Covid, număr total de cazuri: Iaşul, pe locul doi după Bucureşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Suceava, care speria o ţară întreagă acum jumătate de an, a rămas mult în urmă

Covid, număr total de cazuri: Iaşul, pe locul doi după Bucureşti

GALERIE
test coronavirus
  • test coronavirus
- +

Judeţul Iaşi are înregistrate 12.940 de cazuri de infectaţi, de la începutul pandemiei şi până acum. Suntem urmaţi îndeaproape de Cluj, Timiş şi Prahova.

 

Potrivit numărului de cazuri înregistrate de la începutul panemiei şi până acum, Iaşul conduce în nedoritul top al judeţelor, excluzând Bucureştiul. Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat, până în prezent, în Bucureşti - 43.061, şi în judeţele Iaşi - 12.940, Cluj - 12.617, Timiş - 12.432, Prahova - 12.265, Braşov - 11.769, Suceava - 10.435, a informat ieri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). În weekend, la Iaşi au fost depistateîn total 577 de noi cazuri şi şapte decese. Ieri, în secţiile de ATI mai erau libere opt paturi, dintre care două la Spitalul de Boli Infecţioase, două la spitalul mobil, trei la Spitalul de Recuperare şi unul la Spitalul CFR. În zonele de confirmaţi mai erau disponibile 170 de paturi.

Aşa cum au avertizat medicii, există în continuare o transmitere comunitară agresivă, dar au apărut şi focare noi. La blocul operator al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie Cuza Vodă, 11 cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Conducerea instituţiei a dispus imediat dezinfecţia tuturor spaţiilor blocului operator şi reinstruirea personalului privind obligativitatea purtării echipamentului de protecţie complet şi permanent. De asemenea, la secţia de Radioterapie de la Institutul Regional de Oncologie, nouă pacienţi au fost testaţi pozitiv. 

Patru dintre aceştia a fost izolaţi la domiciliu cu monitorizare de către medicul de familie, iar cinci au fost transferaţi în alte unităţi medicale. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor şi reinstruirea personalului privind obligativitatea purtării echipamentului de protecţie complet şi permanent. Totodată, în Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi Popricani au fost depistaţi pozitiv cinci salariaţi. Cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu iar anchetă epidemiologică este în desfăşurare. Un caz aparte descoperit de DSP la începutul weekendului sunt cele patru cazuri COVID-19 de la Opera Naţională Română Iaşi.

“Referitor la cazurile de Covid-19 confirmate la Opera Română Iaşi, din anchetele epidemiologice efectuate reiese că nu este un focar în evoluţie în instituţie, nefiind stabilită legătură epidemiologică între cazurile confirmate cu SARS COV-2. În momentul de faţă, sunt confirmate patru cazuri: managerul instituţiei, un angajat al serviciului administrativ, un garderobier şi un portar. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare şi vom oferi noi detalii pe măsură ce apar modificări în cadrul acesteia“, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.