anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Costel Alexe, Președintele CJ Iași: Nu putem vorbi de un Iași dezvoltat, fără un Pașcani dezvoltat (P)

GALERIE
COSTEL-ALEXE
 • COSTEL-ALEXE
- +

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, împreună cu Andrei Cazacu, administratorul public al județului Iași și Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului României și Președintele PNL Iași, au participat astăzi la o conferință de presă susținută la Primăria Pașcani. Împreună cu Primarul Marius Pintilie, aceștia au prezentat stadiul proiectelor derulate în anul 2022, fiind menționate și obiectivele pentru perioada următoare, atât în ceea ce privește administrația județeană, cât și cea locală.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Consiliul Județean Iași va rămâne un partener de încredere pentru administrația locală din Pașcani pentru înțelegem potențialul care există aici și pentru căcă ne dorim să dezvoltăm această parte a județului nostru. Am reușit să demarăm proiecte importante în ultimii doi ani, proiecte care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea rețelei de apă și canalizare și investițiile în construirea unui parc industrial, preluând în administrarea Consiliului Județean Iași un teren în suprafață de 60 ha de la municipalitate în vederea îndeplinirii acestui obiectiv. De asemenea, dacă este să vorbim de alte investiții majore, putem spune astăzi că până în 2026, vom avea primii 30 km de autostradă între localităţile Mirceşti – Paşcani, lotul 3 ce face parte din autostrada A7 (Ploieşti - Paşcani). Lucrările vor începe anul acesta, iar investiția este de 1.8 miliarde de lei, astfel încât Mirceşti – Paşcani va fi prima autostradă a Iaşului ce va asigura legătura județului nostru cu sudul țării. Nu putem vorbi de un Iași dezvoltat, dacă nu avem un Pașcani dezvoltat și din acest motiv ne vom axa în continuare toate resursele necesare pentru ca acest municipiu să recupereze tot timpul pierdut de dinainte de 2020.”

Printre investițiile menționate, avem 1,5 km de drum județean DJ 208 I Blăgești – Crivești -Vânători  ce urmează să fie modernizați, obiectivul fiind acum în proiectare. De asemenea, în ceea ce privește Parcul Industrial de la Pașcani, 2.5 milioane de lei pentru elaborarea PUZ-ului au fost prinși în bugetul Consiliului Județean Iași, acesta fiind necesar pentru a face demersurile pe lângă Ministerul Dezvoltării pentru obținerea titlului oficial de Parc Industrial. În ceea ce privește investițiile în extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare, Apavital a semnat anul trecut în iunie contractul pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în județul Iași–axa 10-Pașcani (UAT Pașcani si UAT Valea Seacă), o investiție de aproape 93 milioane de lei. Proiectul a ajuns la un progres fizic de 10% și va fi finalizat în 2024.

Administrația liberală atât de la Primăria Pașcani, cât și de la Consiliul Județean Iași, precum și buna colaborare cu reprezentanții Guvernului României care înțeleg necesitățile dezvoltării acestei zone aduc sume importante pentru proiectele pășcănenilor, astfel încât „Dezvoltăm Iașul, dezvoltăm Pașcaniul” continuă să fie un deziderat important pentru aleșii locali ai PNL Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.