Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 06.12.2023

Advertorial

Cosette Chichirău, vicepreședintele Comisiei de Buget: USR susține amendamente la bugetul pe 2022 pentru drumuri, școli și utilități în județul Iași (P)

GALERIE
cosette-chichirau
  • cosette-chichirau
- +

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2022 a fost lansat în dezbatere publică duminică dimineață, pe site-ul Ministerului Finanțelor. Potrivit declarațiilor premierului, proiectul ar urma să treacă prin Parlament în această săptămână.

 În acest context, reprezentanții USR Iași vor depune amendamente prin care să fie finanțate proiecte de interes local din comunele județului.

Am discutat cu colegii mei din județ și i-am rugat să-mi trimită proiectele care necesită finanțare în comunele pe care le reprezintă. Vom lua aceste obiective de interes major din fiecare comunitate și le vom susține sub formă de amendamente la Legea Bugetului atât în Comisia de specialitate cât și în plen. Îmi doresc ca și parlamentarii ieșeni ai altor partide să susțină necondiționat aceste amendamente” a declarat Cosette Chichirău, deputat și vicepreședinte al Comisiei de Buget din Camera Deputaților.

Avem consilieri locali în peste 20 de comune din Iași. Chiar dacă suntem în opoziție, vrem să facem tot posibilul pentru a ne ajuta comunitățile din care facem parte. Acest ajutor înseamnă bani pentru pentru școli, creșe, drumuri, alimentări cu apă, rețele de canalizare, de gaze sau pentru alte proiecte locale”, a afirmat Ștefan Tanasă, președintele Filialei Județene USR Iași.

În comuna Miroslava, consilierul local și președintele USR Miroslava Silviu Ghenghea a propus achiziționarea unui autobuz școlar, amenajarea unui teren de sport și a unui parc de joacă, precum și instalarea unui sistem de supraveghere video.

În comuna Tomești, consilierul local și președintele USR Tomești Marius Herghelegiu  a propus construirea unei creșe în cartierul Ștefan Cel Mare, amenajarea si marcarea unor treceri de pietoni, respectiv modernizarea unor drumuri de interes local.

În comuna Valea Lupului, viceprimarul USR Cristian Antici a propus modernizarea prin asfaltare a unor strazi din comuna, amenajarea unor spatii verzi la marginea strazilor modernizate, precum și modernizarea școlii  gimnaziale “prof. Mihai Dumitru” prin dotarea cu instalatii de ventilatie.

În comuna Mircești, primarul USR Leon Bălteanu a propus modernizarea, eficientizarea și gestionarea inteligentă a infrastructurii de iluminat public, reabilitarea și dotarea Căminului Cultural din satul Iugani, reabilitarea și consolidarea dispensarului medical din satul Mircești, reabilitarea și modernizarea școalii gimnaziale Iugani, construirea unei grădinițe, modernizarea unor drumuri de interes local, actualizare PUG, studii geotehnice și topografice, construirea unor trotuare în satele Mircești și Iugani, amenajarea unor spații publice cu secțiuni destinate sportului și mișcării în aer liber, respectiv, modernizarea sistemului de apă și canalizare prin construirea unui bazin de apă potabilă și finalizarea investiției pentru obiectivul “stație de pompare a apelor uzate”.

În comuna Movileni, primarul USR Dan Hodoroabă a propus construirea unui teren de sport, construirea a patru garduri împrejmuitoare la cele patru școli din comună, actualizare PUG, studii geotehnice și topografice, finalizarea investiției - “Construire Dispensar”, finalizarea investiției - “Modernizare Drumuri Locale”, precum și construirea unei săli de sport.

În comuna Ciurea, consilierul local și președintele USR Ciurea Andrei Crasi a propus construirea unui pod in cartierul Chihan din satul Lunca Cetățuii, finalizarea investiției de canalizare in cartierele Astoria, Tineretului și Editurii, racordarea cartierului Chihan la rețeaua de canalizare, amenajarea dispensarului medical din satul Ciurea, asfaltarea drumului comunal DC29, amenajarea unei platforme pentru resturi vegetale in sat Lunca Cetățuii, precum și construirea unei creșe in satul Hlincea.

În comuna Bârnova, consilierul local și președintele USR Bârnova Vasile Moraru a propus reabilitarea străzii Sf. Mina din sat Cercu și reabilitarea școlii din satul Vișani.

În comuna Popricani, consilierul local Nicolae Tanasă a propus modernizarea prin asfaltare a drumului comunal DC 13 Cârling - Cuza Voda și construirea unei sali de sport.

În comuna Scânteia, consilierul local și președintele USR Scânteia Andrei Porcărașu  a propus achiziția a două microbuze școlare pentru cele doua scoli gimnaziale, modernizarea terenului de sport din satul Ciocarlesti, modernizarea terenului de sport din satul Lunca Rares, modernizarea terenului de sport din satul Bodesti, construcția si dotarea creșei din satul Scânteia, modernizarea unor drumuri interes local 2,5 km, precum și înființarea rețelelor de apă și canalizare.

În comuna Ipatele, consilierul local și președintele USR Ipatele Nicolae Gologan a propus reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale “Ion Haulica”, reabilitarea dispensarului medical din satele Cuza Voda și Bicu, reabilitarea și dotarea Caminului Cultural din satul Cuza Voda, achiziționarea unui microbuz scolar, construirea unui teren de sport, reabilitarea “Monumentul Eroilor” din satul Cuza Voda, construirea unui parc de joaca in satul Cuza Voda, reabilitarea bisericii din satul Cuza Voda, precum și construirea unui muzeu sătesc.

În comuna Fântânele, consilierul local și președintele USR Fântânele Ovidiu Bădulescu a propus achiziționarea unei autoutilitare de stingere incendii și modernizarea terenului de sport din satul Fântânele.

În comuna Belcești, consilierul local și președintele USR Belcești Octavian Constantinescu a propus construirea unui teren de sport, renovarea si dotarea dispensarului comunal, respectiv instalarea unei rețele de hidranți pentru finalizarea Campusului Școlar “Liceul Tehnologic Victor Mihăilescu Craiu”.

În comuna Ceplenița, consilierul local  și președintele USR Ceplenița Chiperi Constantin a propus construirea unui muzeu al satului în satul Zlodica.

În comuna Valea Seacă, consilierul local Elena Chirilă a propus construirea unui teren sport multifuncțional in satul Valea Seacă, reabilitarea și dotarea Căminului Cultural din satul Valea Seacă,  precum și asfaltarea drumurilor comunale cu ieșire în DJ208.

În comuna Popești, președintele USR Popești Mioara Bicsabi a propus construirea unei sali de sport în satul Popești.

În comuna Oțeleni, președintele USR Oțeleni Denisa Tiba a propus reabilitarea și modernizarea scolii primare din satul Hândrești.

În comuna Andrieșeni, consilierul local și președintele USR Andrieșeni Mihai Gavriluță a propus construirea unei sali de sport, dotarea cabinetului stomatologic din satul Andrieseni, introducerea si amenajarea iazului local in circuitul pescuitului sportiv.

În comuna Dolhești, consilierul local și președintele USR Dolhești Napoleon Vieru a propus reabilitarea și dotarea Caminului Cultural.

În comuna Schitu Duca, consilierul local și președintele USR Schitu Duca Vasilica Cârlescu a propus reabilitarea  și dotarea Caminului Cultural din satul Poieni, reabilitarea și dotarea Caminului Cultural din satul Pocreaca, reabilitarea si modernizarea școlii gimnaziale din satul Poieni, modernizarea locurilor de joaca ale școlilor gimnaziale din satele Schitu Duca, Satul Nou, Slobozia și Poiana.

În comuna Răducăneni, presedintele USR Alberto Roca a propus reabilitarea si modernizarea grupurilor sanitare din “Liceul Teoretic Lascar Rosetti Raducaneni” și construirea  unui centru medical de permanență.

În comuna Cotnari, consilierul local și președintele USR Cotnari Elvis Grigorovici a propus întocmirea documentatiei tehnice DALI pentru schimbarea destinatiei corpului “Scoala Horodistea” din satul Horodistea, amenajarea si dotarea parcului de joacă în satul Zbereni, amenajarea unui parc de joaca in satul Cirjoaia, respectiv amenajarea unui parc de joaca in satul Hodora.

În comuna Stolniceni Prăjescu, președintele USR Stolniceni Prăjescu Constantin Ivan a propus finalizarea investiției “extindere rețelea de apă și canalizare în sat Stolniceni Prajescu”, reabilitarea, consolidarea și dotarea dispensarului medical din satul  Stolniceni Prajescu, finalizarea investiției  “reabilitare și dotare Cămin Cultural, sat Cozmești”, închiderea gropii de gunoi din sat Stolniceni Prajescu, respectiv asfaltarea drumurilor secundare din comuna.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (II)

Lucian DÎRDALA

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (II)

În acest moment al evoluţiei noastre ca stat-membru, la cele mai multe dintre întrebările privind centralizarea deciziei comunitare, răspunsul opiniei publice româneşti pare să fie „nu”.

opinii

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (II)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (II)

Pentru a putea înţelege cum trebuie deconstrucţia miturilor identitare româneşti operată tăios de Dan Alexe, adică iluzoria ascendenţă geto-dacă şi improbabila „continuitate” daco-romană pe aceste meleaguri, trebuie descifrat în primul rând romancierul. Iată cum l-am „citit” eu:

Noi documente despre Ciprian Porumbescu (I)

Alex VASILIU

Noi documente despre Ciprian Porumbescu (I)

La mulţi ani Alma Mater

E. TÂRCOVEANU, Dana BARAN

La mulţi ani Alma Mater

La 1 Decembrie 2023, se împlinesc 144 de ani de la naşterea şcolii de medicină de la Iaşi. Rememorându-i devenirea, suntem mai mult decât convinşi că ne putem bucura şi mândri că aparţinem acestei comunităţi – perenă apartenen­ţă de suflet la a noastră Alma Mater. 

pulspulspuls

Ce se mai aude despre alegerile de la partidoiul ieşean? Ciolacu cică nu are timp de ajuns la Iaşi

Ce se mai aude despre alegerile de la partidoiul ieşean? Ciolacu cică nu are timp de ajuns la Iaşi

Printre cei care au tot investit în noua garnitură interimară de la partidoiul ieşean, unii doar încredere, alţii însă bani, se tot aude întrebarea, zice-se, de ce nu au loc odată alegerile alea pentru conducerea pe judeţ, care trebuiau să aibă loc încă din vară-toamnă, şi dacă nu cumva s-or coace alte planuri, aşa încât investiţia lor să rămână fără caimac. 

Caricatura zilei

Lipsă ghete

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri