anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Comunicat de presă (P)

Costel Alexe: Voi fi un ministru de bună credință!

GALERIE
WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.05WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.07 (2)WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.06
 • WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.05
 • WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.07 (2)
 • WhatsApp Image 2019-10-30 at 07.01.06
- +

Ministrul desemnat pentru portofoliul de la Mediu, Ape şi Păduri, deputatul ieșean Costel Alexe, a afirmat, marţi, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament, că va dispune efectuarea unui audit al viitorului minister și că întreaga arhitectură organizatorică trebuie regândită:

”Am obținut avizul pozitiv la audierile din Comisia de Mediu pentru că le-am vorbit colegilor din inimă, din dragoste și interes pentru ceea ce lăsăm în urma noastră, dar și foarte aplicat și documentat pentru a rezolva problemele urgente de pe agenda publică a viitorului Minister al Mediului, Apelor și Pădurilor!

În primul rând, trebuie să demarăm discuțiile pentru elaborarea Planului Național pentru Combaterea Tăierilor Ilegale, trebuie să vedem cum deblocăm programul de finanțare pentru sisteme fotovoltaice și vreau să discut cu grupul de lucru care se ocupă cu dezvoltarea SUMAL, sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase.

Tot urgent trebuie să planificăm campania de împădurire din primăvară și să revizuim legislația din domeniul deșeurilor!

Este nevoie de modernizarea reţelei de monitorizare a calităţii aerului şi asigurarea raportării prompte a datelor. Am de gând să dispun un audit serios asupra acestei reţele. Ea trebuie să funcţioneze la perfecţie, să fie accesibilă tuturor cetăţenilor prin mai multe canale de informare şi trebuie să reacţioneze automat ori de câte ori există riscuri de poluare. Trebuie să accesăm fonduri europene pentru a îmbunătăţi această reţea atât din punct de vedere al tehnologiei, cât şi al accesibilităţii pentru cetăţean

In domeniul gospodăririi apelor, astăzi la nivel naţional avem doar 57% dintre localităţi racordate la reţeaua de apă potabilă şi doar 52% grad de racordare la staţii de epurare. Aici vorbesc despre aşezări urbane de peste 2.000 de locuitori. Ca ministru al Mediului voi acorda o atenţie sporită acestui subiect. Totodată, aici avem în vedere derularea unui amplu proces investiţional care vizează lucrări de apărare împotriva inundaţiilor.

Îmi onorez și respect angajamentele luate și vă asigur că voi fi un ministru de bună credință, care luptă pentru interesele Iașului și Moldovei la București!

Aveți încredere în Guvernul Partidului Național Liberal”, a declarat deputatul Costel Alexe, ministrul desemnat pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.