Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de Presă

Costel Alexe, despre dezvoltarea județului: „Uneori a lipsit viziunea pentru Iași, alteori ne-au lipsit fondurile, dar de cele mai multe ori ne-a lipsit echipa” (P)

GALERIE
Alexe-dezvoltareAlexe,-Bogdan,-Chirica
  • Alexe-dezvoltare
  • Alexe,-Bogdan,-Chirica
- +

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate sâmbătă la Iași, europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL, PPE) a subliniat importanța existenței unui parteneriat între Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași care va exista începând cu 27 septembrie odată cu alegerea lui Mihai Chirica și a lui Costel Alexe. Întrebat cu privire la posibilitatea ca acest parteneriat să nu existe, Rareș Bogdan a menționat că nu se pune această problemă și că nu există altă persoană capabilă să câștige Consiliul Județean Iași în afară de Costel Alexe.

Această constatare fermă vine „după ce m-am uitat în sondaje și după ce am fost aseară cu Costel prin municipiul Iași, într-o zonă cu foarte mulți tineri și am văzut reacția lor la persoana lui” – menționează europarlamentarul.

„Colegii mei sunt foarte angrenați în campania electorală, sunt convins că vom câștiga peste 50 de primării în județul Iași” – a mai menționat acesta.
Costel Alexe a precizat: „conceptul de facem echipă pentru Iași nu este doar un slogan de campanie, ci, din nefericire, este o restanță care arată și cât de mult a pierdut Iașul în ultimii 30 de ani, pentru că tocmai asta a lipsit (…), n-am avut o echipă care să se bată pentru interesele Iașului așa cum au făcut-o și cum este promovată la nivel național cea dintre Alin Tișe și Emil Boc, Adi Veștea și Scripcaru sau Dumitrel și Hava. Uneori a lipsit viziunea pentru Iași, alteori ne-au lipsit fondurile, dar, de cele mai multe ori, ne-a lipsit echipa”.

Vineri, 11 septembrie, Costel Alexe și-a prezentat programul de dezvoltare pentru județul Iași, iar ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, împreună cu Mihai Chirica și-au asumat că „în următorii patru ani vom avea cele mai multe fonduri atrase vreodată în județul nostru, fie că vorbim de fonduri guvernamentale, fie că vorbim despre fonduri europene” – a menționat Costel Alexe, manifestându-și convingerea că următorii patru ani „vor reprezenta o perioadă de investiții majore în județul nostru”.

De asemenea, acesta a dat asigurări că fiecare comunitate din județul Iași va primi sprijin din partea Consiliului Județean odată ce acesta va fi ales, fără a exista discriminări pe baza apartenenței politice a primarilor.
 
În ceea ce privește contextul politic al următorilor ani, Rareș Bogdan a explicat de ce acesta este unul extrem de favorabil:

„În următorii patru ani guvernarea va fi liberală (…), majoritatea parlamentară nu va mai fi construită din șapte forțe politice, ci din trei, PNL are o delegație extrem de puternică de europarlamentari, cea mai puternică de până acum (…). În toată această formulă: primar, președinte de Consiliu Județean, Guvern, Parlament dominat de PNL, președinte, comisar european pe transporturi, vital pentru infrastructură, dat de PNL, Adina Vălean, urmează o perioadă pe care sunt convins că dumneavoastră, cei din presă sau istoricii, o veți nota la un moment dat ca lunga și prospera guvernare liberală, pentru că eu chiar cred asta. Cu cele 80 de miliarde negociate de președinte și cu relocarea multor companii, care sunt astăzi în Orientul îndepărtat, spre Europa ca urmare a crizei Covid și cu noile proiecte ale marilor corporații europene de a reloca, iar România poate fi unul dintre principalele locuri de relocare, urmează o perioadă extrem de interesantă pentru România, un adevărat Plan Marshall pe care, dacă îl ratăm, nimeni nu ne va ierta” – a precizat deputatul european.

Comandat de Partidul Național Liberal - filiala Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200012

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri