anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial (P)

Cosette Chichirău: ”Miracolul ieșean înseamnă în primul rând o puternică idustrie locală”. Cum vrea candidata USR PLUS să repornească economia Iașului (P)

GALERIE
cosetteChichirau
 • cosetteChichirau
- +

Dintre toți candidații la Primăria municipiului Iasi, Cosette Chichirău, candidata USR PLUS, a prezentat în această campanie electorală cel mai detaliat program de guvernare locală. Esența acestui program constă în repornirea motoarelor economice ale Iașului, prin atragerea marilor companii în oraș și prin încurajarea sectoarelor industriale cu potențial.

Viziunea mea este ca Iașul să devină o capitală a inovației. Miracolul ieșean înseamnă industrie, sănătate și educație, digitalizare și multă verdeață. Înseamnă dezvoltare echilibrată și proiecte mari. Pentru toate acestea este nevoie de bani. Iar ca să avem fonduri suficiente la bugetul local, Iașul trebuie să aibă o industrie puternică”, a declarat Cosette Chichirău. Candidata USR PLUS a adăugat că soluția este atragerea companiilor mari care au acces facil la piețe de desfacere din toată lumea. Aceste companii, din industria chimică, farmaceutică și medicală, cosmetică, mașini industriale, electrice  și electronice, ar fi un câștig nu doar pentru bugetul local, ci și pentru ieșeni. ”Sunt prea puțini oameni care trăiesc bine în Iași. Locurile de muncă pentru clasa de mijloc au dispărut și au rămas fie locuri de muncă în domenii de vârf, cum este IT-ul, fie cele care nu necesită calificare și, în consecință, sunt prost plătite. Trebuie să avem locuri de muncă bune și pentru absolvenții de liceu și școală profesională. Iar deschiderea unor fabrici moderne aici în Iași ar crește substanțial oferta de locuri de muncă bine plătite”, a declarat Cosette Chichirău.

Candidata USR PLUS are două proiecte majore menite să repornească industria ieșeană: să înființeze un Parc industrial, eventual pe fosta platformă CUG, și un Centru de cercetare în inteligență artificială, biotehnologie, energie regenerabilă. ”Vrem să profităm de atuurile iașului: avem oameni educați și competenți, avem  experiență industrială consistentă plus un centru academic important”, a adăugat Cosette Chichirău.

Pentru a atrage marile companii în Iași, candidata USR PLUS spune că va deschide un Birou de reprezentare la Bruxelles și va aduce în municipiu consulate ale țărilor dezvoltate. În plus, va înființa în cadrul Primăriei un departament care se ocupa de atragerea investițiilor, dar și unul pentru relația cu diaspora ieșeană. ”Acum sunt prea mulți angajați care nu fac mai nimic în Primărie. Îi voi trimite acasă și voi aduce oameni competenți care să activeze în cadrul unui departament special de atragere a investițiilor. Vom avea și angajați care vor ține legătura cu diaspora ieșeană, pentru că, printre ei, sunt oameni care au ajuns în conducerea unor mari companii și ar putea să ne ajute”, a declarat Cosette Chichirău. ”Nu în ultimul rând, mă voi implica personal” a mai adăugat aceasta. ”Am lucrat mulți ani în Statele Unite în domeniul financiar, am un doctorat în economie și înțeleg cum pot fi convinse companiile să investească în Iași. Voi lua personal legătura cu reprezentanții acestora, voi păstra legătura cu ambasadorii și îmi voi folosi toată experiența pentru a aduce aici zeci de firme mari care să deschidă fabrici moderne, să ofere locuri de muncă bine plătite, să plătească taxe locale și să impulsionăm astfel dezvoltarea Iașului”, a declarat candidata USR PLUS.

*Programul pentru Iași propus de Cosette Chichirău poate fi accesat aici: https://www.cosettechichirau.ro/program

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate parte a alianței electorale („Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro. Cod unic de identificare: 21200391

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.