Cosette Chichirău vrea să fie primarul Iașului construind poduri peste Bahlui şi amenajarea unui Aqua Park
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Cosette Chichirău vrea să fie primarul Iașului construind poduri peste Bahlui şi amenajarea unui Aqua Park

GALERIE
Cosette Chichirău
  • Cosette Chichirău
- +

Cu ce vrea liderul USR Iaşi să îşi convingă colegii, pentru a câştiga competiţia internă din partid în faţa contracandidatului Mihai Lupu?

Deputatul USR Cosette Chichirău vrea să candideze pentru funcţia de primar al Iaşului. În acest sens, parlamentarul s-a înscris în cursa internă, contracandidantul ei fiind Mihai Lupu (cercetător). „România trebuie condusă de oameni cinstiţi şi competenţi. Iar Iaşul nu face excepţie. Din păcate, niciun primar de până acum nu a înţeles acest lucru. Banii au fost cheltuiţi pe ascuns, iar funcţionarii au fost angajaţi pe pile. Rezultatul este cel pe care îl vedem. Corupţia şi nepăsarea fac viaţa un chin pentru toţi ieşenii“, scrie Cosette Chichirău în proiectul său de candidatură.
 
Proiectul are 16 pagini şi prezintă viziunea candidatului, direcţiile prioritare ale Iaşului şi experienţia profesională. Printre priorităţi, deputatul enumeră mai multe măsuri care trebuie luate în domenii precum educaţie, infrastructura mare, arhitectură şi dezvoltare urbană, mobilitate urbană, spaţii verzi, artă şi economie. „S-a construit haotic, la limita legalităţii şi adesea dincolo de ea. Nu s-a ţinut cont de infrastructura rutieră şi de utilităţile din zonă, nu s-au respectat cerinţe minime privind spaţiul verde şi funcţionalităţile mixte în noile cartiere, nu s-a urmărit păstrarea unei anumite coerenţe arhitecturale“, spune Chichirău.
 
Ca soluţii, deputatul propune urgentarea aprobării Planului Urbanistic General, impunerea unor condiţii suplimentare pentru noile ansambluri imobiliare (spaţii verzi, piste biciclişti etc.), preluarea de către Primărie a „iniţiativei de dezvoltare a oraşului“, simplificarea procedurilor birocratice, extinderea reţelelor de utilităţi, lansarea de concursuri de soluţii pentru reconversie urbană a zonele destructurate şi curăţarea oraşului de „publicitatea stradală invazivă“. În ceea ce priveşte mobilitatea urbană, Cosette Chichirău vrea extinderea rutelor CTP, modernizarea şi achiziţia de noi mijloace de transport public, dezvoltarea infrastructurii pietonale, aplicarea unor politici responsabile de parcare şi modernizarea infrastructurii rutiere. „Avem cartiere noi cu probleme de acces la arterele importante. În egală măsură, este nevoie de cel puţin două treceri peste râuri şi măcar o trecere nouă peste calea ferată pentru a diminua presiunea traficului pe cele deja existente“, a mai precizat Cosette Chichirău.
 
În privinţa spaţiilor verzi, deputatul propune plantarea unei „păduri urbane“ şi crearea de faţade şi pereţi verzi, eliberarea spaţiilor verzi de maşini, construcţii improvizate şi chioşcuri, revitalizarea malurilor râurilor, precum şi amenajarea unui Aqua Park. „Iaşul este casa mea. Aici am crescut, aici am învăţat, aici este viitorul meu. În acelaşi timp, am văzut şi am muncit în multe oraşe ale lumii. Am o perspectivă internaţională asupra dezvoltării urbane moderne. Am lucrat toată viaţa cu oameni competenţi, am experienţă în a-i atrage şi motiva. Aduc, alături de mine, o echipă puternică de specialişti în mediu, antreprenoriat, infrastructură, fonduri europene“, a conchis Co­sette Chichirău. Deputatul ieşean a intrat în politică în 2016 şi a deve­nit unul dintre principalii comunicatori ai USR la nivel naţional. Anterior, timp de peste 10 ani, a activat în industria financiară din SUA, ţară unde şi-a susţinut şi teza de doctorat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.