Deși duminică s-au făcut puține teste

COVID lovește din plin în Iași: 52 de noi cazuri. Locul IV pe țară în ultimele 24 de ore

marți, 18 august 2020, 02:02
3 MIN
 COVID lovește din plin în Iași: 52 de noi cazuri. Locul IV pe țară în ultimele 24 de ore

În Centrul DGASPC de pe str. C.A. Rosetti sunt nouă cazuri, dintre care opt copii. Și în alte centre sociale din judeţ au fost depistate noi cazuri. După testele de duminică, Iașul a urcat pe un nedorit loc IV pe țară.

52 de ieşeni au fost dignosticaţi în ultimele 24 de ore cu infecţia cu noul coronavirus şi asta în condiţiile în care, duminică, atât la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, cât şi la Institutul Regional de Oncologie nu s-au prelucrat probe. 21 de noi cazuri au fost depistate în schimb în reţeaua de centre sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Date despre distribuția cazurilor pe județe, AICI

Focar la Centrul DGASPC din str. C.A. Rosetti

Opt copii instituţionalizaţi şi un angajat al au fost depistaţi cu infecţia cu noul coronavirus. Iniţial, la testarea periodică anterioară de la centrul DGASPC din strada C.A. Rosetti a fost identificat doar un beneficiar infectat. În urma anchetei epidemiologice au fost izolate 17 persoane care au fost în contact direct cu persoana infectată. Ulterior, în urma testării acestora, au fost confirmaţi într-o primă fază cinci beneficiari ca fiind pozitivi cu COVID-19. Toţi cei şase beneficiari infectaţi au fost internaţi la Spitalul de Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. În cursul zilei de ieri, testele pentru nouă beneficiari au ieşit negative, iar alte trei persoane, respectiv doi beneficiari şi un salariat, au fost identificate pozitiv cu COVID-19. În vederea gestionării focarului, la centrul din C.A. Rosetti s-au prelevat 189 de probe atât de la beneficiari cât şi de la angajaţi.

Alte cazuri la Paşcani, la Bogdana, dar şi la Galata

Situaţia de la Centrul din C.A. Rosetti nu este singulară în reţeaua DGASPC. Tot în urma testării periodice au fost depistaţi cu infecţia cu SARS COV2 doi copii internaţi la Centrul de Servicii Sociale “Sfântul Nicolae” din Paşcani. Aici, pe 25 iunie, au fost confirmaţi pozitiv 39 de beneficiari. Şi la Centrul „Sfântul Nectarie”, au fost găsiţi pozitiv doi angajaţi şi un beneficiar. Tot un beneficiar a fost diagnosticat cu COVID 19 şi la Centrul “Sfântul Stelian”, iar la Centru Bogdana, un angajat a fost diagnosticat cu COVID 19. Un alt focar este la Centrul pentru adulţi cu dizabilităţi Galata. Două persoane internate aici au infecţia cu noul coronavirus dar, fiind asimptomatice, au rămas izolate în cadrul centrului.

În schimb, patru angajaţi au fost depistaţi cu COVID 19. Dintre aceştia, unul se află izolat la domiciliu, alţi doi sunt internaţi în spital. O angajată în schimb a fost testată de către DSP, testul iniţial ieşind pozitiv. Femeia a repetat în schimb testul la IRO, unde rezultatul a fost negativ. În toate centrele amintite, conducerea DGASPC a dispus dezinfectarea totală a spaţiilor contaminate, iar DSP a decis izolarea contacţilor direcţi cu cei diagnosticaţi. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în momentul de faţă, se află în curs de desfăşurare o nouă campanie de testare a tuturor beneficiarilor din centrele rezidenţiale din judeţul Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii