Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cotabiţă, supus unui nou RMN cerebral. A indicat zone cu leziuni cerebrale grave

GALERIE
cotabita
  • cotabita
- +

Echipa multidisciplinară care îl evaluează permanent pe Gabriel Cotabiţă a decis, marţi, ca artistul să facă un nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit unor surse apropiate cântăreţului.

"Starea lui Gabriel Cotabiţă este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment", a precizat sursa citată.

Cotabiţă se află internat în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind în status post stop cardio-respirator, resuscitat şi necesitând ventilaţie mecanică.

Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca.

Investigaţiile complexe făcute de la internarea lui Cotabiţă şi până în prezent indică cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, "fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral", se mai arăta în comunicatul citat.

"Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe, care îl evaluează permanent, în funcţie de starea pacientului urmând să se ia în discuţie alte eventuale investigaţii. Precizăm încă o data faptul că starea pacientului este stabilă", au adăugat reprezentanţii Spitalului Floreasca.

Într-un mesaj postat luni pe Facebook, Aela Cotabiţă, una dintre fiicele lui Cotabiţă, le mulţumeşte celor care transmit gânduri bune familiei, precum şi medicilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

"Mulţumim din inimă tuturor celor care ne trimit gânduri bune şi vor continua să facă acest lucru şi să ne fie alături. În acest moment, tatăl nostru beneficiază de toată îngrijirea medicală necesară şi mulţumim pe această cale echipei Spitalului Floreasca pentru dedicaţia şi profesionalismul de care dau dovadă. Este o perioadă în care familia se concentrează exclusiv asupra stării de sănătate a tatei, drept urmare vom continua să nu răspundem solicitărilor separate din partea presei, iar când va fi cazul pentru declaraţii, le vom face. După cum bine ştiţi, tata este o persoană demnă şi discretă, atât în ce priveşte viaţa lui personală, cât şi în apariţiile publice. Apelăm atât la colegii lui, cât şi la presă să facă posibil ca acest lucru să rămână neschimbat. Înţelegem preocuparea şi o apreciem, însă vă rugăm să nu vă lăsaţi conduşi de emoţii pentru a obţine orice fel de informaţie legată de starea lui. Reprezentanţii Spitalului Floreasca, cu acordul nostru, sunt singurele persoane abilitate să ofere informaţii despre evoluţia condiţiei sale de sănătate şi am agreat ca ei să ofere o declaraţie în cursul zilei de astăzi", a scris fiica lui Gabriel Cotabiţă.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-un hotel din Capitală. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul "Holograf 1".

Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical "În fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei "Rezervă la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care "Formaţii rock 5" (cu formaţia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formaţia Holograf), "Noapte albastră", "Noi rămânem oameni", "Prima iubire şi ultima", "În fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viaţa e un cazino", "Greatest Hits" (cu formaţia VH2), "Dacă n-ai iubi" (cu formaţia VH2), "Fărâme de tandreţe", "2" (cu formaţia VH2) şi "25 de ani de nopţi albastre - Best of Gabriel Cotabiţă".

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri