Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cotnari SA a lansat primul vin al anului (GALERIE FOTO)

Compania a obţinut anul acesta o producţie de 15 milioane de litri de vin.

GALERIE
foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0009foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0010foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0011foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0013foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0014foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0022 sorin lazarfoto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0023foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0024foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0025foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0032foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0033foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0030foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0008foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0003
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0009
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0010
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0011
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0013
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0014
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0022 sorin lazar
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0023
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0024
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0025
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0032
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0033
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0030
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0008
  • foto - PAUL BALHUC - Cotnari primul vin  0003
- +

A treia ediţie a Festivalului concurs de interpretare a cântecului popular românesc “Cotnari, primul vin al anului” a adus, duminică, pe Dealul Cătălina, aproximativ 5.000 de participanţi. Veniţi din localitate, dar şi din împrejurimi, ieşenii au asistat la lansarea primului vin obţinut de compania Cotnari din cultura de anul acesta, după cum a certificat şi un reprezentant al Ministerului Agriculturii prezent la eveniment.

De asemenea, într-un cort special amenajat, şi-au făcut apariţia, pe la orele amiezii, o serie de politicieni importanţi, care au uitat de disputele politice şi au sărbătorit alături de autorităţile locale şi conducerea companiei Cotnari. Printre cei prezenţi s-au numărat parlamentarii PSD Sorin Lazăr, Neculai Răţoi, Vasile Mocanu, Anghel Stanciu şi fiul său Cristian, liderul consilierilor judeţeni PSD, deputatul PMP Petru Movilă, consilierul judeţean PLR Victor Chirilă care a stat la masă alături de consilierul judeţean PDL Cătălin Moroşan şi fostul prefect Romeo Olteanu alături de subprefectul Bogdan Abalaşi. De asemenea, după amiază, a fost prezent, în trecere, şi preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cristian Adomniţei. Spectacolul oferit de compania Cotnari a început cu un concurs al tinerelor talente ale cântecului popular şi a continuat cu prezentarea primului vin al anului, adus în faţa localnicilor cu o trăsură trasă de doi cai albi. Preşedintele companiei, Constantin Deleanu, a fost felicitat pentru recolta şi producţia obţinute în acest an, atât de participanţii la eveniment, cât şi de membrii echipei participante la Raliul Iaşului şi susţinută de compania de vinuri. „Tradiţia spune că încă de acum 500 de ani, însuşi Ştefan cel Mare se deplasa împreună cu o parte din curteni se deplasa la Curtea Domnească de la Hârlău unde, timp de trei zile şi trei nopţi, sărbătoreau primul vin al anului. Anul 2014 a fost un an foarte bun pentru noi podgorenii, pentru că am obţinut o recoltă foarte, foarte bogată. Peste 20 de milioane de kilograme de struguri, peste 15 milioane de litri de vin. O parte din producţie încă este în vie, dar cea mai mare parte am cules-o, iar primii sturguri chiar au dat deja primul vin al anului 2014. Să servim, astăzi, un pahar de vin de la Cotnari, este pentru toată lumea”, a spus Constantin Deleanu, preşedintele companiei Cotnari. Imediat după premiere, localnicii au început sărbătoarea şi dansul pe muzica unor artişti ca Dinu Iancu Sălăjanu, Mioara Velicu, Veta Biriş, Petrică Mâţu Stoian sau Aurel Moldoveanu. „Sper să vă bucuraţi alături de aceşti artişti. De obicei îi vedeţi doar la televizor, astăzi însă îi aveţi aici, în direct”, le-a spus Deleanu localnicilor înainte de începerea spectacolului. Spre seară, pe scenă a urcat şi una din vedetele foarte apreciate în rândul tinerilor, Antonia, care a încheiat programul artistic oferit de compania Cotnari şi autorităţile locale.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri