Coșmarul PSD: organizarea USR în teritoriu!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Comunicat de presă

Coșmarul PSD: organizarea USR în teritoriu!

GALERIE
30425651_615637332119540_2091373858118644345_otrainingCosette
 • 30425651_615637332119540_2091373858118644345_o
 • training
 • Cosette
- +

USR Iași caută candidați pentru Primării și Consiliile Locale în toate localitățile județului Iași.

USR Iași a înțeles că un partid mamut precum PSD poate fi învins doar dacă USR, ca partid de oameni noi în politică, se dezvoltă în teritoriu, dacă își construiește filiale în fiecare comună pentru a putea să își transmită mesajele de la om la om. Este cât se poate de evident că după această guvernare dezastruoasă, în care atât justiția, cât și economia vor fi afectate grav, creând haos în societate, PSD va coborî la un scor scăzut, cum nu a mai fost de multă vreme.

Întrebarea importantă este unde se vor duce voturile nemulțumiților și ale nehotărâților, care vor veni de această dată în număr mai mare la vot?

Pentru moment, sondajele arată că PNL capitalizează mare parte din această nemulțumire, dar și USR este pe creștere. Pe turnantă vine Cioloș cu „Mișcarea” lui și în cazul în care va fuziona cu USR putem avea un partid care va trece de 20 la sută.

Însă, marea dilemă este cine va putea să își impună programul, în viitoare coaliție PNL-USR-Cioloș?

Evident că totul va depinde de scorul electoral al fiecărei formațiuni. Cum sunt destui în PNL cărora le convine această diminuare a luptei împotriva corupției, ar fi de dorit ca USR să aibă un cuvânt mai greu de spus în cadrul coaliției.

Cosette Chichirău, deputat și liderul filialei județene USR Iași, susține că filiala pe care o conduce a început un proces susținut de dezvoltare în teritoriu, iar primul pas este de a  identifica în toate localitățile din județul Iași acei oameni care sunt cu adevărat capabili să conducă în mod competent destinele comunităților respective. “Vrem să construim în județul Iași o altfel de formațiune politică: un partid bazat pe un singur principiu, MERITOCRAȚIE. Căutăm oameni competenți, oameni onești, de bună credință, care chiar doresc să schimbe în bine lucrurile în localitățile lor. Îi rugăm pe toți cei care doresc să se implice să ne contacteze”.

USR Iași a început, de altfel, o campanie de atragere de noi membri doritori să fie candidați pentru Consiliile Locale sau pentru Primării în toate localitățile Județului Iași.

Următorul pas va fi să se prezinte oamenilor din fiecare localitate, inclusiv în municipiul Iași, programul USR specific fiecărei localități: “Vom prezenta programe de guvernare pentru fiecare din localitățile unde vom avea candidați, programe clare, riguroase, care vor include soluțiile noastre la problemele pe care le au oamenii, dar și soluții de dezvoltare pe termen lung. Nu spun că vom rezolva toate problemele, dar vom veni cu programe specifice fiecărei localități, pe fiecare domeniu în parte. În general, nu vom reinventa roata, ci vom avea soluții și programe eficiente, aplicate cu succes în alte părți. Ne vom ocupa, de asemenea, de pregătirea tuturor candidaților noștri pentru a deveni consilieri buni și pricepuți”.

Cei care doresc să se implice activ în comunitățile lor locale pot contacta USR Iași prin email la iasi@usr.ro sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/usriasi/.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.