Cosette Chichirău: ”Miracolul ieșean înseamnă în primul rând o puternică idustrie locală”. Cum vrea candidata USR PLUS să repornească economia Iașului (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Cosette Chichirău: ”Miracolul ieșean înseamnă în primul rând o puternică idustrie locală”. Cum vrea candidata USR PLUS să repornească economia Iașului (P)

GALERIE
cosetteChichirau
  • cosetteChichirau
- +

Dintre toți candidații la Primăria municipiului Iasi, Cosette Chichirău, candidata USR PLUS, a prezentat în această campanie electorală cel mai detaliat program de guvernare locală. Esența acestui program constă în repornirea motoarelor economice ale Iașului, prin atragerea marilor companii în oraș și prin încurajarea sectoarelor industriale cu potențial.

Viziunea mea este ca Iașul să devină o capitală a inovației. Miracolul ieșean înseamnă industrie, sănătate și educație, digitalizare și multă verdeață. Înseamnă dezvoltare echilibrată și proiecte mari. Pentru toate acestea este nevoie de bani. Iar ca să avem fonduri suficiente la bugetul local, Iașul trebuie să aibă o industrie puternică”, a declarat Cosette Chichirău. Candidata USR PLUS a adăugat că soluția este atragerea companiilor mari care au acces facil la piețe de desfacere din toată lumea. Aceste companii, din industria chimică, farmaceutică și medicală, cosmetică, mașini industriale, electrice  și electronice, ar fi un câștig nu doar pentru bugetul local, ci și pentru ieșeni. ”Sunt prea puțini oameni care trăiesc bine în Iași. Locurile de muncă pentru clasa de mijloc au dispărut și au rămas fie locuri de muncă în domenii de vârf, cum este IT-ul, fie cele care nu necesită calificare și, în consecință, sunt prost plătite. Trebuie să avem locuri de muncă bune și pentru absolvenții de liceu și școală profesională. Iar deschiderea unor fabrici moderne aici în Iași ar crește substanțial oferta de locuri de muncă bine plătite”, a declarat Cosette Chichirău.

Candidata USR PLUS are două proiecte majore menite să repornească industria ieșeană: să înființeze un Parc industrial, eventual pe fosta platformă CUG, și un Centru de cercetare în inteligență artificială, biotehnologie, energie regenerabilă. ”Vrem să profităm de atuurile iașului: avem oameni educați și competenți, avem  experiență industrială consistentă plus un centru academic important”, a adăugat Cosette Chichirău.

Pentru a atrage marile companii în Iași, candidata USR PLUS spune că va deschide un Birou de reprezentare la Bruxelles și va aduce în municipiu consulate ale țărilor dezvoltate. În plus, va înființa în cadrul Primăriei un departament care se ocupa de atragerea investițiilor, dar și unul pentru relația cu diaspora ieșeană. ”Acum sunt prea mulți angajați care nu fac mai nimic în Primărie. Îi voi trimite acasă și voi aduce oameni competenți care să activeze în cadrul unui departament special de atragere a investițiilor. Vom avea și angajați care vor ține legătura cu diaspora ieșeană, pentru că, printre ei, sunt oameni care au ajuns în conducerea unor mari companii și ar putea să ne ajute”, a declarat Cosette Chichirău. ”Nu în ultimul rând, mă voi implica personal” a mai adăugat aceasta. ”Am lucrat mulți ani în Statele Unite în domeniul financiar, am un doctorat în economie și înțeleg cum pot fi convinse companiile să investească în Iași. Voi lua personal legătura cu reprezentanții acestora, voi păstra legătura cu ambasadorii și îmi voi folosi toată experiența pentru a aduce aici zeci de firme mari care să deschidă fabrici moderne, să ofere locuri de muncă bine plătite, să plătească taxe locale și să impulsionăm astfel dezvoltarea Iașului”, a declarat candidata USR PLUS.

*Programul pentru Iași propus de Cosette Chichirău poate fi accesat aici: https://www.cosettechichirau.ro/program

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate parte a alianței electorale („Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro. Cod unic de identificare: 21200391

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.