anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Corul Angeli organizează preselecţii pentru copii şi adulţi!

Copiii selectaţi pot participa la turnee şi concerte naţionale şi internaţionale.

GALERIE
corul_angeli
 • corul_angeli
- +

„Repetiţiile şi participarea la turnee îi ajută pe copii să îşi învingă timidatea, emoţiile, să devină mai responsabili şi mai atenţi. Îi invităm la preselecţii pe copii şi părinţi pentru a descoperi o activitate extraşcolară care îi va ajuta pe cei mici să crească altfel, mai conectaţi la lumea reală, mai comunicativi”, a subliniat Corina Dumitru, membru fondator al Asociaţiei Muzicale „Angeli” 

Corul Angeli organizează pe 28 septembrie şi 5 - 6 octombrie preselecţii pentru copii şi adulţi. Cu multe premii la festivaluri naţionale şi internaţionale, cu participări la concerte alături de  Corul si Orchestra Filarmonicii Moldova Iaşi şi Corul Madrigal, Corul Angeli oferă copiilor şansa de a se dezvolta şi a cunoaşte lumea prin intermediul muzicii. „Muzica în sine este o formă de comunicare între oameni. În ziua de azi copii suferă mult la capitolul comunicare din cauza reţelelor sociale virtuale. Copiii care fac parte din Corul Angeli descoperă lumea reală, cu provocări care îi învaţă să comunice şi să devină mai responsabili. Au ocazia să participe la festivaluri  naţionale şi internaţionale unde cunosc foarte mulţi oameni, adulţi şi copii din alte ţări, învaţă să comunice civilizat, descoperind lumea cu ajutorul culturii muzicale. De asemenea, cântând pe multe scene, copiii îşi înving timiditatea, învaţă să-şi stăpânească emoţiile, devin mai atenţi, mai responsabili şi mai disciplinaţi. În plus, reuşim să-i rupem pentru o perioadă de lumea digitală. În timpul repetiţiilor telefoanele se închid, iar în pauze organizăm jocuri pentru a-i ajuta pe copii să se cunoască şi să comunice între ei, în mod real. Practic, repetiţiile şi participarea la turnee îi ajută să vadă lumea cu alți ochi, să crească şi să se dezvolte armonios, având ca punct de plecare muzica şi tot ceea ce înseamnă cultura muzicală. Îi invităm la preselecţii pe copii şi  pe părinţi pentru a descoperi o activitate extraşcolară care îi va ajuta pe cei mici să crească altfel, mai conectaţi la lumea reală, mai comunicativi şi mai responsabili”, a subliniat Corina Dumitru, membru fondator al Asociaţiei Muzicale „Angeli”.

Preselecţiile vor avea loc pe 28 septembrie ( sâmbăta aceasta) şi pe 5 şi 6 octombrie ( weekend-ul viitor), la Biblioteca Centrală „Mihai Eminescu”. La preselecţie sunt aşteptaţi copii cu vârste între 6-10 ani pentru corul Mini Angeli şi copii între 10-16 ani pentru Corul Angeli Junior. De asemenea, sunt aşteptaţi şi adulţi  cu vârste între 25 şi 50 de ani, pentru Corul Angeli Senior. Cei interesaţi pot obţine mai multe detalii despre preselecţie  la telefon 0766.558.522. 

Corul Angeli susţinut de Radio şi Televiziunea Română Iaşi

Corul Angeli a luat naştere în 1991, susţinut de Radio şi Televiziunea Română Iaşi. În cei 10 ani de activitate, corul a avut nenumărate turnee şi concerte, finalizate cu succes.
Această primă etapa a corului s-a încheiat în 2001. Întâlnirea foştilor corişti şi nostalgia amintirilor, a dus la dorinţa de a renaşte acest cor. Astfel, în iulie 2015 s-a înfiinţat Asociaţia Muzicală Angeli, pentru ca mai apoi să înceapă primele preselecţii pentru Corul de copii Angeli Junior. Au fost selectaţi 70 copii. În acelaşi an, copiii au avut primul Concert de Crăciun, condus de Florin Spatariu! Munca sa este continuată de Mirela Palamariu, artist liric al Corului Academic „Gavriil Musicescu" al Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Membri fondatori ai Asociaţiei sunt: Ungureanu Smărăndiţa, Dumitru Corina, Ioana Zaus, Ioana Hanganu, Elena Grigoraş Hanganu, Daniela Vlad, Emanuel Vasiliu, Raluca Frunză-Cerveny. 

Concerte şi Premii 

Corul Angeli Junior a participat trei ani la rând (2016, 2017, 2018 ) la Festivalul Internaţional Coral „Gavriil Musicescu" unde a obţinut Premiul I, Premiul al III-lea şi, respectiv,  Marele Premiu. A participat în perioada 19-24 iulie 2017 în Polonia, la Festivalul Singing Europe Wroclaw. A participat la concerte alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii Moldova Iaşi şi Corul Madrigal. Participarea la Gala Premiilor Excelsior, Festivalul „A ruginit frunza din vii" din Chişinău, le-a adus copiilor satisfacţia muncii lor prin premiile obţinute.

Corul Mini Angeli este al doilea cor înfiinţat de Asociaţie, la 5 martie 2017. Are 45 copii, cu vârste cuprinse între 6-10 ani, sub bagheta dirijorului Ovidiu Manolache, artist liric la Opera Naţională Română Iaşi. Au susţinut concerte la Palatul Culturii, Casa Armatei, Casa Pogor, Ateneul Iaşi, au înregistrat două CD-uri şi au participat la Festivalul Concurs de Muzică Patriotică Botoşani, obţinând  premiul I. La Festivalul Concurs de Tineret au obţinut Premiul I.

Al treilea cor înfiinţat de Asociaţie este Corul Angeli Senior, cu vârste intre 25-50 ani, condus de Manuel Giugula, dirijorul Corului Operei Naţionale Iaşi. Au susţinut concerte la Radio Iaşi, Palatul Culturii. Asociaţia Muzicală Angeli organizează anual Gala Corurilor Angeli. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.