anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 27.09.2020

Comunicat de presă (P)

Costel Alexe: Voi fi un ministru de bună credință!

GALERIE
WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.05WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.07 (2)WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.06
 • WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.05
 • WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.07 (2)
 • WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.06
- +

Ministrul desemnat pentru portofoliul de la Mediu, Ape şi Păduri, deputatul ieșean Costel Alexe, a afirmat, marţi, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament, că va dispune efectuarea unui audit al viitorului minister și că întreaga arhitectură organizatorică trebuie regândită:

”Am obținut avizul pozitiv la audierile din Comisia de Mediu pentru că le-am vorbit colegilor din inimă, din dragoste și interes pentru ceea ce lăsăm în urma noastră, dar și foarte aplicat și documentat pentru a rezolva problemele urgente de pe agenda publică a viitorului Minister al Mediului, Apelor și Pădurilor!

În primul rând, trebuie să demarăm discuțiile pentru elaborarea Planului Național pentru Combaterea Tăierilor Ilegale, trebuie să vedem cum deblocăm programul de finanțare pentru sisteme fotovoltaice și vreau să discut cu grupul de lucru care se ocupă cu dezvoltarea SUMAL, sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase.

Tot urgent trebuie să planificăm campania de împădurire din primăvară și să revizuim legislația din domeniul deșeurilor!

Este nevoie de modernizarea reţelei de monitorizare a calităţii aerului şi asigurarea raportării prompte a datelor. Am de gând să dispun un audit serios asupra acestei reţele. Ea trebuie să funcţioneze la perfecţie, să fie accesibilă tuturor cetăţenilor prin mai multe canale de informare şi trebuie să reacţioneze automat ori de câte ori există riscuri de poluare. Trebuie să accesăm fonduri europene pentru a îmbunătăţi această reţea atât din punct de vedere al tehnologiei, cât şi al accesibilităţii pentru cetăţean

In domeniul gospodăririi apelor, astăzi la nivel naţional avem doar 57% dintre localităţi racordate la reţeaua de apă potabilă şi doar 52% grad de racordare la staţii de epurare. Aici vorbesc despre aşezări urbane de peste 2.000 de locuitori. Ca ministru al Mediului voi acorda o atenţie sporită acestui subiect. Totodată, aici avem în vedere derularea unui amplu proces investiţional care vizează lucrări de apărare împotriva inundaţiilor.

Îmi onorez și respect angajamentele luate și vă asigur că voi fi un ministru de bună credință, care luptă pentru interesele Iașului și Moldovei la București!

Aveți încredere în Guvernul Partidului Național Liberal”, a declarat deputatul Costel Alexe, ministrul desemnat pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Buletin

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.