Ce e de făcut cu poliţa Euroins? Patronii service-urilor îşi pun mâinile în cap când aud de asiguratorul falimentar
Proprietarii service-urilor sustin ca Euroins deconteaza greu costurile din atelierele auto, î (...)
citeste totvineri, 24.03.2023
„Repetiţiile şi participarea la turnee îi ajută pe copii să îşi învingă timidatea, emoţiile, să devină mai responsabili şi mai atenţi. Îi invităm la preselecţii pe copii şi părinţi pentru a descoperi o activitate extraşcolară care îi va ajuta pe cei mici să crească altfel, mai conectaţi la lumea reală, mai comunicativi”, a subliniat Corina Dumitru, membru fondator al Asociaţiei Muzicale „Angeli”
Corul Angeli organizează pe 28 septembrie şi 5 - 6 octombrie preselecţii pentru copii şi adulţi. Cu multe premii la festivaluri naţionale şi internaţionale, cu participări la concerte alături de Corul si Orchestra Filarmonicii Moldova Iaşi şi Corul Madrigal, Corul Angeli oferă copiilor şansa de a se dezvolta şi a cunoaşte lumea prin intermediul muzicii. „Muzica în sine este o formă de comunicare între oameni. În ziua de azi copii suferă mult la capitolul comunicare din cauza reţelelor sociale virtuale. Copiii care fac parte din Corul Angeli descoperă lumea reală, cu provocări care îi învaţă să comunice şi să devină mai responsabili. Au ocazia să participe la festivaluri naţionale şi internaţionale unde cunosc foarte mulţi oameni, adulţi şi copii din alte ţări, învaţă să comunice civilizat, descoperind lumea cu ajutorul culturii muzicale. De asemenea, cântând pe multe scene, copiii îşi înving timiditatea, învaţă să-şi stăpânească emoţiile, devin mai atenţi, mai responsabili şi mai disciplinaţi. În plus, reuşim să-i rupem pentru o perioadă de lumea digitală. În timpul repetiţiilor telefoanele se închid, iar în pauze organizăm jocuri pentru a-i ajuta pe copii să se cunoască şi să comunice între ei, în mod real. Practic, repetiţiile şi participarea la turnee îi ajută să vadă lumea cu alți ochi, să crească şi să se dezvolte armonios, având ca punct de plecare muzica şi tot ceea ce înseamnă cultura muzicală. Îi invităm la preselecţii pe copii şi pe părinţi pentru a descoperi o activitate extraşcolară care îi va ajuta pe cei mici să crească altfel, mai conectaţi la lumea reală, mai comunicativi şi mai responsabili”, a subliniat Corina Dumitru, membru fondator al Asociaţiei Muzicale „Angeli”.
Preselecţiile vor avea loc pe 28 septembrie ( sâmbăta aceasta) şi pe 5 şi 6 octombrie ( weekend-ul viitor), la Biblioteca Centrală „Mihai Eminescu”. La preselecţie sunt aşteptaţi copii cu vârste între 6-10 ani pentru corul Mini Angeli şi copii între 10-16 ani pentru Corul Angeli Junior. De asemenea, sunt aşteptaţi şi adulţi cu vârste între 25 şi 50 de ani, pentru Corul Angeli Senior. Cei interesaţi pot obţine mai multe detalii despre preselecţie la telefon 0766.558.522.
Corul Angeli susţinut de Radio şi Televiziunea Română Iaşi
Corul Angeli a luat naştere în 1991, susţinut de Radio şi Televiziunea Română Iaşi. În cei 10 ani de activitate, corul a avut nenumărate turnee şi concerte, finalizate cu succes.
Această primă etapa a corului s-a încheiat în 2001. Întâlnirea foştilor corişti şi nostalgia amintirilor, a dus la dorinţa de a renaşte acest cor. Astfel, în iulie 2015 s-a înfiinţat Asociaţia Muzicală Angeli, pentru ca mai apoi să înceapă primele preselecţii pentru Corul de copii Angeli Junior. Au fost selectaţi 70 copii. În acelaşi an, copiii au avut primul Concert de Crăciun, condus de Florin Spatariu! Munca sa este continuată de Mirela Palamariu, artist liric al Corului Academic „Gavriil Musicescu" al Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Membri fondatori ai Asociaţiei sunt: Ungureanu Smărăndiţa, Dumitru Corina, Ioana Zaus, Ioana Hanganu, Elena Grigoraş Hanganu, Daniela Vlad, Emanuel Vasiliu, Raluca Frunză-Cerveny.
Concerte şi Premii
Corul Angeli Junior a participat trei ani la rând (2016, 2017, 2018 ) la Festivalul Internaţional Coral „Gavriil Musicescu" unde a obţinut Premiul I, Premiul al III-lea şi, respectiv, Marele Premiu. A participat în perioada 19-24 iulie 2017 în Polonia, la Festivalul Singing Europe Wroclaw. A participat la concerte alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii Moldova Iaşi şi Corul Madrigal. Participarea la Gala Premiilor Excelsior, Festivalul „A ruginit frunza din vii" din Chişinău, le-a adus copiilor satisfacţia muncii lor prin premiile obţinute.
Corul Mini Angeli este al doilea cor înfiinţat de Asociaţie, la 5 martie 2017. Are 45 copii, cu vârste cuprinse între 6-10 ani, sub bagheta dirijorului Ovidiu Manolache, artist liric la Opera Naţională Română Iaşi. Au susţinut concerte la Palatul Culturii, Casa Armatei, Casa Pogor, Ateneul Iaşi, au înregistrat două CD-uri şi au participat la Festivalul Concurs de Muzică Patriotică Botoşani, obţinând premiul I. La Festivalul Concurs de Tineret au obţinut Premiul I.
Al treilea cor înfiinţat de Asociaţie este Corul Angeli Senior, cu vârste intre 25-50 ani, condus de Manuel Giugula, dirijorul Corului Operei Naţionale Iaşi. Au susţinut concerte la Radio Iaşi, Palatul Culturii. Asociaţia Muzicală Angeli organizează anual Gala Corurilor Angeli.
Cuvinte cheie: + Corul Angeli, preselectie, copii, adulti
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Cine sunt oficialii români care îl vor arbitra duminică pe Cristiano Ronaldo
Brokerii se opun plafonării prețurilor RCA. Mulți dintre ei și-ar pierde jobul
Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o masă cu peşte, în post
FOTO Parc superb, de agrement, la Horpaz/Miroslava. Dezbatere publică de la ora 18
E adevărat că e mai scump să publici advertoriale tip adult? (P)
Octogenar mort pe holurile spitalului după ce a fugit din salon
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a face boli cardiovasculare
Microbuz cu infirmiere românce, implicat într-un accident în Austria. O femeie a murit
Un avion Tarom a aterizat de urgență la Istanbul după o amenințare cu bombă
Mașină Google Street View, implicată într-un accident în Ovidiu, Constanța
VIDEO Patinaj artistic: Moment în premieră în proba de perechi de la Campionatul Mondial
Monica Niculescu s-a califiicat în optimi la Miami Open, la dublu
Karpaten Turism aduce vacanțele All Inclusive la Iași, la Moldova Center (P)
„Marea prescripţie” loveşte din nou. Jongleriile unui executor ieşean, achitate una după alta
Calendarul consultațiilor oftalmologice la nou-născut și copilul de vârstă mică (P)
Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval
Care sunt cele mai vânate clădiri de locuinţe de pe piaţa premium din Iaşi?
Proiectul de brand al Iaşului, medalie de aur, după ce a concurat cu două firme din Londra
Ce a lăudat primarul Mihai Chirica? Mai nimic bun la juniorii Politehnicii Iaşi
Primul ieşean condamnat pentru că a condus drogat scapă cu cazierul curat și cu dreptul de a conduce
Care este mecanismul din spatele jocurilor de păcănele? Iată ce trebuie să știe pasionații…
O bandă de spărgători de maşini şi-a făcut de cap mai multe luni de zile
Se reia licitaţia pentru documentaţia necesară reabilitării termice a Palatului Administrativ
A început votul în Competiţia Destinaţia Anului 2023. La ce categorie concurează Iașul
Argint european pentru un proiect strategic unic în peisajul național! (P)
Denisa Ionaşcu, secretarul CL Iaşi, a pierdut prima rundă a meciului cu primarul Mihai Chirica
ASF: Poliţele de asigurare emise de Euroins România îşi păstrează valabilitatea
Ciolacu nu mai ştie cum să născocească motive ca să nu se atingă de pensiile speciale
Un tablou necunoscut până acum al artistului american Jackson Pollock a fost descoperit în Bulgaria
Ce fel de ustensile și echipamente sunt necesare într-o bucătărie profesională? (P)
Autobuz cuprins de flăcări în mers, la Oradea. 20 de persoane s-au autoevacuat
Doi medici rezidenți au fost puși sub control judiciar în cazul Tesloianu
Alexandru CĂLINESCUDuşmanii democraţiei |
Neculai SEGHEDINSateliţi |
Codrin Liviu CUȚITARUJonathan Coe, un prieten al Iaşului (III) |
George ŢURCĂNAŞUBucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională |
Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.