Covid mai face o victimă: Filarmonica din Iași se reface mai greu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Covid mai face o victimă: Filarmonica din Iași se reface mai greu

GALERIE
filarmonica
 • filarmonica
- +

Consiliul Judeţean a cerut proprietarului clădirii o păsuire de doi ani, peste termenul de trei ani prevăzut în contractul de administrare parafat în 2018.

Cu o zi înainte să expire termenul asumat pentru renovarea sediului Filarmonicii, consilierii judeţeni i-au acordat preşedintelui Costel Alexe împuternicirea să semneze un act adiţional la contractul de administrare încheiat de CJ cu Episcopia Romano-Catolică, proprietara clădirii. Documentul a fost parafat cu trei ani în urmă şi menţionează preluarea celor două imobile de către administraţia judeţului pentru următorii 25 de ani în schimbul consolidării şi restaurării lor.

Cu două luni în urmă, Episcopia a solicitat Consiliului Judeţean un referat privind situaţia la zi a documentaţiei şi lucrărilor de reabilitare a imobilelor. În mesajul remis administraţiei judeţene, se reaminteşte că acest contract încetează de drept dacă „administratorul beneficiar nu a realizat reabilitarea, consolidarea, modernizarea şi dotarea imobilului în termen de cel mult 3 (trei) ani de la data autentificării prezentului contract, precum şi restaurarea bunurilor inventariate, în termen de 3 (trei) ani de la data terminării lucrărilor de reabilitare, consolidare, modernizare şi dotare”. Cum termenul respectiv expira astăzi, aleşii judeţului au fost convocaţi ieri în şedinţă extraordinară ca să-şi dea girul prelungirii contractului.

Potrivit documenelor ataşate proiectului de hotărâre, până acum au fost întocmite expertiza tehnică şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie (178.262 lei), contractul de prestări servicii pentru realizarea celorlalte studii şi proiecte, inclusiv cel tehnic (690.200 lei) – despre care CJ recunoaşte că recepţia a fost întârziată pe fondul pandemiei, deşi contractul a fost atribuit în iulie anul trecut, şi autorizaţia de construire. Valoarea lucrărilor de reabilitare, conform proiectului tehnic de execuţie, este de 55,5 milioane de lei, se precizează în mapa de proiect studiată ieri de aleşii judeţului.

Totodată, CJ invocă pentru întârziere situaţia pandemică, mai precis redirecţionarea banilor din excedentul bugetar spre spitale, inclusiv pentru achiziţia complexului medical modular. „Pentru a putea onora obligaţia asumată, întreprindem activităţi de identificare a unor surse de finanţare cum ar fi Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Programul Operaţional Regional 2021-2027”, menţionează proiectul de hotărâre.

Până la deschiderea acestor linii de finanţare, consilierii solicită prelungirea termenului prevăzut în Contractul de administrare de la 3 la 5 ani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X