Creativitatea va face spectacol la Palas, în cadrul Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

COMUNICAT DE PRESA

Creativitatea va face spectacol la Palas, în cadrul Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

GALERIE
Romania Creative Week_Palas 02
  • Romania Creative Week_Palas 02
- +

O săptămână spectaculoasă cu expoziții indoor și outdoor, workshopuri, show-uri de modă, proiecții de filme, muzică live și multe altele va avea loc la Iași, în perioada 2 - 6 iunie 2021, atunci când se va desfăşura prima ediţie a Romanian Creative Week. Evenimentele în care tehnologia întâlnește creativitatea se vor desfășura la Palas, outdoor și indoor, și în alte locații din oraș.

Romanian Creative Week mută nucleul creativităţii din România la Iaşi, în perioada 2 - 6 iunie 2021. Evenimentul, care se va desfășura în mare parte la Palas, va reuni reprezentanți din domenii precum: fashion, arhitectură, muzică, design, film, arte vizuale, advertising, new media (instalații interactive computerizate) și facilitează întâlnirea dintre tinerii creativi cu profesioniștii acestor ramuri.

Astfel, Romanian Fashion Week, un eveniment cu o tradiție de mai bine de 10 ani, va cuprinde designeri români consacrați, iar colecțiile ce vor fi prezentate pe catwalk sunt destinate sezonului toamnă/iarnă 2021/2022 și reliefează diverse zone creative ale modei românești.

Concerte și tabără muzicală

Romanian Creative Week aduce și un mix de provocări muzicale în cadrul show-urilor live Musicalling. Nosfe, Bruja, Dl Goe, Tobi Ibitoye, Jean Gavril, Valeria Stoica, Christian Eberhard, Amuly și Manuela Riva se află pe lista artiștilor invitați, ale căror concerte vor putea fi urmărite live în locațiile partenere din ansamblul Palas, dar și online, pe canalele social media ale evenimentului.

În cadrul Musicalling va fi organizată TIC - International Music Camp-, în Palatul Culturii, la care vor participa peste 30 de muzicieni atât din Iași, cât și din țară. Timp de cinci zile, soliști, compozitori, textieri și producători muzicali vor crea împreună piese care să concureze pentru titlul de hiturile anului 2021. International Music Camp reunește în fiecare an artiști din 20 de țări, pentru a discuta trendurile din muzică.

Festival de arhitectură

În paralel, evenimentul va include Bahlui Vision (expoziții de desen arhitectural, pictură murală, atelier dinamic de desen, workshop construcție bărcuțe, Walk and Talk with an Architect, instalații interactive), SHARE Talks & Movies, cu seri de film, muzică, arhitectură și urbanism precedate de discuții între profesioniști, și Humans of Architecture, care presupune organizarea unor conferințe dedicate excelenței în arhitectură și urbanism.

Organizat în cadrul Romanian Creative Week de Federația Patronatelor din Industriile Creative, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Palas Iași și în co-organizare cu Ordinul Arhitecților din România, Filiala Iași, și Asociația Culturală ProEvent, concursul de arhitectură Walk & Talk și-a desemnat câștigătorul. Sebastian Comănescu este autorul instalației câștigătoare, „Sowing Futures”, care va fi expusă în cadrul festivalului, selectată din cele 15 proiecte participante. Membrii juriului - Lucian Broscățean (designer), Ioana Ciolacu (arhitect, designer), Dragoș Epure (arhitect), Tudor Grădinaru (arhitect), Adriana Micu (artist plastic) și Liviu Suveică (arhitect) - au apreciat conținutul semantic, conceptual, calitatea artistică a instalației, caracterul interactiv și preocuparea pentru realizarea concretă a proiectului. Descoperă creația câștigătoare accesând: https://romaniancreativeweek.ro/rcw-news/.

Cinema, arte și VegFest

Secțiunea de cinematografie va fi reprezentată de Moldova Film Festival, singurul festival de film arthouse din Iași care propune o abordare centrată mai ales pe calitatea artistică a filmelor. Astfel, vor putea fi vizionate lucrări ale unor cineaști contemporani care, până în momentul de față, nu au putut fi văzute în sala de cinematograf, iar publicul îi va putea întâlni și va putea participa la ateliere și conferințe, petreceri tematice, dar și o mini-galerie de artiști new-media care vor experimenta diferite narațiuni virtuale.

Tot în cadrul Romanian Creative Week va exista New Media Alley ce va găzdui instalații interactive computerizate, realitate virtuală și realitate augmentată, dar și un spațiu meet&great pentru ambasadorii social media. Totodată, va avea loc și VegFest, singurul festival vegan din România, unde se vor desfășura ateliere, conferințe, evenimente de degustare și cooking show-uri.

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România, în parteneriat cu Palas Iași. Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.