Covid: de azi, 14 şcoli din judeţ intră în scenariul roşu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Covid: de azi, 14 şcoli din judeţ intră în scenariul roşu

În scenariul galben sunt 233 de şcoli, iar în cel verde, peste 400.

GALERIE
elevi online
  • elevi online
- +

14 unităţi şcolare din judeţul Iaşi îşi vor desfăşura activitatea săptămâna aceasta în scenariul roşu, rata incidenţei la îmbolnăvirea cu Covid-19 în acele localităţi fiind de peste 3 la mia de locuitori. Mai exact, la nivelul judeţului Iaşi, dintr-un total de 98 de unităţi teritorial adminstrative, 79 sunt în scenariul verde, 17 în scenariul galben, iar 2 în scenariul roşu. Astfel, locuitori în Fântânele şi Miroslava sunt în scenariul roşu, iar localităţile Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Dagâţa, Drăguşeni, Gorban, Holboca, Horleşti, Lespezi, Mădârjac, Româneşti, Rediu, Roşcani, Tansa, Ţuţora, Valea Lupului şi Municipiul Iaşi se află în scenariul galben.

Comparativ cu săptămâna trecută, s-a modificat incidenţa epidemiologică în 14 unităţi teritorial administrative. În 4 unităţi aceasta a coborât sub 1 la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în 8 unităţi incidenţa a depăşit 1 la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, iar în 2 unităţi incidenţa a depăşit 3 la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel roşu. Prin urmare, în această săptămână, 14 unităţi de învăţământ îşi desfăşoară activitatea în scenariul roşu, adică vor participa fizic în unităţile de învăţământ doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar. Ceilalţi elevi vor învăţa în sistem online.

În scenariul galben sunt 233 de unităţi de învăţământ. În cazul acestora vor participa zilnic, cu prezenţă fizică în clase, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, dar şi elevii claselor a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. 402 de unităţi de învăţământ se află în scenariul verde, cu participarea zilnică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.