anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Costel Alexe: „Dezvoltarea Aeroportului Iași, rezultatul eforturilor noastre depuse în ultimul an.” (P)

GALERIE
costel-alexe (3)
 • costel-alexe (3)
- +

Aeroportul Internațional Iași este cel mai amplu proiect al administrației județene de dezvoltare și modernizare, devenind, după anul 2023, cel mai mare aeroport din țară după cel din Otopeni, prin construirea noului termina T4, cu o valoare de peste 327 de milioane de lei.

Astăzi, compania aeriană WIZZ AIR a anunțat, într-o conferință de presă, că va continua extinderea operațiunilor sale în România, adăugând o nouă aeronavă bazei din Iași. Administrația liberală ce a preluat conducerea Consiliului Județean Iași în septembrie 2020 și-a propus să recupereze timpul pierdut în vederea dezvoltării Aeroportului Internațional Iași, atât prin proiecte de modernizare, dar și prin o colaborare continuă cu reprezentanții celor mai importante companii aeriene.

Astfel, Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, împreună cu Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, au anunțat, în mai puțin de doi ani, noi curse de la Iași la Dublin, Londra, Bruxeles, Paris, Viena, Madrid, Roma, Dortmund și astăzi spre Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveția) și Copenhaga (Danemarca). Ieșenii vor putea zbura direct către aceste trei țări începând cu luna decembrie.

Costel Alexe, Președinte Consiliul Județean Iași: „După doi ani dificili de pandemie, care au afectat activitatea tuturor aeroporturilor din lume, anul acesta, am ajuns să descriem cel mai bine Aeroportul Iași prin cuvântul «record». Aeroportul nostru a înregistrat, lună de lună, record peste record în ceea ce privește traficul de pasageri, ajungând ca în iulie să fie depășit pragul de 180.000 pasageri. Este meritul echipei de la aeroport, care știu cât de mult a muncit pentru a revitaliza activitatea, este un rezultat al eforturilor noastre comune de a extinde și moderniza aeroportul, dar cu siguranță un rol important îl au și partenerii noștri, companiile aeriene care au adus zboruri atractive și accesibile la Iași, deschizând noi porți către Europa, așa cum este și Wizz Air. Aeroportul Iași a reușit să dezvolte o relație de încredere cu Wizz Air, care se traduce astăzi într-o bază operațională deschisă la Iași, în curse aeriene diversificate, în legături directe cu metropolele și capitalele europene și în multe alte perspective de dezvoltare pe care compania le are la Iași. Suntem foarte hotărâți și dedicați să implementăm cu succes proiectul de extindere și modernizare a aeroportului pentru a continua să ne dezvoltăm parteneriatul cu operatorii aerieni și să consolidăm poziția aeroportului ca pilon de dezvoltare regională”.

Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, a declarat: „Planurile de dezvoltare anunțate de Wizz Air arată că Aeroportul Iași este în continuare un obiectiv de interes pentru companiile aeriene, oferind stabilitate și încredere. Practic, aeronava ce va completa flota existentă marchează o nouă etapă în transportul aerian din Iași, investiție care va contribui la diversificarea rețelei de rute internaționale și extinderea operațiunilor. Ne bucură foarte mult acest nou pas în consolidarea parteneriatului cu Wizz Air, compania cu cel mai mare număr de rute deschise pe Aeroportul Iași. Discuțiile pe care le-am purtat cu operatorul privind extinderea bazei și permanentizarea unor destinații relocate temporar la Iași au dat roade, iar pe această cale doresc să mulțumesc conducerii Wizz Air pentru deschidere. Sunt sigur că vor primi cu bucurie această veste comunitățile de români din străinătate, care vor folosi noile rute pentru a se deplasa mai facil și mai des în țară. Mai multe destinații înseamnă diversitate și, deci, o mobilitate crescută ce asigură dezvoltarea aeroportului pe termen lung. Wizz Air a demonstrat că este una dintre cele mai puternice companii aeriene europene și că împreună putem construi proiecte ce aduc plus valoare întregii regiuni”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

De când se ştiu, moş Ghiţă şi mătuşa Ileana au muncit în gospodărie, la pământ şi îngrijirea animalelor. Deşi amândoi au sărit binişor de 80 de ani, ei continuă să facă acelaşi lucru. 

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.