Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă

Costel Alexe, singurul vinovat pentru nefuncționarea Spitalului mobil de la Lețcani! (P)

GALERIE
mp
  • mp
- +

România este în valul trei al pandemiei și numărul paturilor de la terapie intensivă devine insuficient pentru numărul pacienților care prezintă forme medii și grave de Covid. Vreau să trag un semnal de alarmă de la tribuna Parlamentului.

Pentru că ceea ce se întâmplă la Iași pare de neînchipuit pentru orice om de bună credință. În capitala Moldovei nu mai sunt locuri disponibile la terapie intensivă, spitalele sunt pline, iar Consiliul Județean dispune de un Spital mobil Covid-19, cu 256 de paturi, dar nu vrea să îl folosească pentru că a fost achiziționat de administrația social-democrată, în perioada în care am condus județul. Ba mai mult, culmea ridicolului, încearcă să funcționalizeze acum o unitate mobilă de terapie intensivă care este de fapt o remorcă și în care plouă ca afară atunci când cantitatea de precipitații este considerabilă.

În numai 4 luni, am construit la Iași, un Spital mobil, exclusiv din containere, acreditat NATO, cu 256 de paturi, din care 103 pentru terapie intensivă. Toată aparatura este nouă și de ultimă generație. Toate saloanele sunt cu presiune negativă, astfel că riscul infecțiilor nosocomiale este aproape exclus. Timp de 3 luni a funcționat fără nicio problemă fiind tratați acolo aproximativ 1000 de pacienți din toată țara.

Bineînțeles, anul trecut fiind unul electoral, peneliștii de la Iași, în frunte cu bam-bam Costel Alexe, fostul ministru al Mediului acum acuzat de DNA pentru luare de mită, au înaintat reclamații după reclamații la toate instituțiile de verificare ale statului, considerând această investiție inoportună. În foarte scurt timp, Spitalul mobil a devenit, cu siguranță, cea mai verificată investiție realizată vreodată la Iași.

După ce penalul Costel Alexe a venit la Consiliul Județean a căutat prin diverse mijloace să închidă acest spital. Mai întâi sub pretextul unei dezinfecții generale și apoi sub cel al remedierii unor deficiențe de ordin tehnic.

Ca la orice construcție nouă mai apar deficiențe de remediat. La Iași a fost construit un spital în toată regula. Era normal ca la o lucrare făcută în doar 4 luni să mai existe imperfecțiuni.

Pe măsură ce timpul a trecut, Costel Alexe a început să se lovească de propriile lui acțiuni din campania electorală. S-a trezit în situația de a fi cel care trebuie să muncească, nu doar cel care să critice. Și iată că incompetența și nepăsarea acestuia țin un spital funcțional închis de cîteva luni, iar bolnavii de Covid nu pot beneficia de condiții optime de spitalizare și nici de acces la oxigen.

În spațiul public s-au spus nenumărate minciuni despre acest spital:

1. Oxigenul pe care îl poate asigura nu este suficient. Fals!

Unitatea medicală dispune de 3 surse diferite de oxigen (4 fabrici autorizate ISCIR, un stocator de 10.000 litri și o baterie cu 12 butelii de oxigen).

2. Spitalul are 256 de paturi, dar funcționabile doar 118. Fals!

Decizia de reducere a numărului de paturi a fost luată de DSP și Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru crearea unor circuite în interiorul unității medicale, conform normativelor Guvernului. De asemenea, a fost luat în calcul și numărul de cadre medicale care pot fi detașate acolo.

3. Au fost identificate 31 de neconformități în raportul Corpului de control al Ministerului Sănătății. Fals!

Din măsurile trasate de Corpul de control doar 2 vizau instituția care a achiziționat și monitorizat construcția spitalului mobil. Restul, erau în sarcina Spitalului de boli infecțioase și a DSP.

De asemenea, problemele cu căldura și izolarea conductelor au fost remediate încă din luna decembrie a anului trecut. În plus, au fost montate rezervoare cu apă la fiecare sursă de alimentare cu apă pentru a preveni orice risc în cazul opririi alimentării cu apă a spitalului.

Oameni buni! Spitalul are autorizare de la DSP, primită încă din septembrie anul trecut. Toate instituțiile statului cunosc faptul că unitatea medicală este funcțională.

Cu toate acestea, penalul Costel Alexe îl ține închis. Trag un nou semnal de alarmă. Deschideți spital mobil de la Iași. Pacienții au nevoie de condiții optime de tratament.

Nu vă jucați cu viețile românilor, doar de dragul de a face politică!

Nu contează cine a facut spitalul, contează să salvăm cât mai mulți români.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri