anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cosette Chichirău vrea să fie primarul Iașului construind poduri peste Bahlui şi amenajarea unui Aqua Park

GALERIE
Cosette Chichirău
 • Cosette Chichirău
- +

Cu ce vrea liderul USR Iaşi să îşi convingă colegii, pentru a câştiga competiţia internă din partid în faţa contracandidatului Mihai Lupu?

Deputatul USR Cosette Chichirău vrea să candideze pentru funcţia de primar al Iaşului. În acest sens, parlamentarul s-a înscris în cursa internă, contracandidantul ei fiind Mihai Lupu (cercetător). „România trebuie condusă de oameni cinstiţi şi competenţi. Iar Iaşul nu face excepţie. Din păcate, niciun primar de până acum nu a înţeles acest lucru. Banii au fost cheltuiţi pe ascuns, iar funcţionarii au fost angajaţi pe pile. Rezultatul este cel pe care îl vedem. Corupţia şi nepăsarea fac viaţa un chin pentru toţi ieşenii“, scrie Cosette Chichirău în proiectul său de candidatură.
 
Proiectul are 16 pagini şi prezintă viziunea candidatului, direcţiile prioritare ale Iaşului şi experienţia profesională. Printre priorităţi, deputatul enumeră mai multe măsuri care trebuie luate în domenii precum educaţie, infrastructura mare, arhitectură şi dezvoltare urbană, mobilitate urbană, spaţii verzi, artă şi economie. „S-a construit haotic, la limita legalităţii şi adesea dincolo de ea. Nu s-a ţinut cont de infrastructura rutieră şi de utilităţile din zonă, nu s-au respectat cerinţe minime privind spaţiul verde şi funcţionalităţile mixte în noile cartiere, nu s-a urmărit păstrarea unei anumite coerenţe arhitecturale“, spune Chichirău.
 
Ca soluţii, deputatul propune urgentarea aprobării Planului Urbanistic General, impunerea unor condiţii suplimentare pentru noile ansambluri imobiliare (spaţii verzi, piste biciclişti etc.), preluarea de către Primărie a „iniţiativei de dezvoltare a oraşului“, simplificarea procedurilor birocratice, extinderea reţelelor de utilităţi, lansarea de concursuri de soluţii pentru reconversie urbană a zonele destructurate şi curăţarea oraşului de „publicitatea stradală invazivă“. În ceea ce priveşte mobilitatea urbană, Cosette Chichirău vrea extinderea rutelor CTP, modernizarea şi achiziţia de noi mijloace de transport public, dezvoltarea infrastructurii pietonale, aplicarea unor politici responsabile de parcare şi modernizarea infrastructurii rutiere. „Avem cartiere noi cu probleme de acces la arterele importante. În egală măsură, este nevoie de cel puţin două treceri peste râuri şi măcar o trecere nouă peste calea ferată pentru a diminua presiunea traficului pe cele deja existente“, a mai precizat Cosette Chichirău.
 
În privinţa spaţiilor verzi, deputatul propune plantarea unei „păduri urbane“ şi crearea de faţade şi pereţi verzi, eliberarea spaţiilor verzi de maşini, construcţii improvizate şi chioşcuri, revitalizarea malurilor râurilor, precum şi amenajarea unui Aqua Park. „Iaşul este casa mea. Aici am crescut, aici am învăţat, aici este viitorul meu. În acelaşi timp, am văzut şi am muncit în multe oraşe ale lumii. Am o perspectivă internaţională asupra dezvoltării urbane moderne. Am lucrat toată viaţa cu oameni competenţi, am experienţă în a-i atrage şi motiva. Aduc, alături de mine, o echipă puternică de specialişti în mediu, antreprenoriat, infrastructură, fonduri europene“, a conchis Co­sette Chichirău. Deputatul ieşean a intrat în politică în 2016 şi a deve­nit unul dintre principalii comunicatori ai USR la nivel naţional. Anterior, timp de peste 10 ani, a activat în industria financiară din SUA, ţară unde şi-a susţinut şi teza de doctorat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.