anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Costel Alexe prioritizează pe agenda guvernamentală marile proiecte ale Iașului (P)

GALERIE
costel_alexe
 • costel_alexe
- +

Administrația liberală de la Consiliul Județean Iași l-a adus la Iași pe Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru discuții privind oportunitățile de finanțare din fonduri europene a celor mai importante proiecte.

În prima parte a zilei, Președintele Consiliului Județean Iași, împreună cu Marcel Boloș și întreaga delegație ministerială, au vizitat Institutul Regional de Oncologie și Institutul de Boli Cardiovasculare. Discuțiile cu managerii celor două unități medicale au vizat proiectul Centrului Național de Terapie cu protoni și proiectul Institututului Regional de Medicină Cardiovasculară, proiecte pentru care se fac demersuri din parte reprezentanților Partidului Național Liberal Iași în vederea implementării lor.

Programul vizitei a mai inclus o întâlnire cu primarii din județ, în cadrul căreia au fost prezentate oportunitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027 și Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Mă bucură că primarii din județul Iași au răspuns pozitiv invitației pe care am adresat-o în cadrul unei întâlniri de lucru pe care am moderat-o împreună cu Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu Secretarul de Stat Carmen Moraru, Vasile Asandei, Directorul General ADR Nord-Est și Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României.

Autoritățile publice locale au la dispoziție aproximativ 31 de miliarde de euro în vederea implementării proiectelor europene, discuțiile din cadrul dezbaterii fiind purtate în jurul investițiilor prin Programul Național De Redresare și Reziliență și Programul Operațional Regional 2021 – 2027, programe cu ajutorul cărora putem să dezvoltăm fiecare comunitate din județul Iași, implicarea primarilor fiind prima condiție în vederea reușitei.

Știu că există deschidere din partea autorităților publice locale în vederea absorbției fondurilor europene și îmi doresc să găsesc în mod constant interes în vederea implementării proiectelor de dezvoltare.

O veste foarte bună a venit ieri din partea Ministrului Marcel Boloș cu privire la independența energetică a sectorului public și le-am transmis primarilor că există posibilitatea să avem împreună cu ei parteneriate în vederea realizării de parcuri fotovoltaice. Guvernul a adoptat de curând schema de eficiență energetică pentru autorități publice locale, 500 de milioane de euro cu destinația de producere de energie verde pentru consumul propriu destinat serviciilor publice sau pentru comercializare fiind disponibili din bani europeni, fără cofinanțare. Între 500.000 de euro si 5 milioane de euro este suma de care poate beneficia o școală, o grădiniță, un spital sau o instituție publică locală în vederea producerii de energie verde pentru consumul propriu, o oportunitate ce trebuie valorificată în vederea gestionării costurilor la utilitățile publice.

Este evident faptul că avem susținere din partea echipei guvernamentale, iar noi, la Consiliul Județean Iași, vom continua să facem demersuri în vederea susținerii proiectelor Iașului, pentru că nevoile sunt numeroase și necesită sprijin financiar.” a menționat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Am rămas plăcut surprins de stadiul proiectelor implementate la nivel de județ, care duc Iașiul pe locul patru național în ceea ce privește valoarea contractelor finanțate din bani europeni. Mai exact, sunt 446 contracte semnate, cu o valoare de 8,84 miliarde de lei, din care mai mult de o treime sunt deja finalizate. Totodată, cred că, dacă proiectul Spitalului Regional de Urgență, de peste 500 de milioane de euro, împreună cu IRMC, cu o valoare de 300 de milioane de euro, și Centrul Național de Terapie cu Protoni vor fi realizate la Iași, deveniți un epicentru al României pe zona servicilor medicale. Uitați-vă la valoarea acestor proiecte care spune totul despre ceea ce înseamnă admnistrația județeană și implicarea pe care o are pentru atragerea de fonduri.’’

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alegerile din Italia accentuează tendinţa de a aduce valorile culturale şi chestiunea raporturile dintre Comisia Europeană şi statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nichita DANILOV

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nu cred că trăim în interiorul unui univers cumva asemănător cu peştera închipuită de Platon, în care materia devine o simplă proiecţie a umbrei spiritului sau cam aşa ceva. Dar suntem pe cale de-a crea un astfel de univers, care să acapareze (să înghită) propriul nostru univers. Trăim într-un timp în care lumea reală începe să fie dominată de spaţiul virtual.

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Ciprian IFTIMOAEI

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Are toate şansele să câştige postul de premier şi să devină prima femeie din istoria Italiei care exercită cea mai importantă funcţie politică, ţinând cont că preşedintele acestei ţări europene are un rol de reprezentare, decorativ, fără influenţă prea mare în politica internă şi internaţională. Este vorba de Georgia Meloni, noua stea a politicii italiene, care a câştigat alegerile ca preşedinte al partidului Fraţii Italiei (FdI) şi care a făcut să tresară establishment-ul politico-birocratic de la Bruxelles, îngrijorat pe bună dreptate de ascensiunea extremei drepte italiene.

Javroave putiniste

Michael ASTNER

Javroave putiniste

Deci, avem aşa: un stat mai mare decât China, întins pe două continente, care nu-şi mai încape în piele şi invadează fără niciun motiv un stat vecin (încălcând toate normele internaţionale şi Carta ONU), unde bombardează cartiere rezidenţiale, spitale, şcoli şi grădiniţe, pune la pământ oraşe-ntregi (Mariupol!!!), fură grâne şi curent şi, în general, comite crime de război pe bandă rulantă. 

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.