anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Coşmarul rutier CUG - Podu Roş are o soluție: traseu alternativ dinspre Lunca Cetăţuii spre Iaşi

GALERIE
varianta Lunca cetatuii Iasid
  • varianta Lunca cetatuii Iasid
- +

Lucrarea ar putea fi gata în jumătate de an. Noua variantă merge paralel cu linia ferată de la Piciorul Lupului - Ciurea şi intră în Iaşi pe la târgul de cherestea

Cu aproape două milioane de lei, Primăria Ciurea va moderniza strada Olarilor, un drum lung de 1,94 km paralel cu linia de tren dinspre Bârnova - Piciorul Lupului spre CUG - Iaşi. Este vorba de un drum de interes local care începe în dreptul Fabricii de Cărămizi de la Ciurea şi se termină la intrarea în satul Hlincea. Drumul, acum pietruit, trece dincolo de linii prin spatele Gării Ciurea, apoi pe lângă ruinele unor hale Fortus, după care se opreşte la marginea fostei halde a combinatului. El va avea o platformă lată de 7 metri, dintre care 5,5 metri partea carosabilă şi 1,5 metri, cele două acostamente balastate. Chiar dacă drumul nu continuă de-a lungul căii ferate spre Iaşi, în municipiu se poate ajunge prin satul Hlincea, deşi aici strada se îngustează la doar 3,5 metri. În Hlincea se intersectează cu drumul dinspre Vişan, iar în aproximativ 500 de metri, în dreptul fostului obor, strada îşi recapătă lăţimea de 7 metri.

Carosabilul din dale din beton este însă accidentat, iar la sfârşit de săptămână zona este aglomerată din cauza afluenţei spre patru târguri organizate aici - de cherestea, de vechituri, de maşini şi bazarul. Aici însă strada, care se numeşte Şoseaua Iaşi-Hlincea, este în administrarea Primăriei Iaşi, şi este de aşteptat ca şi municipalitatea ieşeană să reabiliteze traseul ce îi revine. Ofertele pentru modernizarea străzii Olarilor se pot înregistra până pe 24 august. Criteriul de evaluare este preţul cel mai scăzut, iar durata contractului este de şase luni din momentul semnării ordinului de începere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.