Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Costel Alexe: „Dezvoltarea Aeroportului Iași, rezultatul eforturilor noastre depuse în ultimul an.” (P)

GALERIE
costel-alexe (3)
  • costel-alexe (3)
- +

Aeroportul Internațional Iași este cel mai amplu proiect al administrației județene de dezvoltare și modernizare, devenind, după anul 2023, cel mai mare aeroport din țară după cel din Otopeni, prin construirea noului termina T4, cu o valoare de peste 327 de milioane de lei.

Astăzi, compania aeriană WIZZ AIR a anunțat, într-o conferință de presă, că va continua extinderea operațiunilor sale în România, adăugând o nouă aeronavă bazei din Iași. Administrația liberală ce a preluat conducerea Consiliului Județean Iași în septembrie 2020 și-a propus să recupereze timpul pierdut în vederea dezvoltării Aeroportului Internațional Iași, atât prin proiecte de modernizare, dar și prin o colaborare continuă cu reprezentanții celor mai importante companii aeriene.

Astfel, Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, împreună cu Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, au anunțat, în mai puțin de doi ani, noi curse de la Iași la Dublin, Londra, Bruxeles, Paris, Viena, Madrid, Roma, Dortmund și astăzi spre Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveția) și Copenhaga (Danemarca). Ieșenii vor putea zbura direct către aceste trei țări începând cu luna decembrie.

Costel Alexe, Președinte Consiliul Județean Iași: „După doi ani dificili de pandemie, care au afectat activitatea tuturor aeroporturilor din lume, anul acesta, am ajuns să descriem cel mai bine Aeroportul Iași prin cuvântul «record». Aeroportul nostru a înregistrat, lună de lună, record peste record în ceea ce privește traficul de pasageri, ajungând ca în iulie să fie depășit pragul de 180.000 pasageri. Este meritul echipei de la aeroport, care știu cât de mult a muncit pentru a revitaliza activitatea, este un rezultat al eforturilor noastre comune de a extinde și moderniza aeroportul, dar cu siguranță un rol important îl au și partenerii noștri, companiile aeriene care au adus zboruri atractive și accesibile la Iași, deschizând noi porți către Europa, așa cum este și Wizz Air. Aeroportul Iași a reușit să dezvolte o relație de încredere cu Wizz Air, care se traduce astăzi într-o bază operațională deschisă la Iași, în curse aeriene diversificate, în legături directe cu metropolele și capitalele europene și în multe alte perspective de dezvoltare pe care compania le are la Iași. Suntem foarte hotărâți și dedicați să implementăm cu succes proiectul de extindere și modernizare a aeroportului pentru a continua să ne dezvoltăm parteneriatul cu operatorii aerieni și să consolidăm poziția aeroportului ca pilon de dezvoltare regională”.

Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, a declarat: „Planurile de dezvoltare anunțate de Wizz Air arată că Aeroportul Iași este în continuare un obiectiv de interes pentru companiile aeriene, oferind stabilitate și încredere. Practic, aeronava ce va completa flota existentă marchează o nouă etapă în transportul aerian din Iași, investiție care va contribui la diversificarea rețelei de rute internaționale și extinderea operațiunilor. Ne bucură foarte mult acest nou pas în consolidarea parteneriatului cu Wizz Air, compania cu cel mai mare număr de rute deschise pe Aeroportul Iași. Discuțiile pe care le-am purtat cu operatorul privind extinderea bazei și permanentizarea unor destinații relocate temporar la Iași au dat roade, iar pe această cale doresc să mulțumesc conducerii Wizz Air pentru deschidere. Sunt sigur că vor primi cu bucurie această veste comunitățile de români din străinătate, care vor folosi noile rute pentru a se deplasa mai facil și mai des în țară. Mai multe destinații înseamnă diversitate și, deci, o mobilitate crescută ce asigură dezvoltarea aeroportului pe termen lung. Wizz Air a demonstrat că este una dintre cele mai puternice companii aeriene europene și că împreună putem construi proiecte ce aduc plus valoare întregii regiuni”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri