COVID lovește din plin în Iași: 52 de noi cazuri. Locul IV pe țară în ultimele 24 de ore
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

Deși duminică s-au făcut puține teste

COVID lovește din plin în Iași: 52 de noi cazuri. Locul IV pe țară în ultimele 24 de ore

GALERIE
teste , covid, pacienti
  • teste , covid, pacienti
- +

În Centrul DGASPC de pe str. C.A. Rosetti sunt nouă cazuri, dintre care opt copii. Și în alte centre sociale din judeţ au fost depistate noi cazuri. După testele de duminică, Iașul a urcat pe un nedorit loc IV pe țară.

52 de ieşeni au fost dignosticaţi în ultimele 24 de ore cu infecţia cu noul coronavirus şi asta în condiţiile în care, duminică, atât la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, cât şi la Institutul Regional de Oncologie nu s-au prelucrat probe. 21 de noi cazuri au fost depistate în schimb în reţeaua de centre sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Date despre distribuția cazurilor pe județe, AICI

Focar la Centrul DGASPC din str. C.A. Rosetti

Opt copii instituţionalizaţi şi un angajat al au fost depistaţi cu infecţia cu noul coronavirus. Iniţial, la testarea periodică anterioară de la centrul DGASPC din strada C.A. Rosetti a fost identificat doar un beneficiar infectat. În urma anchetei epidemiologice au fost izolate 17 persoane care au fost în contact direct cu persoana infectată. Ulterior, în urma testării acestora, au fost confirmaţi într-o primă fază cinci beneficiari ca fiind pozitivi cu COVID-19. Toţi cei şase beneficiari infectaţi au fost internaţi la Spitalul de Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. În cursul zilei de ieri, testele pentru nouă beneficiari au ieşit negative, iar alte trei persoane, respectiv doi beneficiari şi un salariat, au fost identificate pozitiv cu COVID-19. În vederea gestionării focarului, la centrul din C.A. Rosetti s-au prelevat 189 de probe atât de la beneficiari cât şi de la angajaţi.

Alte cazuri la Paşcani, la Bogdana, dar şi la Galata

Situaţia de la Centrul din C.A. Rosetti nu este singulară în reţeaua DGASPC. Tot în urma testării periodice au fost depistaţi cu infecţia cu SARS COV2 doi copii internaţi la Centrul de Servicii Sociale “Sfântul Nicolae” din Paşcani. Aici, pe 25 iunie, au fost confirmaţi pozitiv 39 de beneficiari. Şi la Centrul „Sfântul Nectarie”, au fost găsiţi pozitiv doi angajaţi şi un beneficiar. Tot un beneficiar a fost diagnosticat cu COVID 19 şi la Centrul “Sfântul Stelian”, iar la Centru Bogdana, un angajat a fost diagnosticat cu COVID 19. Un alt focar este la Centrul pentru adulţi cu dizabilităţi Galata. Două persoane internate aici au infecţia cu noul coronavirus dar, fiind asimptomatice, au rămas izolate în cadrul centrului.

În schimb, patru angajaţi au fost depistaţi cu COVID 19. Dintre aceştia, unul se află izolat la domiciliu, alţi doi sunt internaţi în spital. O angajată în schimb a fost testată de către DSP, testul iniţial ieşind pozitiv. Femeia a repetat în schimb testul la IRO, unde rezultatul a fost negativ. În toate centrele amintite, conducerea DGASPC a dispus dezinfectarea totală a spaţiilor contaminate, iar DSP a decis izolarea contacţilor direcţi cu cei diagnosticaţi. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în momentul de faţă, se află în curs de desfăşurare o nouă campanie de testare a tuturor beneficiarilor din centrele rezidenţiale din judeţul Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.