Coșmar pentru o elevă! Nota 1,10 la Bac, transformată în 8,10, apoi în 7,80
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Coșmar pentru o elevă! Nota 1,10 la Bac, transformată în 8,10, apoi în 7,80

GALERIE
contestatii
  • contestatii
- +

O elevă din București s-a trezit cu nota 1,10 la proba de matematică de la Bacalaureat. Inspectoratul Școlar i-a transmis la telefon că nota reală era 8,10, adică o diferență de 7 puncte - cea mai mare în acest an. Bulversată, eleva a depus contestație, însă inspectorul școlar i-a cerut să și-o retragă, pe motiv că nota primită după recorectare e mai mică. Iar „lanțul slăbiciunilor” nu se oprește aici.

Eleva de la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc se vedea deja studentă la o universitate britanică, unde a fost preadmisă. Ultima condiție pe care trebuia să o îndeplinească era să aibă mai mult de 9 la Bacalaureat.

„Când am văzut notele în platforma electronică, în special nota la matematică, mi-a căzut fața – 1,10 și rezultatul «respins»! Am plâns, chiar dacă știam că nu poate fi asta nota mea vreodată. Dacă nu erau prietenele mele cu mine, cred că aș fi plâns încontinuu și nu m-aș mai fi ridicat din pat să depun contestație”, spune eleva, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Cei de la centrul de contestații i-au spus că sigur este doar o eroare de transcriere, cum s-a mai întâmplat și în cazul altor elevi. În aplicația Ministerului Educației nu este specificat însă că lucrarea ei ar fi trecut prin contestație. Nota a fost schimbată pur și simplu, ca și în cazul elevei din București, fără niciun indiciu oficial că lucrarea ar fi fost recorectată.

Eleva din „Coșbuc” a depus contestație luni, 5 iulie, în ziua afișării rezultatelor. Joi, 8 iulie, la prânz, mama ei a primit un telefon de la directoarea Colegiului George Coșbuc, care i-a spus să-l sune pe inspectorul general adjunct Daniel Mălăelea, cel care a fost și șeful Comisiei de Bacalaureat pe București. De la el a aflat că nota ar fi trebuit să fie 8,10.

„Cei de la inspectorat ne-au spus că, dacă vom retrage contestația, va fi totul bine și frumos, rămâne nota 8,10. Dar contestația poate și să-ți scadă nota. Nu ne-am lăsat păcălite de acest lucru. Noi am făcut cu profesorii mei un calcul cu baremul în față și mi-au spus că mai puțin de 8,20 nu ar fi avut cum să iau”, a povestit eleva.

Mai târziu, în aceeași zi, a fost sunată din nou mama de la inspectorat și i s-a spus că lucrarea fiicei, după recorectare, a fost notată cu 7,80 și că ar fi mai înțelept să-și retragă contestația și să rămână cu 8,10, nota inițială.

Eleva crede că nota 7,80 a fost de fapt o răzbunare, fiindcă nu a vrut să-și retragă contestația. Și la limba română depusese contestație. De la 7,95, cât a primit inițial, i s-a ridicat nota la 9,10.

Până la urmă au scris de mână o cerere pentru retragerea contestației, așa cum au fost sfătuite, pe care urmau să o depună vineri la Școala Centrală, unde a dat examenul și unde era și centrul de contestații. Doar că încurcătura nu s-a oprit aici. Cei de la Școala Centrală i-au spus că nu cunosc o metodologie prin care o contestație să fie retrasă.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.