anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Covid: de azi, 14 şcoli din judeţ intră în scenariul roşu

În scenariul galben sunt 233 de şcoli, iar în cel verde, peste 400.

GALERIE
elevi online
 • elevi online
- +

14 unităţi şcolare din judeţul Iaşi îşi vor desfăşura activitatea săptămâna aceasta în scenariul roşu, rata incidenţei la îmbolnăvirea cu Covid-19 în acele localităţi fiind de peste 3 la mia de locuitori. Mai exact, la nivelul judeţului Iaşi, dintr-un total de 98 de unităţi teritorial adminstrative, 79 sunt în scenariul verde, 17 în scenariul galben, iar 2 în scenariul roşu. Astfel, locuitori în Fântânele şi Miroslava sunt în scenariul roşu, iar localităţile Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Dagâţa, Drăguşeni, Gorban, Holboca, Horleşti, Lespezi, Mădârjac, Româneşti, Rediu, Roşcani, Tansa, Ţuţora, Valea Lupului şi Municipiul Iaşi se află în scenariul galben.

Comparativ cu săptămâna trecută, s-a modificat incidenţa epidemiologică în 14 unităţi teritorial administrative. În 4 unităţi aceasta a coborât sub 1 la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în 8 unităţi incidenţa a depăşit 1 la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, iar în 2 unităţi incidenţa a depăşit 3 la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel roşu. Prin urmare, în această săptămână, 14 unităţi de învăţământ îşi desfăşoară activitatea în scenariul roşu, adică vor participa fizic în unităţile de învăţământ doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar. Ceilalţi elevi vor învăţa în sistem online.

În scenariul galben sunt 233 de unităţi de învăţământ. În cazul acestora vor participa zilnic, cu prezenţă fizică în clase, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, dar şi elevii claselor a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. 402 de unităţi de învăţământ se află în scenariul verde, cu participarea zilnică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.