anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Cozi mari la Fisc în aceste zile

GALERIE
fisc
 • fisc
- +

Contribuabilii ieşeni au început să formeze din nou cozi imense la Fisc, deoarece se apropie termenul limită pentru depunerea mai multor tipuri de declaraţii lunare, trimestriale sau semestriale. Joi este termenul limită pentru depunerea a circa 15 declaraţii, iar teama de a nu fi penalizaţi îi trimite pe ieşenii mai „uituci” să stea şi câte o oră la rând pentru a-şi declara veniturile. De la 1 iulie, pe lângă majorările de întârziere de 0,04% zilnic, vor fi percepute şi penalităţi de întârziere de 0,025 pentru fiecare zi de la data scadenţei. Însă, cea mai drastică măsură care poate fi aplicată unui rău-platnic este retragerea calităţii de plătitor TVA. „Contribuabilii care nu depun declaraţiile obligatorii timp de şase luni pot intra în faza de inactivare, prin care se anulează şi înregistrarea ca plătitor de TVA. Aceste aspecte înseamnă aducerea de prejudicii partenerilor de afaceri în cazul unor tranzacţii comerciale, deoarece astfel de acţiuni cu contribuabili inactivi sunt fapte de evaziune fiscală. În plus, contribuabilul trebuie să parcurgă din nou paşii necesari pentru a deveni plătitor de TVA, care pot dura chiar şi 90 sau 180 de zile”, a declarat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Finanţe Publice a judeţului. Într-o astfel de situaţie se pot trezi şi contribuabilii care trebuie să depună Declaraţia 300 privind decontul de TVA dacă întârzie două luni depunerea acestui formular. Potrivit calendarului de depuneri declaraţii, până pe 25 iulie trebuie depuse la sediul Fiscului notificarea privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare, declaraţia privind obligaţiile de plată cu termen lunar/trimestrial aferente lunii iunie/trimestrului II 2013, declaraţia privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor sau declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, cu termen lunar/trimestrial. Mai trebuiesc depuse formularele 224, 300, 301, 311, 390 VIES, 394 şi 208.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.