anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 30.09.2020

Advertorial (P)

Cosette Chichirău: ”Miracolul ieșean înseamnă în primul rând o puternică idustrie locală”. Cum vrea candidata USR PLUS să repornească economia Iașului (P)

GALERIE
cosetteChichirau
  • cosetteChichirau
- +

Dintre toți candidații la Primăria municipiului Iasi, Cosette Chichirău, candidata USR PLUS, a prezentat în această campanie electorală cel mai detaliat program de guvernare locală. Esența acestui program constă în repornirea motoarelor economice ale Iașului, prin atragerea marilor companii în oraș și prin încurajarea sectoarelor industriale cu potențial.

Viziunea mea este ca Iașul să devină o capitală a inovației. Miracolul ieșean înseamnă industrie, sănătate și educație, digitalizare și multă verdeață. Înseamnă dezvoltare echilibrată și proiecte mari. Pentru toate acestea este nevoie de bani. Iar ca să avem fonduri suficiente la bugetul local, Iașul trebuie să aibă o industrie puternică”, a declarat Cosette Chichirău. Candidata USR PLUS a adăugat că soluția este atragerea companiilor mari care au acces facil la piețe de desfacere din toată lumea. Aceste companii, din industria chimică, farmaceutică și medicală, cosmetică, mașini industriale, electrice  și electronice, ar fi un câștig nu doar pentru bugetul local, ci și pentru ieșeni. ”Sunt prea puțini oameni care trăiesc bine în Iași. Locurile de muncă pentru clasa de mijloc au dispărut și au rămas fie locuri de muncă în domenii de vârf, cum este IT-ul, fie cele care nu necesită calificare și, în consecință, sunt prost plătite. Trebuie să avem locuri de muncă bune și pentru absolvenții de liceu și școală profesională. Iar deschiderea unor fabrici moderne aici în Iași ar crește substanțial oferta de locuri de muncă bine plătite”, a declarat Cosette Chichirău.

Candidata USR PLUS are două proiecte majore menite să repornească industria ieșeană: să înființeze un Parc industrial, eventual pe fosta platformă CUG, și un Centru de cercetare în inteligență artificială, biotehnologie, energie regenerabilă. ”Vrem să profităm de atuurile iașului: avem oameni educați și competenți, avem  experiență industrială consistentă plus un centru academic important”, a adăugat Cosette Chichirău.

Pentru a atrage marile companii în Iași, candidata USR PLUS spune că va deschide un Birou de reprezentare la Bruxelles și va aduce în municipiu consulate ale țărilor dezvoltate. În plus, va înființa în cadrul Primăriei un departament care se ocupa de atragerea investițiilor, dar și unul pentru relația cu diaspora ieșeană. ”Acum sunt prea mulți angajați care nu fac mai nimic în Primărie. Îi voi trimite acasă și voi aduce oameni competenți care să activeze în cadrul unui departament special de atragere a investițiilor. Vom avea și angajați care vor ține legătura cu diaspora ieșeană, pentru că, printre ei, sunt oameni care au ajuns în conducerea unor mari companii și ar putea să ne ajute”, a declarat Cosette Chichirău. ”Nu în ultimul rând, mă voi implica personal” a mai adăugat aceasta. ”Am lucrat mulți ani în Statele Unite în domeniul financiar, am un doctorat în economie și înțeleg cum pot fi convinse companiile să investească în Iași. Voi lua personal legătura cu reprezentanții acestora, voi păstra legătura cu ambasadorii și îmi voi folosi toată experiența pentru a aduce aici zeci de firme mari care să deschidă fabrici moderne, să ofere locuri de muncă bine plătite, să plătească taxe locale și să impulsionăm astfel dezvoltarea Iașului”, a declarat candidata USR PLUS.

*Programul pentru Iași propus de Cosette Chichirău poate fi accesat aici: https://www.cosettechichirau.ro/program

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate parte a alianței electorale („Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro. Cod unic de identificare: 21200391

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.