Costel Alexe: ” Tudorele, cum poți să dormi?”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Comunicat de presă (P)

Costel Alexe: ” Tudorele, cum poți să dormi?”

GALERIE
_CIM3440
  • _CIM3440
- +

De la tribuna Parlamentului, președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe, îi solicită public Ministrului Justiției, Tudorel Toader, informații legate de numărul deținuților eliberați înainte de termen, beneficiari ai legii recursului compensatoriu.

Totodată, conform informațiilor neoficiale foarte mulți beneficiari ai acestei legi au recidivat, întorcându-se astfel în penitenciare, asemenea bărbatului care a agresat recent o femeie în Alba Iulia.

“Vă mărturisesc că am avut un șoc când am văzut înregistrarea cu femeia din Alba Iulia, tâlhărită în scara blocului, căci efectiv tânăra nu a avut vreo șansa în fața acelui dezaxat!
Primul gând a fost să mă întreb cât trebuie să mai indurăm până această lege dispare? Oare câte victime a lăsat legea lui Tudorel Toader de când este în vigoare?
Oare câte familii au fost distruse, câte femei, câți copii au rămas nenorociți pe viață și cu sechele pentru că un ministru inconștient a dat drumul la infractori în societate fără un minim studiu de impact, fără o minimă monitorizare, fără să îi pese de iadul pe care-l va declanșa?
Așadar am reluat corespondența cu Ministerul Justiției pe tema celor eliberați înainte de termen, fiind profund îngrijorat de starea de nesiguranță care se resimte la nivelul întregii societăți.

Având în vedere că legea 169 din 2017, privind recursul compensatoriu are 1 an de când a intrat în vigoare, motivată de supra aglomerarea din penitenciare și că în toată această perioadă au fost semnalate zeci, sute de cazuri în toată țara de persoane care au recidivat după ce au beneficiat de această masură, le-am solicitat atât domnului Tudorel Toader, Ministrul Justiției, cât și doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne să îmi furnizeze o serie de informații de interes public:
1.    Câţi deţinuţi au fost eliberaţi în baza legii 169/2017 de la data intrării în vigoare și până la 15 noiembrie 2018?
2.    Câți dintre aceştia deținuți eliberați au recidivat şi s-au întors după gratii în această perioadă? Pentru ce fapte au recidivat?
3.   Care era gradul de ocupare a penitenciarelor înaintea intrării în vigoare a legii și care este gradul de ocupare la 15 noiembrie 2018, la 1 an distanță?

Poate nu sunteți familiarizați cu subiectul, poate vi se par cazuri izolate, dar cifrele sunt extrem de alarmante, căci neoficial statistica ne spune că au fost peste 11.000 de deținuți eliberați înainte de termen și foarte mulți dintre ei s-au întors deja în penitenciare pentru recidive!

Ca și cum durerea famililor afectate de aceste traume nu ar fi suficientă, declarațiile cinice, total lipsite de empatie și respect ale deputaților PSD, Florin Iordache şi Nicuşor Halici, nu fac decât să scoată la iveală adevăratul caracter al social democraților: nepăsare și dispreț față de cetățean!

Este încă o dovadă pentru toată lumea că majoritatea parlamentară care susține Guvernul PSD-ALDE-UDMR nu mai reprezintă interesele românilor!

În încheiere, consternat de lipsa măsurilor pentru a stopa acest fenomen de peste 1 an, vreau să îi adresez o întrebare ministrului justiției, autorul moral al faptele și protectorul deținuților:  Tudorele, cum poți să dormi noaptea știind ce ai dezlănțuit în societate?”

Deputat Costel Alexe, Președintele PNL Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.