anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Costel Alexe (PNL): PSD ingroapă Iaşul!

GALERIE
2costel-alexe-465x390
 • 2costel-alexe-465x390
- +

Deputatul PNL Iași Costel Alexe spune că, deși Iașul este de opt ani „sub lupa” Comisiei Europene din cauza poluării cu particule de praf, autoritățile locale conduse de PSD nu au luat măsuri pentru ca ieșenii să nu mai fie expuși.

Redăm în rândurile următoare comunicatul integral al deputatului PNL Iași:

„Sunt 8 ani de când Iaşul este sub lupa Comisiei Europene fiind, alături de Braşov şi Bucureşti, “Cenuşăreasa” Uniunii Europene în materie de poluare cu particule de praf (PM10), problemele medicale la care sunt expuşi ieşenii fiind extrem de grave: cancer pulmonar, astm, boli cardiovasculare.

În calitate de deputat de Iaşi şi vicepreşedinte al comisiei de Mediu din Camera Deputaţilor sunt foarte ingrijorat cu privire la stadiul procedurii de infringement, atrăgând în repetate rânduri atenţia că autorităţile locale nu gestionează corespunzător situaţia. Legislaţia în vigoare prevede că autorităţile locale au obligaţia de a remedia aceste probleme, iar în conformitate cu Ordinul nr. 1206 din 11 august 2015, publicat în Monitorul Oficial nr 682/08.09.2015, Municipiul Iaşi se află la Anexa 1, fiind necesară elaborarea unui plan de calitate a aerului. Aglomerarea Iaşului se regăseşte la Anexa 2, fiind necesară elaborarea unui plan de menţinere a calităţii aerului, responsabilitatea revenind Primăriei Iaşi, respectiv Consiliului Judeţean Iaşi.

În urma răspunsului primit de la Ministerul Mediului, constatăm nu doar că Planul de calitate a aerului în Municipiul Iaşi a fost respins de către Agenţia pentru Protecţia Mediului, dar şi că ieşenii au fost împovăraţi cu amenzi peste amenzi, plătite din bani publici. Pentru nerespectarea obligaţiilor legale, de control a șantierelor care produc praf şi poluare, pentru proasta gestionare a operațiunilor de administrare antiderapant și colectarea acestuia, de igienziare a carosabilului și trotuarelor, precum și de spălarea străzilor, Primăria Municipiului Iaşi, alături de Citadin SA şi Salubris SA, au fost sancţionate în anul 2016 cu amenzi în valoare de 250.000 de lei. 

Sunt 8 ani de când administraţia PSD tratează cu dispreţ şi indolenţă riscurile la care sunt supuşi ieşenii! Este inadmisibil ca pe adresa Primăriei Iaşi şi a societăţilor din subordinea Consiliului Local să curgă amenzile şi nimeni să nu ia măsuri pentru ca ieşenii să nu mai plătească incompetenţa conducătorilor. 

Totodată, cetăţenii trebuie să ştie că principala cauză a poluării din oraş o reprezintă lipsa unei şosele de centură care să preia traficul greu şi că, în ianuarie 2017, votând Bugetul României, Parlamentarii PSD Iaşi au ales să susţina investiţiile în infrastructura judeţului Teleorman în defavoarea Iaşului.

Domnule Primar Mihai Chirica, mă îndoiesc că vă asumaţi acest eşec, deşi conduceţi destinele acestui oraş de peste 10 ani şi în februarie, când încă eraţi Preşedinte PSD Iaşi, vă declaraţi mulţumit de activitatea parlamentarilor PSD Iaşi şi de alocările primite de la Guvern, dar vă solicit public să luaţi măsurile pentru remedierea acestor probleme şi să vă asumaţi public un Plan de calitate a aerului în Municipiul Iaşi în cel mai scurt timp!”, se arată în comunicatul semnat de Alexe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (II)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (II)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

Pe viscol. Senin. Frescele de la Scobinţi

Nichita DANILOV

Pe viscol. Senin. Frescele de la Scobinţi

Mărturisesc că scriu aceste rânduri cu mâhnire. Cu întristare. (...) Prin anii '86 am apărut amândoi, într-adevăr, pe pagina întâi a revistei Dialog. Eu, cu o poezie intitulată Senin, domnia sa cu un tablou cu Ceauşescu. A ieşit un scandal de proporţii. Revista Dialog a scăpat ca prin urechile acului, era cât pe ce să fie desfiinţată după acest incident.

Nea Omăt şi doamna Iarnă

Michael ASTNER

Nea Omăt şi doamna Iarnă

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate (III)

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.