anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Costel Alexe și Mihai Chirica condamnă ieșenii la sărăcie (P)

GALERIE
berescu
 • berescu
- +

Dintre toți aleșii locali, primarul în funcție și președintele Consiliului Județean joacă un rol crucial în dezvoltarea comunității în care au câștigat alegerile, fiindcă ei sunt în primul rând administratori și manageri generali ai acelui UAT.

Succesul activității lor este măsurat prin gradul de dezvoltare al comunității, prin investiții și prin atingerea indicatorilor de performanță; lucru arătat și de execuția bugetară.

Situația este dezastruoasă în județul și municipiul Iași, din această perspectivă.

Costel Alexe - președintele CJ - și Mihai Chirica - primarul reședinței de județ - se întrec pentru titlul de cel mai incompetent ales local, iar competiția este strânsă între cei doi.

Niciunul dintre ei nu este în stare să investească banii bugetați pentru dezvoltarea județului, respectiv a municipiului. În termeni simpli, să spunem că fiecare dintre bugetul de investiții al celor două instituții a avut alocat câte 100 de lei pentru investiții în dezvoltare, în anul 2022. Costel Alexe nu a fost în stare să investească mai mult de 16 lei (16%) din cei 100 de lei; iar Mihai Chirica este și mai slab manager, utilizând doar 15 lei (15%) din totalul alocat. Când vine vorba de atragerea fondurilor UE, lucrurile stau și mai prost, dar totuși la egalitate: ambii au atras numai 10% din ceea ce și-au propus.

Au trecut aproape doi ani de când PNL a câștigat președinția CJ și primăria Iași, însă rezultatele lipsesc, fiind chiar aproape nule. Costel Alexe și Mihai Chirica au rămas repetenți la testul competenței, niciunul dintre ei nefiind capabil să genereze plus valoare pentru ieșeni. În schimb, probabil cei mai corupți membri ai PNL Iași se întrec în vizite pe la DNA și DIICOT și în numărul de dosare penale în care sunt judecați.

Se pare că domnii Alexe și Chirica investesc timp și energie în trafic de influență, falsificarea documentelor sau a concursurilor pe funcții publice. În tot acest timp, ieșenii sunt condamnați la sărăcie, pentru că în lipsa investițiilor pentru dezvoltare, județul și municipiul Iași nu atrag venituri suplimentare la buget ”, declară Monica Berescu, deputată USR PLUS.

La începutul anului 2022, președintele CJ și primarul Iașului se întreceau în estimări și proiecte viitoare. Ca în fiecare an, majoritatea rămân proiecte pe hârtie, care sunt scuturate de praf și apoi aduse din nou în atenția publicului.

”Dacă ar fi să ne amintim promisiunile domnilor Alexe și Chirica, ar trebui să avem construite deja 2 stadioane, 3 săli polivalente, șosele de centură, parcări de tipul park & ride, trenuri metropolitane către zecile de parcuri industriale din județ.

În realitate, avem cozi interminabile la intrările și ieșirile din municipii, praf de parcă am fi în deșert, blocuri construite ilegal și niște grupuri de interese care seamănă din ce în ce mai mult cu organizații de tip mafiot.

În loc să se ocupe de administrarea municipiului și județului, Costel Alexe și Mihai Chirica petrec mai mult timp pe la tăieri de panglici și prin birourile procurorilor, decât la serviciu. Cu toate astea, PNL se mândrește cu cei doi, care fac echipă pentru Iași în ceea ce s-ar putea numi frăția penală”, completează Monica Berescu.

În rapoartele de activitate anuale prezentate de CJ și Primăria Iași, toate lucrurile merg perfect și ieșenii beneficiază de investiții și proiecte care i-ar face invidioși chiar și pe nemți sau americani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.