Corupţie sau mită?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Corupţie sau mită?

GALERIE
steaua-campioni
  • steaua-campioni
- +

Asta este dilema care opreşte pe moment LPF să redeschidă cazul "Valiza" .Dumitru Costin, preşedintele AFAN, susţine că dosarul trebuie judecat după normele actuale, nu după cele din 2008

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că membrii comisiilor LPF vor redeschide cazul "Valiza", în urma sentinţei definitive a ÎCCJ în acest dosar. "Cazul va fi deschis, dar nu a apărut deocamdată o decizie oficială a instanţei. Până nu există un document oficial nu putem face nimic. Ceea ce am văzut în presă e interpretabil, unii au spus că a fost condamnat pentru corupţie, alţii pentru fals şi uz de fals, şi alţii pentru mită. Eu nu mă pronunţ, că nu am dreptul, pentru că eu pot influenţa comisiile, dar pot să vă spun că mâine-poimâine, când se va da hotărârea cu motivare cu tot, cazul va fi reanalizat", a spus Alexandru pentru MEDIAFAX. Valentin Alexandru a mai explicat că acest caz va fi analizat pe baza regulamentului disciplinar de la data săvârşirii faptei, sezonul 2007/2008. "Există o soluţie definitivă a instanţei de recurs a federaţiei, apoi au pasat-o la noi. Noi am zis că nu putem să o definitivăm până nu apare soluţia asta. Nu e vorba de excludere în niciun caz. E vorba de pedepsirea celor care au săvâşit fapta. Apoi, articolul 60 vorbeşte ceva de depunctarea echipei. Nu am exact în cap în momentul ăsta. Iar la articolul 61, unde e vorba de manipulare, e vorba doar de persoana care a săvârşit fapta. Se va relua toată chestiunea, ori validăm hotărârea ultimei instnaţe de recurs a federaţiei, cum era atunci, ori se va reanaliza. Atunci nu era vorba de retrogradare, după cazul «Valiza» a fost introdusă această chestiune. E vorba doar de depunctare", a spus Alexandru. 
De o altă părere este preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Dumitru Costin, care susţine că dosarul "Valiza" va trebui reanalizat de către comisiile LPF ţinând cont de actualul regulament disciplinar, altfel orice decizie luată poate fi uşor contestată. "Eu am fost atunci în comisia desemnată de Comitetul Executiv, şi am constatat că sunt vicii în evaluarea speţei. şi pentru că nu aveam dreptul să cerem rejudecarea speţei, am cerut ca în momentul în care instanţa va lua o decizie subiectul să fie rediscutat. Singurul lucrul pe care puteam să-l facem era să-i executăm pe cei care au încălcat regulamentele, i-am dat afară pe domnii Daniel Florea şi Valentin Epure. Acum, cazul este la Ligă, în baza convenţiei anuale dintre FRF şi LPF, competenţele disciplinare sunt în curtea Ligii. Dar cazul trebuie judecat după regulamentul actual. Nu poţi să dai sancţiuni după o normă în vigoare în 2008. Speţa asta a început în 2008, dar s-a judecat după legile actuale. Nu ai cum să judeci pe regulile de acum opt ani, pentru că e contestabilă la orice oră", a mai spus Costin.
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.