anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cozi considerabile pentru un loc de muncă la Iaşi (FOTO)

GALERIE
lear2lear14lear12
 • lear2
 • lear14
 • lear12
- +

Târgul de locuri de muncă organizat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă împreună cu compania Lear Corporation a stârnit interesul a peste 1.000 de ieşeni.

1.000 de ieşeni au concurat pentru cele 300 de locuri de muncă disponibile la fabrica Lear Corporation de la Leţcani. Tineri, ieşeni trecuţi de prima tinereţe, persoane cu studii superioare sau doar cu experienţă în domeniu aşteptau, ieri, cu CV-ul în mână în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din municipiul Iaşi să se deschidă Târgul de Joburi Lear, programat de organizatori la ora 9:00 dimineaţa.

“Loc de muncă să fie”

Vineri, aproximativ 1.000 de ieşeni au luat cu asalt Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) din municipiul Iaşi. Lear Corporation, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi au organizat un târg de joburi în sala Foaier a CCS. De la primele ore ale dimineţii, ieşenii în cautarea unui loc de muncă nu au ţinut cont de frigul de afară şi s-au încolonat în faţa intrării de la CCS în speranţa că vor intra primii la eveniment. Tineri cu studii superioare, proaspăt absolvenţi, şomeri sau persoane care căutau un loc de muncă mai bine plătit au concurat pentru un post din cele 300 puse la bătaie de Lear Corporation la fabrica din Leţcani. “Pentru ce ai pus CV?” întreba candidat pe altul pe terasa de la CCS în timp ce fumau o ţigară. Răspunsul interlocutorului său a venit prompt. “Mai contează? Loc de muncă să fie. Nu vezi ce sărăcie e în judeţ? Poate mă angajează măcar manipulant…”, a replicat colegul său “de suferinţă”. La ora amiezii, scările de acces către sala “Foaier” erau arhipline, directorul executiv adjunct al AJOFM Iaşi, Ciprian Necula, fiind pe rând organizator şi responsabil cu paza la intrare. Aproape toţi funcţionarii AJOFM Iaşi erau mobilizaţi la eveniment, facilitând interacţiunea dintre angajator şi candidaţi. CV-urile ieşenilor erau verificate pe loc de funcţionarii AJOFM sau de oficialii Lear, care îi îndrumau pe candidaţi spre posturile cele mai potrivite specializării acestora. Radu H., inginer chimist de profesie, ne-a spus că speră să aibă noroc şi să işi găsească un loc printre cei 300 de norocoşi ce urmează a fi angajaţi. “Nici nu mai contează pe ce post. Momentan nu muncesc nicăieri, aşa că tare bine mi-ar prinde un post aici. Am auzit că cei de la Lear sunt serioşi. Cine ştie? Doamne ajută!”, a spus acesta reporterilor “Ziarului de Iaşi” în timp ce aştepta la rând să îşi depună CV-ul. Angajatorul american avea disponibile posturi de gestionar depozit, mecanic, alimentator, tehnician CAD, dar şi de inginer calitate, şef schimb producţie şi specialist sistem calitate. Toate CV-urile candidaţilor vor fi analizate de specialiştii societăţii, iar cei mai norocoşi dintre ieşenii participanţi la Târgul de Joburi vor fi încadraţi la fabrica Lear de la Leţcani. Americanii sunt foarte activit şi pe site-urile de recrutare. Potrivit statisticii disponibile pe eJobs.ro, pentru postul de “Quality system engineer”, se luptau 263 de candidaţi, iar pentru cel de “Project Launching Manager” erau depuse online aproximativ 200 de CV-uri. Un alt post aflat la mare căutare pe site-ul menţionat era cel de tehnician CAD pentru care aplicaseră 148 de persoane.

Ce specializări sunt căutate

Gigantul american Lear Corporation a început să recruteze personal calificat încă de anul trecut. “În anul 2013, 100 de persoane au fost încadrate la filiala ieşeană a Lear Corporation prin intermediul AJOFM Iaşi şi al unui furnizor privat. Primii angajaţi au trecut deja prin mai multe stagii de pregătire în domeniul confecţiilor. Aceştia au fost instruiţi în cadrul fabricii deţinute de Lear în Republica Moldova. Majoritatea celor angajaţi fiind din Iaşi, a fost mult mai uşor a-i pregăti acolo”, a declarat “Ziarului de Iaşi” Gabriela Vasilache, directorul executiv al AJOFM Iaşi, la începutul lunii ianuarie a acestui an. În total, oficialii Lear spun că vor angaja la Iaşi 1.500 de persoane. Compania americană urmează să angajeze confecţioneri cu sau fără experienţă, tehnicieni şi maiştri pentru textile şi pielărie, ingineri textile şi pielărie, ingineri de mentenanţă, electromecanici, electricieni, electronişti şi mecanici. Fabrica de la Iaşi urmează să deservească toţi marii producători auto din Europa şi se va ocupa, în principal, cu tapiţeria, potrivit unui comunicat anterior al companiei. „Lear creşte în continuare şi ne bucurăm să deschidem noua fabrică la Iaşi, cunoscut ca un centru major pentru industria textilă”, a declarat în comunicat Gideon Jewel, preşedinte al diviziei Lear de scaune auto pentru Europa şi Africa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.