anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Costel Alexe, singurul vinovat pentru nefuncționarea Spitalului mobil de la Lețcani! (P)

GALERIE
mp
 • mp
- +

România este în valul trei al pandemiei și numărul paturilor de la terapie intensivă devine insuficient pentru numărul pacienților care prezintă forme medii și grave de Covid. Vreau să trag un semnal de alarmă de la tribuna Parlamentului.

Pentru că ceea ce se întâmplă la Iași pare de neînchipuit pentru orice om de bună credință. În capitala Moldovei nu mai sunt locuri disponibile la terapie intensivă, spitalele sunt pline, iar Consiliul Județean dispune de un Spital mobil Covid-19, cu 256 de paturi, dar nu vrea să îl folosească pentru că a fost achiziționat de administrația social-democrată, în perioada în care am condus județul. Ba mai mult, culmea ridicolului, încearcă să funcționalizeze acum o unitate mobilă de terapie intensivă care este de fapt o remorcă și în care plouă ca afară atunci când cantitatea de precipitații este considerabilă.

În numai 4 luni, am construit la Iași, un Spital mobil, exclusiv din containere, acreditat NATO, cu 256 de paturi, din care 103 pentru terapie intensivă. Toată aparatura este nouă și de ultimă generație. Toate saloanele sunt cu presiune negativă, astfel că riscul infecțiilor nosocomiale este aproape exclus. Timp de 3 luni a funcționat fără nicio problemă fiind tratați acolo aproximativ 1000 de pacienți din toată țara.

Bineînțeles, anul trecut fiind unul electoral, peneliștii de la Iași, în frunte cu bam-bam Costel Alexe, fostul ministru al Mediului acum acuzat de DNA pentru luare de mită, au înaintat reclamații după reclamații la toate instituțiile de verificare ale statului, considerând această investiție inoportună. În foarte scurt timp, Spitalul mobil a devenit, cu siguranță, cea mai verificată investiție realizată vreodată la Iași.

După ce penalul Costel Alexe a venit la Consiliul Județean a căutat prin diverse mijloace să închidă acest spital. Mai întâi sub pretextul unei dezinfecții generale și apoi sub cel al remedierii unor deficiențe de ordin tehnic.

Ca la orice construcție nouă mai apar deficiențe de remediat. La Iași a fost construit un spital în toată regula. Era normal ca la o lucrare făcută în doar 4 luni să mai existe imperfecțiuni.

Pe măsură ce timpul a trecut, Costel Alexe a început să se lovească de propriile lui acțiuni din campania electorală. S-a trezit în situația de a fi cel care trebuie să muncească, nu doar cel care să critice. Și iată că incompetența și nepăsarea acestuia țin un spital funcțional închis de cîteva luni, iar bolnavii de Covid nu pot beneficia de condiții optime de spitalizare și nici de acces la oxigen.

În spațiul public s-au spus nenumărate minciuni despre acest spital:

1. Oxigenul pe care îl poate asigura nu este suficient. Fals!

Unitatea medicală dispune de 3 surse diferite de oxigen (4 fabrici autorizate ISCIR, un stocator de 10.000 litri și o baterie cu 12 butelii de oxigen).

2. Spitalul are 256 de paturi, dar funcționabile doar 118. Fals!

Decizia de reducere a numărului de paturi a fost luată de DSP și Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru crearea unor circuite în interiorul unității medicale, conform normativelor Guvernului. De asemenea, a fost luat în calcul și numărul de cadre medicale care pot fi detașate acolo.

3. Au fost identificate 31 de neconformități în raportul Corpului de control al Ministerului Sănătății. Fals!

Din măsurile trasate de Corpul de control doar 2 vizau instituția care a achiziționat și monitorizat construcția spitalului mobil. Restul, erau în sarcina Spitalului de boli infecțioase și a DSP.

De asemenea, problemele cu căldura și izolarea conductelor au fost remediate încă din luna decembrie a anului trecut. În plus, au fost montate rezervoare cu apă la fiecare sursă de alimentare cu apă pentru a preveni orice risc în cazul opririi alimentării cu apă a spitalului.

Oameni buni! Spitalul are autorizare de la DSP, primită încă din septembrie anul trecut. Toate instituțiile statului cunosc faptul că unitatea medicală este funcțională.

Cu toate acestea, penalul Costel Alexe îl ține închis. Trag un nou semnal de alarmă. Deschideți spital mobil de la Iași. Pacienții au nevoie de condiții optime de tratament.

Nu vă jucați cu viețile românilor, doar de dragul de a face politică!

Nu contează cine a facut spitalul, contează să salvăm cât mai mulți români.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.