COVID lovește din plin în Iași: 52 de noi cazuri. Locul IV pe țară în ultimele 24 de ore
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Deși duminică s-au făcut puține teste

COVID lovește din plin în Iași: 52 de noi cazuri. Locul IV pe țară în ultimele 24 de ore

GALERIE
teste , covid, pacienti
  • teste , covid, pacienti
- +

În Centrul DGASPC de pe str. C.A. Rosetti sunt nouă cazuri, dintre care opt copii. Și în alte centre sociale din judeţ au fost depistate noi cazuri. După testele de duminică, Iașul a urcat pe un nedorit loc IV pe țară.

52 de ieşeni au fost dignosticaţi în ultimele 24 de ore cu infecţia cu noul coronavirus şi asta în condiţiile în care, duminică, atât la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, cât şi la Institutul Regional de Oncologie nu s-au prelucrat probe. 21 de noi cazuri au fost depistate în schimb în reţeaua de centre sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Date despre distribuția cazurilor pe județe, AICI

Focar la Centrul DGASPC din str. C.A. Rosetti

Opt copii instituţionalizaţi şi un angajat al au fost depistaţi cu infecţia cu noul coronavirus. Iniţial, la testarea periodică anterioară de la centrul DGASPC din strada C.A. Rosetti a fost identificat doar un beneficiar infectat. În urma anchetei epidemiologice au fost izolate 17 persoane care au fost în contact direct cu persoana infectată. Ulterior, în urma testării acestora, au fost confirmaţi într-o primă fază cinci beneficiari ca fiind pozitivi cu COVID-19. Toţi cei şase beneficiari infectaţi au fost internaţi la Spitalul de Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. În cursul zilei de ieri, testele pentru nouă beneficiari au ieşit negative, iar alte trei persoane, respectiv doi beneficiari şi un salariat, au fost identificate pozitiv cu COVID-19. În vederea gestionării focarului, la centrul din C.A. Rosetti s-au prelevat 189 de probe atât de la beneficiari cât şi de la angajaţi.

Alte cazuri la Paşcani, la Bogdana, dar şi la Galata

Situaţia de la Centrul din C.A. Rosetti nu este singulară în reţeaua DGASPC. Tot în urma testării periodice au fost depistaţi cu infecţia cu SARS COV2 doi copii internaţi la Centrul de Servicii Sociale “Sfântul Nicolae” din Paşcani. Aici, pe 25 iunie, au fost confirmaţi pozitiv 39 de beneficiari. Şi la Centrul „Sfântul Nectarie”, au fost găsiţi pozitiv doi angajaţi şi un beneficiar. Tot un beneficiar a fost diagnosticat cu COVID 19 şi la Centrul “Sfântul Stelian”, iar la Centru Bogdana, un angajat a fost diagnosticat cu COVID 19. Un alt focar este la Centrul pentru adulţi cu dizabilităţi Galata. Două persoane internate aici au infecţia cu noul coronavirus dar, fiind asimptomatice, au rămas izolate în cadrul centrului.

În schimb, patru angajaţi au fost depistaţi cu COVID 19. Dintre aceştia, unul se află izolat la domiciliu, alţi doi sunt internaţi în spital. O angajată în schimb a fost testată de către DSP, testul iniţial ieşind pozitiv. Femeia a repetat în schimb testul la IRO, unde rezultatul a fost negativ. În toate centrele amintite, conducerea DGASPC a dispus dezinfectarea totală a spaţiilor contaminate, iar DSP a decis izolarea contacţilor direcţi cu cei diagnosticaţi. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în momentul de faţă, se află în curs de desfăşurare o nouă campanie de testare a tuturor beneficiarilor din centrele rezidenţiale din judeţul Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.