Concert de Crăciun, condus de Florin Spatariu! Munca sa este continuată de Mirela Palamariu, artist liric al Corului Academic „Gavriil Musicescu" al Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Membri fondatori ai Asociaţiei sunt: Ungureanu Smărăndiţa, Dumitru Corina, Ioana Zaus, Ioana Hanganu, Elena Grigoraş Hanganu, Daniela Vlad, Emanuel Vasiliu, Raluca Frunză-Cerveny. 

Concerte şi Premii 

Corul Angeli Junior a participat trei ani la rând (2016, 2017, 2018 ) la Festivalul Internaţional Coral „Gavriil Musicescu" unde a obţinut Premiul I, Premiul al III-lea şi, respectiv,  Marele Premiu. A participat în perioada 19-24 iulie 2017 în Polonia, la Festivalul Singing Europe Wroclaw. A participat la concerte alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii Moldova Iaşi şi Corul Madrigal. Participarea la Gala Premiilor Excelsior, Festivalul „A ruginit frunza din vii" din Chişinău, le-a adus copiilor satisfacţia muncii lor prin premiile obţinute.

Corul Mini Angeli este al doilea cor înfiinţat de Asociaţie, la 5 martie 2017. Are 45 copii, cu vârste cuprinse între 6-10 ani, sub bagheta dirijorului Ovidiu Manolache, artist liric la Opera Naţională Română Iaşi. Au susţinut concerte la Palatul Culturii, Casa Armatei, Casa Pogor, Ateneul Iaşi, au înregistrat două CD-uri şi au participat la Festivalul Concurs de Muzică Patriotică Botoşani, obţinând  premiul I. La Festivalul Concurs de Tineret au obţinut Premiul I.

Al treilea cor înfiinţat de Asociaţie este Corul Angeli Senior, cu vârste intre 25-50 ani, condus de Manuel Giugula, dirijorul Corului Operei Naţionale Iaşi. Au susţinut concerte la Radio Iaşi, Palatul Culturii. Asociaţia Muzicală Angeli organizează anual Gala Corurilor Angeli. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.