anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 28.09.2022

Costel Alexe: „Vom poziționa Iașul pe podiumul investițiilor în sănătate.” (P)

GALERIE
costel_alexe
 • costel_alexe
- +

Viziunea administrației liberale este axată pe investiții majore în sănătate, pe modernizarea  infrastructurii din spitalele ieșene și asigurarea unor condiții conform standardelor europene atât pentru pacienți, cât și pentru cei ce lucrează în sistemul medical.

Prezent la Iași, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a declarat: „Cred că, dacă proiectul Spitalului Regional de Urgență, de peste 500 de milioane de euro, împreună cu IRMC, cu o valoare de 300 de milioane de euro, și Centrul Național de Terapie cu Protoni vor fi realizate la Iași, deveniți un epicentru al României pe zona servicilor medicale. Uitați-vă la valoarea acestor proiecte care spune totul despre ceea ce înseamnă admnistrația județeană și implicarea pe care o are pentru atragerea de fonduri.”

În acest sens, conducerea Consiliului Județean Iași, în frunte cu Președintele Costel Alexe, face demersuri pentru a avea la Iași Institutul de Regional de Medicină Cardiovasculară, un proiect important nu doar pentru Iași, cât pentru întreaga regiune a Moldovei.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Am convingerea că vom reuși să obținem finanțarea de care avem nevoie pentru acest obiectiv de importanță majoră. Consiliul Județean a finanțat cu aproximativ 2.800.000 de lei realizarea Studiilor de Prefezabilitate și Fezabilitate și documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizației de construire, toate aceste etape fiind parcurse în mai puțin de un an. Viitorul Institut Regional de Boli Cardiovasculare va avea 500 de paturi și 19 săli de operații, iar costurile pentru construcție și dotări au fost estimate la 1.478.468.749, 46 de lei, fără TVA. Avem nevoie de finanțare pentru IRMC, fiindcă este nefiresc ca în 2022 o populație de cinci milioane de locuitori să fie deservită de un Institut de Boli Cardiovasculare care funcționează doar la două etaje ale Spitalului Parhon.

Administrația liberală de la Consiliul Județean Iași este, de asemenea, un important partener pentru Institutul Regional de Oncologie. Anul trecut în ianuarie, Consiliul Județean a aprobat prin hotărârea 25/27.01.2021 darea în administrare către Institutul Regional de Oncologie Iaşi a unui imobil din proprietatea județului Iași pentru construcția unui Centru Național de Terapie cu Protoni, iar în luna martie în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Iași s-a votat un nou proiect de hotărâre pentru darea în administrare către Institutul Regional de Oncologie Iași a unui imobil compus din teren în suprafață de 1385 mp și clădire în suprafață de 265 mp pentru a dezvolta în continuare institutul și a asigura servicii medicale de specialitate pacienților din Moldova. Parteneriatul dintre Consiliul Județean Iași și Institutul Regional de Oncologie este foarte important pentru comunitatea ieșeană și toate aceste demersuri au fost făcute în mai puțin de doi ani de când Partidul Național Liberal Iași a câștigat alegerile pentru Președinția Consiliului Județean.

Contiunăm să avem o permanentă colaborare și cu managerii spitalelor ce se află în subordinea Consiliului Județean Iași pentru a profita de orice oportunitate de finanțare în vederea reabilitării și modernizării acestora.

Am asigurat ieșenii că vor avea parte de cele mai bune condiții atunci când solicită serviciile medicale, astfel încât, într-un timp scurt, conducerea liberală a CJ Iași a reușit să prioritizeze pe agenda guvernării locale și centrale, investițiile pentru spitalele ieșene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

De când se ştiu, moş Ghiţă şi mătuşa Ileana au muncit în gospodărie, la pământ şi îngrijirea animalelor. Deşi amândoi au sărit binişor de 80 de ani, ei continuă să facă acelaşi lucru. 

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.