Coșmarul din CUG s-a mutat din stații în tramvaie. Acestea merg ca melcul pe șine
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Coșmarul din CUG s-a mutat din stații în tramvaie. Acestea merg ca melcul pe șine

GALERIE
tramvai-podu-ros
  • tramvai-podu-ros
- +
Primele măsuri cu privire la traficul infernal pe ruta capăt CUG - Copou au fost implementate ieri, printr-o suplimentare masivă a mijloacelor de transport în comun. Practic, de exemplu, în intervalul 6.55-7.00 au plecat trei tramvaie din capăt de linie, două pentru adulţi şi unul pentru elevi. Cu toate acestea, singurele câştiguri au fost acelea că ieşenii nu au mai stat în staţii, ci în tramvai, în trafic. Şi, totodată, nu s-au mai înghesuit ca sardinele. Pe porţiunea de bandă unică pentru tramvai, care începe din zona Lidl Nicolina şi se termină în Podu Roş, numeroşi şoferi nu au fost deranjaţi de „popicele“ luminoase puse de primărie şi au intrat pe şinele de tramvai.

Ieri-dimineaţă a fost agitaţie mare în staţia de tramvai din capăt CUG. Tramvaiele plecau din staţie imediat ce se umpleau de pasageri, sau chiar mai repede, iar la 6.55 a plecat deja unul care s-a umplut de călători. Doar două minute mai târziu, la 6.57, a plecat cel de-al doilea, urmând ca la 7.00 să plece cel pentru elevi. La 7.20, atât tramvaiul care plecase cu 2 minute mai devreme, cât şi cel de la 6.57 erau ajunse abia în zona Selgros, iar în următoarele 15 minute abia s-au deplasat câţiva metri. După mai bine de 40 de minute de la plecarea din capăt CUG se ajunge abia în zona benzinăriei Mol, iar în spate, în staţia de la Selgros, se vede tramvaiul destinat elevilor, care a plecat la ora 7.00.

Trei staţii în jumătate de oră

Maşinile au circulat ieri, la fel ca în ultimele 10 zile, bară la bară, de peste tot se auzeau claxoane, iar fiecare metru părea să întindă tuturor nervii la maximum. Coloana imensă de maşini este blocată în permanenţă dimineaţa şi de faptul că alţi şoferi încearcă cu disperare să intre de pe diferite străduţe, cei care dorescă să facă stânga pe străduţe adiacente blochează tramvaiul până reuşesc să prindă banda de pe contrasens liberă şi să poată face manevra în siguranţă, iar din loc în loc prima bandă mai e blocată de vreo maşină parcată. După aproape o oră de la plecare, la 7.55, tramvaiul care a plecat la 6.57 din capăt CUG ajunge în final în Podu Roş. Nu înainte să îi claxoneze însă pe posesorii de maşini care au intrat pe banda unică ce începe de la Lidl şi se termina în Podu Roş. În spatele acestuia, la doar două minute, a ajuns şi tramvaiul destinat elevilor, după 57 de minute de la plecarea din capăt.

Ce s-a câştigat prin suplimentarea de tramvaie

În cursul zilei de ieri nu s-a mai stat în staţii pe ruta capăt CUG - Copou din cauză că tramvaiele erau deja pline până la refuz, ca până acum, însă s-a stat în trafic. S-a stat şi mult mai lejer, o bună parte dintre călători având loc pe scaune, şi fără frica că cel care îţi suflă în ceafă e prea aproape de tine, iar masca nu îţi oferă nicio protecţie în faţa Covid-19. Suplimentarea de mijloace de transport în comun i-ar putea, de asemenea, motiva pe ieşeni ca în zilele următoare să îşi lase maşinile acasă şi să aleagă să circule cu tramvaiul. Măcar în cazul celor care nu depind de maşina personală.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO - Experiment al senatorului Bodea: mers pe jos versus masină şi tramvai din CUG în Podu Roş - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.