Costel Alexe, singurul vinovat pentru nefuncționarea Spitalului mobil de la Lețcani! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Costel Alexe, singurul vinovat pentru nefuncționarea Spitalului mobil de la Lețcani! (P)

GALERIE
mp
  • mp
- +

România este în valul trei al pandemiei și numărul paturilor de la terapie intensivă devine insuficient pentru numărul pacienților care prezintă forme medii și grave de Covid. Vreau să trag un semnal de alarmă de la tribuna Parlamentului.

Pentru că ceea ce se întâmplă la Iași pare de neînchipuit pentru orice om de bună credință. În capitala Moldovei nu mai sunt locuri disponibile la terapie intensivă, spitalele sunt pline, iar Consiliul Județean dispune de un Spital mobil Covid-19, cu 256 de paturi, dar nu vrea să îl folosească pentru că a fost achiziționat de administrația social-democrată, în perioada în care am condus județul. Ba mai mult, culmea ridicolului, încearcă să funcționalizeze acum o unitate mobilă de terapie intensivă care este de fapt o remorcă și în care plouă ca afară atunci când cantitatea de precipitații este considerabilă.

În numai 4 luni, am construit la Iași, un Spital mobil, exclusiv din containere, acreditat NATO, cu 256 de paturi, din care 103 pentru terapie intensivă. Toată aparatura este nouă și de ultimă generație. Toate saloanele sunt cu presiune negativă, astfel că riscul infecțiilor nosocomiale este aproape exclus. Timp de 3 luni a funcționat fără nicio problemă fiind tratați acolo aproximativ 1000 de pacienți din toată țara.

Bineînțeles, anul trecut fiind unul electoral, peneliștii de la Iași, în frunte cu bam-bam Costel Alexe, fostul ministru al Mediului acum acuzat de DNA pentru luare de mită, au înaintat reclamații după reclamații la toate instituțiile de verificare ale statului, considerând această investiție inoportună. În foarte scurt timp, Spitalul mobil a devenit, cu siguranță, cea mai verificată investiție realizată vreodată la Iași.

După ce penalul Costel Alexe a venit la Consiliul Județean a căutat prin diverse mijloace să închidă acest spital. Mai întâi sub pretextul unei dezinfecții generale și apoi sub cel al remedierii unor deficiențe de ordin tehnic.

Ca la orice construcție nouă mai apar deficiențe de remediat. La Iași a fost construit un spital în toată regula. Era normal ca la o lucrare făcută în doar 4 luni să mai existe imperfecțiuni.

Pe măsură ce timpul a trecut, Costel Alexe a început să se lovească de propriile lui acțiuni din campania electorală. S-a trezit în situația de a fi cel care trebuie să muncească, nu doar cel care să critice. Și iată că incompetența și nepăsarea acestuia țin un spital funcțional închis de cîteva luni, iar bolnavii de Covid nu pot beneficia de condiții optime de spitalizare și nici de acces la oxigen.

În spațiul public s-au spus nenumărate minciuni despre acest spital:

1. Oxigenul pe care îl poate asigura nu este suficient. Fals!

Unitatea medicală dispune de 3 surse diferite de oxigen (4 fabrici autorizate ISCIR, un stocator de 10.000 litri și o baterie cu 12 butelii de oxigen).

2. Spitalul are 256 de paturi, dar funcționabile doar 118. Fals!

Decizia de reducere a numărului de paturi a fost luată de DSP și Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru crearea unor circuite în interiorul unității medicale, conform normativelor Guvernului. De asemenea, a fost luat în calcul și numărul de cadre medicale care pot fi detașate acolo.

3. Au fost identificate 31 de neconformități în raportul Corpului de control al Ministerului Sănătății. Fals!

Din măsurile trasate de Corpul de control doar 2 vizau instituția care a achiziționat și monitorizat construcția spitalului mobil. Restul, erau în sarcina Spitalului de boli infecțioase și a DSP.

De asemenea, problemele cu căldura și izolarea conductelor au fost remediate încă din luna decembrie a anului trecut. În plus, au fost montate rezervoare cu apă la fiecare sursă de alimentare cu apă pentru a preveni orice risc în cazul opririi alimentării cu apă a spitalului.

Oameni buni! Spitalul are autorizare de la DSP, primită încă din septembrie anul trecut. Toate instituțiile statului cunosc faptul că unitatea medicală este funcțională.

Cu toate acestea, penalul Costel Alexe îl ține închis. Trag un nou semnal de alarmă. Deschideți spital mobil de la Iași. Pacienții au nevoie de condiții optime de tratament.

Nu vă jucați cu viețile românilor, doar de dragul de a face politică!

Nu contează cine a facut spitalul, contează să salvăm cât mai mulți români.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.