Cosette Chichirău este mândră de rezultatul pe care l-a obținut. ”L-aș fi snopit pe Chirica ca la București”

luni, 10 iunie 2024, 12:52
2 MIN
 Cosette Chichirău este mândră de rezultatul pe care l-a obținut. ”L-aș fi snopit pe Chirica ca la București”

Cosette Chichirău, reprezentanta CURAJ și locul 3 după numărarea voturilor pentru funcția de primar, susține că este foarte mulțumită de rezultat. Într-o primă declarație ea își motivează eșecul prin faptul că nu a fost susținută politic. Declarația ei, mai jos:

Mulțumim, Iași! Le mulțumesc celor peste 15.000 de ieșeni care ne-au votat și le mulțumesc tuturor celor care au mers ieri la vot. Democrația înseamnă să-ți exprimi liber opțiunea, dar și să o respecți pe a celui de lângă tine.
Rezultatul pe care l-am obținut împreună cu echipa CURAJ este unul excelent, ținând cont de condițiile în care am concurat. Vorbim despre un partid cu totul nou, fără bani de la buget, fără reprezentanți în secțiile de vot. Am fost atacați și sabotați constant în ultimele luni, am fost interziși în presă. Cu toate acestea, rezultatul este mult peste ceea ce își imaginau toți adversarii noștri.
Cele 15 procente pe care le-am obținut confirmă că eu și partidul pe care îl conduc îi reprezentăm pe acei ieșeni care vor un cu totul alt tip de politică și de administrație. Îi reprezentăm pe ieșenii care vor oameni competenți și onești, nu pioni ai vechiului sistem politic.
CURAJ va avea consilieri locali în următorii 4 ani și vom face opoziție rațională la actuala administrație. Vom continua să fim prezenți în stradă, în comunitățile din Iași, vom avea mereu ușa deschisă oamenilor obișnuiți și vom construi mult în următorii 4 ani.
*Celor care spun că alți candidați au pierdut sau au câștigat din cauza mea, îi invit să se uite pe cifre. Marius Bodea este plafonat la un scor maxim cu 2 în față. Asta se știa dinainte de alegeri. Cu trei partide în spate, nu a reușit mai mult de 25%, la o prezență foarte mare. Nici la București, USR nu a luat mai mult. Eu am luat singură 15 procente, cu un partid necunoscut și în ciuda tuturor obstacolelor.
Dacă USR m-ar fi susținut pe mine, alături de CURAJ, l-aș fi snopit pe Chirica ca la București. Eu aș fi luat și voturile USR dacă Bodea nu candida, dar Bodea nu ar fi luat și voturile mele dacă eu nu candidam. Este clar acest lucru când ne uităm în alte orașe unde USR a candidat fără să fie un alt candidat pe culoar. De exemplu, la Constanța, Stelian Ion de la USR a luat fix voturile USR din 2020, cum a luat și Bodea. Dacă eu nu candidam, ieșenii fie ar fi stat acasă, fie s-ar fi îndreptat spre alți candidați în afară de urmașii lui Nichita – Fenechiu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii