anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Comunicat de presă

COTAR: "Vești bune pentru toți taximetriștii din țară. Ordonanța de urgență pentru modificarea Legii taximetriei a fost pregătită, urmând a fi dată saptămâna viitoare"

GALERIE
IMG-20190214-WA0008
 • IMG-20190214-WA0008
- +

Revendicările taximetriștilor din toată țara au fost rezolvate de doi miniștri: ministrului interimar al Transporturilor, Rovana Plumb și viceprim-Ministrului, ministrul interimar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Eugen Teodorovici.

Miercuri, 13 februarie 2019, la sediul Ministerului Finanțelor Publice, a avut loc întâlnirea ministrului Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb și viceprim-Ministrului, ministrul Interimar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Eugen Teodorovici, cu reprezentanții Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – COTAR.

Am avut discuţii cu domnul ministru Teodorovici şi cu doamna ministru Rovana Plumb. S-a pus la punct ordonanţa de urgenţă pentru săptămâna viitoare, care se va da. Este singura dată când suntem puţin mai optimişti că se va da această ordonanţă săptămâna viitoare”, a spus Vasile Ştefănescu, președintele COTAR.
La întâlnire au participat secretarul de stat Dragoș Titea, de la Ministerul Transporturilor, și secretarul de stat Sirma Caraman, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Agenda discuțiilor a vizat modificarea cadrului normativ actual în sensul eliminării ”pirateriei” din transporturi și trecerea activității de ”rent a car” la Autoritatea Rutieră Română – ARR.

Ieri am cerut suplimentarea stațiilor taxi precum și eliberarea celor existente, dat fiind faptul că acestea sunt în majoritatea cazurilor ocupate de autoturisme personale și nu de taxiuri și tot ieri am înregistrat o vicorie: Vom avea sprijinul instituțiilor statului! Vreau să le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor care au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile. Recunosc, oamenii din oraș au fost nemulțumiți de traficul paralizat din municipiu, iar pentru acest lucru aș vrea să îmi cer scuze, însă ceea ce s-a întâmplat la noi s-a întâmplat în toată România. A fost făcut un front comun de aproximativ 70.000 de taximetriști. Încă de ieri am hotărât să nu mai protestăm astăzi întrucât vocile noastre au fost ascultate”, a declarat Mircea Manolache, președinte COTAR regiunea 1 Nord-Est.

Așa cum am promis, la întâlnirea din 5 februarie 2019, v-am chemat la discuții alături de colegul meu Eugen Teodorovici și săptămâna viitoare va fi promovat cadrul normativ, care va cuprinde solicitările transportatorilor rutieri: eliminarea sintagmei ”în mod repetat” și trecerea activității de ”rent a car” la ARR. Sunt om de cuvânt și așa o să rămân. Transportul rutier este un segment important, care contribuie în mod semnificativ la bugetul național și încercăm să reglementăm o situație care a creat un minus la buget, prin practicarea unei activități ilicite. Dar așa cum dorim să eliminăm din legislație orice posibilitate de a încălca principiile concurenței loiale, tot așa ne dorim și urmărim să realizăm un cadru normativ care să asigure cele mai bune condiții de siguranță și confort pentru pasageri”, a declarat ministrul Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb.

Întâlnirea a fost foarte utilă, pragmatică și concisă. Îi asigur pe reprezentanții COTAR că am înțeles exact care sunt problemele. În cel mai scurt timp vom adopta măsuri concrete pentru asigurarea atât a unui nivel înalt de calitate a transportului de persoane, cât și a unui mediu concurențial loial și corect în acest domeniu”, a precizat viceprim-ministrul, ministrul Interimar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Eugen Teodorovici.

În urma discuțiilor s-a convenit, ca în perioada următoare, să fie promovate proiectele de acte normative convenite în urma întâlnirii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.