Covid în şcoli: bâlbâieli ale autorităţilor care ţin elevi degeaba acasă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Covid în şcoli: bâlbâieli ale autorităţilor care ţin elevi degeaba acasă

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

Un astfel de caz de „eroare de comunicare“ a DSP Iaşi s-a întâmplat la Colegiul „Negruzzi“. Care este situaţia infectărilor în şcolile ieşene?

20 de elevi şi 15 cadre didactice şi auxiliare au fost confirmate până în prezent ca fiind bolnavi de Covid-19, majoritatea cazurilor fiind identificate săptămâna aceasta. Mai exact, vineri erau confirmate doar doar trei cazuri de Covid-19 în rândul personalului, şi doar un caz de îmbolnăvire în rândul elevilor. Prin urmare, doar săptămâna aceasta au fost confirmate 19 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor şi 12 în rândul personalului didactic şi didactic auxiliar. Ieri, Direcţia de Sănătate Publică a raportat două cazuri noi de îmbolnăvire în rândul elevilor, trei în rândul personalului didactic şi două în rândul personalului didactic auxiliar, acestea fiind datele pentru ultimele 24 de ore. În ceea ce priveşte numărul de clase sau grupe de elevi care au trecut la învăţarea online în urma identificării unor cazuri de Covid-19, până în acest moment sunt 11 astfel de cazuri, toate din muncipiul Iaşi.

Un caz de îmbolnăvire în rândul elevilor de la Colegiul „C. Negruzzi“ a dat emoţii părinţilor. Potrivit informaţiilor „Ziarului de Iaşi“, DSP a anunţat iniţial că se vor suspenda cursurile până pe 28 februarie la nivelul acelei clase. Potrivit Ordinului 3235/93/2021, cursurile pentru clasele gimnaziale se suspendă însă automat doar după realizarea unei anchete epidemiologice şi testarea elevilor din clasă sau în cazul confirmării a doi elevi din aceeaşi clasă. Doar în cazul preşcolarilor şi elevilor din clasele primare se suspendă cursurile unei clase la un caz confirmat.

Ieri, 18 februarie, DSP a revenit asupra deciziei iniţiale, anunţând că „Datorită unei erori în răspunsul emis de DSP Iaşi, la adresa iniţială, revenim cu o rectificare la informarea d-voastră nr. 535/17.02.2021, înregistrată la DSP Iaşi cu nr. 3747/17.02.2021 prin care ne semnalaţi înregistrarea unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2“, se arată în comunicarea DSP către colegiu.

Potrivit noii informări, doar elevul confirmat pozitiv se va izola pentru 14 zile, ceilalţi elevi urmând să îşi continue activitatea didactică în mod normal.

Menţionăm că, după confirmarea cazului, unitatea de învăţământ a dezinfectat complet clasa, iar elevii acelei clase nu au desfăşurat ore faţă în faţă în cursul zilei de miercuri, 17 februarie. Însă, din cauza erorii DSP Iaşi, elevii acelei clase au rămas şi ieri, 18 februarie, în faţa monitoarelor, realizând cursurile în mediul online. Aceştia vor reveni însă la şcoală astăzi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.